MB-NAKLO: Prilagodljivo. Robustno. Z možnostjo priključitve na vodilo

logo

Univerzalno prijemalo EGL je servo-električno vzporedno prijemalo z dvema prstoma z občutljivim krmiljenjem prijemalne sile in dolgim hodom.

Prijemalo EGL je univerzalno uporabno in izredno vsestransko električno vzporedno prijemalo z dvema prstoma za najrazličnejše dele v čistih ali zahtevnih pogojih

Prednosti:

 • Tokovno krmiljena prijemalna sila omogoča izredno širok razpon sile za nežno ali močno prijemanje različnih obdelovancev.
 • Dolg in prosto nastavljiv hod za prilagodljivo delo z obdelovanci
 • Popolnoma integrirana krmilna in močnostna elektronika omogoča izvedbo decentraliziranega krmilnega sistema
 • Vsestranske možnosti krmiljenja omogočajo preprosto integracijo v obstoječe koncepte servokrmiljenja z vodili PROFINET, PROFIBUS ali CAN
 • Standardni industrijski priključki za preprosto električno priključitev
 • Servisni vmesnik: Gostitelj in odjemalec preko USB za udobno nastavljanje parametrov ter posodobitev vgrajene programske opreme z bliskovnim pomnilniškim pogonom USB ali osebnim računalnikom
 • Vrtljivo kodirno stikalo in stikalo DIP za ročno določitev naslova na procesnem vodilu, nastavitev bitne hitrosti prenosa in servisne funkcije

Opis delovanja

Enosmerni servomotor poganja zobate letve osnovne čeljusti z zobniškim mehanizmom. Položaj se zaznava s kodirnikom. Vrtenje se pretvori v linearni premik osnovnih čeljusti, ki sta vgrajeni na maticah na navojnih vretenih.

Splošne informacije o seriji:

 • Princip delovanja: zobnik in zobata letev
 • Material ohišja: aluminijasta zlitina s prevleko
 • Material osnovnih čeljusti: jeklo
 • Pogon: servoelektrični z brezkrtačnim enosmernim servomotorjem
 • Garancija: 24 mesecev
 • Obseg dobave: DVD s programsko opremo SCHUNK in pomočnikom za zagon, priročnik za sestavljanje in uporabo, opis vgradnje, paket pribora s centrirnimi pušami, funkcijska enota za krmiljenje s krmilniki Siemens S7-300/400. Surovci za prste in napajalni ter podatkovni kabli niso priloženi.
 • Prijemalna sila: aritmetični seštevek prijemalne sile na vsaki prijemalni čeljusti na razdalji P.
 • Dolžina prsta: meri se od referenčne površine kot razdalja P v smeri glavne osi.
 • Ponovljivost: opredeljena je kot raztros končnih položajev pri 100 zaporednih premikih.

Teža obdelovanca: izračuna se za prijemanje s predpisano silo s koeficientom trenja 0,1 in varnostnim faktorjem 2 proti zdrsu obdelovanca pri težnostnem pospešku G. Pri oblikovnem prijemanju so dovoljene bistveno večje teže obdelovanca. Časi odpiranja in zapiranja: Najmanjši časi zapiranja in odpiranja so le časi premikanja osnovnih čeljusti ali prstov pri največji hitrosti in pospešku brez električnih omejitev (največji tok) in pri upoštevani največji dovoljeni masi prsta. Nazivni tok je lahko trajno priključen. Za tokove v območju od nazivnega do največjega dovoljenega toka je treba upoštevati navedbe v dokumentaciji za posamezne izdelke. Električna zavora: Vgrajena električna držalna zavora drži prijemalne čeljusti na mestu v primeru izpada napajanja. Z njo ni mogoče izvesti vseh morebiti potrebnih funkcij za varnost ali vzdrževanje prijemalne sile.

Dodatna oprema in posebne informacije

Električno krmiljenje prijemala poteka s popolnoma integrirano krmilno in močnostno elektroniko. Zaradi tega enota ne potrebuje dodatnih zunanjih krmilnikov. Na voljo je široka paleta vmesnikov, na primer komunikacija z vodili PROFINET, PROFIBUS ali CAN. To omogoča sestavljanje omrežij z industrijskimi procesnimi vodili in zagotavlja preprosto integracijo v obstoječe krmilne sisteme. Za napajanje in podatkovno komunikacijo ponujamo različne kable.

MB-NAKLO d.o.o.
E-pošta: andraz.potocnik@mb-naklo.si
Tel.: 051 354 904
www.mb-naklo.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!