Generator vakuuma OVEM

logo

OVEM je kompaktna enota s široko paleto individualno izbirnih funkcij za prijazno, ekonomično in zanesljivo rokovanje v številnih industrijah.

Pet kakovostnih razredov in nov komunikacijski standard IO-Link® pomenijo, da je generator vakuuma OVEM idealna rešitev za vse aplikacije.

Pomembne značilnice enote OVEM so integracija funkcij, nizki stroški vgradnje, kompaktna konstrukcija kakor tudi zanesljivost, enostavno vzdrževanje in delovanje.

Čas ustvarjanja podtlaka in nivo vakuuma sta nadzorovana s senzorjem in prikazana na displeju, kar zagotavlja večjo zanesljivost in zmanjšuje zastoje strojev. Ločeno je krmiljen impulz za zanesljivo odlaganje prijemancev. Za zmanjšanje porabe energije je integriran ventil, ki preprečuje padec tlaka po izklopu vakuuma. Enota ima vgrajen filter z nadzornim okencem za indikacijo, kdaj potrebuje vzdrževanje OVEM. Vgrajen glušnik zmanjšuje vrednost hrupa in ga vzdržuje nizkega. Vsi elementi za posluževanje so na eni strani. Montaža s pritrdilnimi vijaki je enostavna.

Osnovne značilnice:

  • Delovni medij – suh, filtriran (40µm) nenaoljen komprimiran zrak
  • Delovni tlak – 2 do 8 bar.
  • Temperatura okolice 0 do 50 oC
  • Nominalna velikost Lavalovih šob – 0,45/0,7/0,95/1,4/ 2,0 mm
  • Maksimalni podtlak – 90 %
  • Delovna napetost – 24 V DC
  • Električni priključek – M12 vtič (5-pin)
  • Stopnja zaščite – IP65

FESTO, d. o. o.
Blatnica 8, 1236 Trzin
Tel.: 01 530 21 00
E-pošta: info_si@festo.com
www.festo.com
Vir Festo

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!