Generator vakuuma OVEM

logo

OVEM je kompaktna enota s široko paleto individualno izbirnih funkcij za prijazno, ekonomično in zanesljivo rokovanje v številnih industrijah.

Pet kakovostnih razredov in nov komunikacijski standard IO-Link® pomenijo, da je generator vakuuma OVEM idealna rešitev za vse aplikacije.

Pomembne značilnice enote OVEM so integracija funkcij, nizki stroški vgradnje, kompaktna konstrukcija kakor tudi zanesljivost, enostavno vzdrževanje in delovanje.

Čas ustvarjanja podtlaka in nivo vakuuma sta nadzorovana s senzorjem in prikazana na displeju, kar zagotavlja večjo zanesljivost in zmanjšuje zastoje strojev. Ločeno je krmiljen impulz za zanesljivo odlaganje prijemancev. Za zmanjšanje porabe energije je integriran ventil, ki preprečuje padec tlaka po izklopu vakuuma. Enota ima vgrajen filter z nadzornim okencem za indikacijo, kdaj potrebuje vzdrževanje OVEM. Vgrajen glušnik zmanjšuje vrednost hrupa in ga vzdržuje nizkega. Vsi elementi za posluževanje so na eni strani. Montaža s pritrdilnimi vijaki je enostavna.

Osnovne značilnice:

  • Delovni medij – suh, filtriran (40µm) nenaoljen komprimiran zrak
  • Delovni tlak – 2 do 8 bar.
  • Temperatura okolice 0 do 50 oC
  • Nominalna velikost Lavalovih šob – 0,45/0,7/0,95/1,4/ 2,0 mm
  • Maksimalni podtlak – 90 %
  • Delovna napetost – 24 V DC
  • Električni priključek – M12 vtič (5-pin)
  • Stopnja zaščite – IP65

FESTO, d. o. o.
Blatnica 8, 1236 Trzin
Tel.: 01 530 21 00
E-pošta: info_si@festo.com
www.festo.com
Vir Festo

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!