Popolnoma gladek rez dolivka

logo

Proper Polymers v Južni Karolini proizvaja kakovostne plastične izdelke za naročnike iz različnih panog, med njimi je tudi znani proizvajalec avtomobilov, ki je pri njih naročil notranje sprednje in zadnje blatnike.

To je precejšnji izziv, ker je bilo treba najti izvedljivo rešitev za odstranjevanje dolivkov brez ostankov, za dve različni velikosti lokov, in to v sprejemljivem roku. Izziv je bil tako natančni rez kot tudi omejeni prostor, ki ga je imel robot na voljo.

Običajno se dva avtomobilska dela brizgata v sosednjih strojih, tukaj pa je bila na voljo samo ena brizgalka, v kateri sta se dela izdelovala izmenično. Rešitev je bila vrtljiva dvojna rezalna postaja, ki vzporedno obdeluje dva notranja blatnika. Pri menjavi proizvodnje s sprednjega na zadnji blatnik se orodje zamenja, rezalna postaja pa indeksira na 180°. Robot vzame dva kosa iz brizgalke in ju vstavi v rezalno postajo, kjer se dolivki odstranijo z ostankom nič milimetrov, robot pa izdelka nato odstrani in ju položi na transportni trak. Zaradi omejenega prostora in varnosti je rezalna postaja nameščena nad višino glave.

Top teh d.o.o.
Tel: 01 787 16 61
E-pošta: info@topteh.si
www.fipa.com
www.topteh.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Avtomatizacija v podjetju Intel

Avtomatizacijo v podjetju Intel enostavno morate videti! To je resnično vrhunsko avtomatizirana proizvodnja.

Avtomatizirana proizvodnja zelene solate

Avtomatizirana proizvodnja zelene solate

Zanimivi 3D zobniki

Izredno zanimivi zobniki izdelani v 3D tehnologiji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!