Popolnoma gladek rez dolivka

logo

Proper Polymers v Južni Karolini proizvaja kakovostne plastične izdelke za naročnike iz različnih panog, med njimi je tudi znani proizvajalec avtomobilov, ki je pri njih naročil notranje sprednje in zadnje blatnike.

To je precejšnji izziv, ker je bilo treba najti izvedljivo rešitev za odstranjevanje dolivkov brez ostankov, za dve različni velikosti lokov, in to v sprejemljivem roku. Izziv je bil tako natančni rez kot tudi omejeni prostor, ki ga je imel robot na voljo.

Običajno se dva avtomobilska dela brizgata v sosednjih strojih, tukaj pa je bila na voljo samo ena brizgalka, v kateri sta se dela izdelovala izmenično. Rešitev je bila vrtljiva dvojna rezalna postaja, ki vzporedno obdeluje dva notranja blatnika. Pri menjavi proizvodnje s sprednjega na zadnji blatnik se orodje zamenja, rezalna postaja pa indeksira na 180°. Robot vzame dva kosa iz brizgalke in ju vstavi v rezalno postajo, kjer se dolivki odstranijo z ostankom nič milimetrov, robot pa izdelka nato odstrani in ju položi na transportni trak. Zaradi omejenega prostora in varnosti je rezalna postaja nameščena nad višino glave.

Top teh d.o.o.
Tel: 01 787 16 61
E-pošta: info@topteh.si
www.fipa.com
www.topteh.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

New Generation Compact Drive | Delta Industrial Automation

New Generation Compact Drive | Delta Industrial Automation

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!