OMRON Celostne rešitve za IO-Link

logo

Omron predstavlja širok nabor  različnih IO-Link produktov (vključujoč visoko zmogljive senzorje in vsestranske IO- Link Master komponente), ki še dodatno lajšajo doseganje rasti produktivnosti  in efektivnosti v povezavi z rešitvami za pametne tovarne.

Nabor senzorjev, ki so združljivi s tehnologijo IO-Link, vključuje oddajno-sprejemne, retroreflektivne in difuzne foto senzorje, senzorje zaznave vodnih žigov, standardne senzorje prisotnosti, in senzorje prisotnosti odporne na vlago. Vsi tipi so dosegljivi s priključnimi kabli, s standardnimi M8 priključki, ali z  M12 Smartclick priključki, ki ponujajo hitrejšo in bolj priročno namestitev.

Mnogo inovativnih funkcij ponujenih s strani novih senzorjev  vključuje zmožnost neprekinjenega nadziranja in poročanja njihovega lastnega stanja  ter podpiranje hitre ponovne nastavitve ob uporabi podatkov prenesenih iz sistema avtomatizacije. Nabor senzorjev je dopolnjen z dvema IO-Link Master moduloma, eden s priključnim terminalom brez vijakov za uporabo z vnaprej ožičenimi senzorji  in drugi s priključki Smartclick. Oba Master modula dovoljujeta priključitev standardnih senzorjev, kot tudi priključitev novih senzorjev po standardu  IO-Link, kar lajša nadgradnjo zdajšnjih sistemov in naprav.

IO-Link je odprt mednarodni standard podprt s strani več kot 100 podjetij, vštevši vodilne proizvajalce senzorjev, ki poskrbi za dvosmerno komunikacijo,  podpira tipične senzorje in  signale aktuatorjev, ter dovoljuje senzorjem in aktuatorjem, da izmenjujejo statusne informacije in delovne parametre s sistemom avtomatizacije. To pomeni, da senzor lahko generira alarm, ko natančnost meritev prične pehati zaradi nabiranja umazanije in s tem omogoča, da se napaka odpravi, preden to vodi  v zaustavitev naprave. Zmožnost pošiljanja novih parametrov senzorjem  je posebej uporabna pri napravah, ki hkrati rokujejo z več kot enim tipom produktov, saj produkti  IO-Link v številnih aplikacijah izločajo potrebo po ročni nastavitvi vsakega senzorja ob menjavah.

Omronovi novi IO-Link produkti so del platforme popolne avtomatizacije, ki vključuje podporo EtherCAT in EtherNet/IP. Za integracijo brez prekinitev, so IO-Link produkti vključeni v Omron-ovo Sysmac Studio programsko okolje, ki poskrbi za nastavitev, programiranje, simulacijo in nadzor avtomatiziranih sistemov.

Miel, d.o.o.
Efenkova cesta 61, 3320 Velenje
E-pošta: info@miel.si
Tel.: +386 (0)3 77 77 000
www.miel.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

S3N – Nova, napredna serija optičnih senzorjev DATASENSING

Proizvajalec industrijskih senzorjev DATASENSING lansira novo serijo optičnih senzorjev S3N: celotno linijo miniaturnih fotoelektričnih senzorjev z najsodobnejšimi funkcionalnostmi in izboljšanimi mehanskimi lastnostmi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!