Generator vakuuma OVEM

logo

OVEM je kompaktna enota s široko paleto individualno izbirnih funkcij za prijazno, ekonomično in zanesljivo rokovanje v številnih industrijah.

Pet kakovostnih razredov in nov komunikacijski standard IO-Link® pomenijo, da je generator vakuuma OVEM idealna rešitev za vse aplikacije.

Pomembne značilnice enote OVEM so integracija funkcij, nizki stroški vgradnje, kompaktna konstrukcija kakor tudi zanesljivost, enostavno vzdrževanje in delovanje.

Čas ustvarjanja podtlaka in nivo vakuuma sta nadzorovana s senzorjem in prikazana na displeju, kar zagotavlja večjo zanesljivost in zmanjšuje zastoje strojev. Ločeno je krmiljen impulz za zanesljivo odlaganje prijemancev. Za zmanjšanje porabe energije je integriran ventil, ki preprečuje padec tlaka po izklopu vakuuma. Enota ima vgrajen filter z nadzornim okencem za indikacijo, kdaj potrebuje vzdrževanje OVEM. Vgrajen glušnik zmanjšuje vrednost hrupa in ga vzdržuje nizkega. Vsi elementi za posluževanje so na eni strani. Montaža s pritrdilnimi vijaki je enostavna.

Osnovne značilnice:

  • Delovni medij – suh, filtriran (40µm) nenaoljen komprimiran zrak
  • Delovni tlak – 2 do 8 bar.
  • Temperatura okolice 0 do 50 oC
  • Nominalna velikost Lavalovih šob – 0,45/0,7/0,95/1,4/ 2,0 mm
  • Maksimalni podtlak – 90 %
  • Delovna napetost – 24 V DC
  • Električni priključek – M12 vtič (5-pin)
  • Stopnja zaščite – IP65

FESTO, d. o. o.
Blatnica 8, 1236 Trzin
Tel.: 01 530 21 00
E-pošta: info_si@festo.com
www.festo.com
Vir Festo

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!