SIMATIC ITP1000 – vedno pripravljeni

logo

Simatic ITP1000 (Industrial Tablet PC) industrijski tablični računalnik nam prinaša zmogljivosti klasičnih industrijskih računalnikov v formatu tablice. Zahvaljujoč najnovejšim tehnologijam imamo z ITP100 zagotovljeno največjo zmogljivost. Zagotovljena je tudi dolgoročna dobavljivost komponent.  

TP1000 tablični računalnik je namenjen uporabi v industriji in je temu primerno veliko bolj robusten od klasičnega tabličnega računalnika. Po robustnosti ga lahko primerjamo s SIMATIC Field PG prenosnim računalnikom. Tablica prestane teste padca v skladu s standardom MIL80.

Osnovni podatki SIMATIC ITP1000 tabličnega računalnika:

  • Zmogljivost: Intel Core i5 »Skylake« procesor (za manj zahtevne naloge, Intel Celeron procesor)
  • Varnost: TPM2.0 podpora za Windows 7 in 10
  • Briljantnost: 10.1« kapacitivni multi-touch zaslon (1280×800)
  • Vsestranskost: RFID, čitalnik črtne in QR kode, kamera
  • Integriranost: WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GB LAN, serijski vmesnik, USB 3.0 Type C
  • Nastavljivost: 6 programabilnih funkcijskih tipk
  • Stabilnost: priklopna postaja za enostavni enoročni priklop

Tehnične specifikacije

Procesor

Intel Quad Core i5-6442EQ / Intel Celeron G3902E

Spomin

4 GB RAM / 8 GB RAM / 16 GB RAM

Disk

SSD 256 GB / SSD 512 GB

Zaslon

10.1″ (1280×800), multi-touch

Črtna koda / kamera / RFID

Čitalnik črtne in QR kode / kamera / RFID

Zunanji vmesniki

1x Gb LAN, 2 x USB 2.0, reža za SD kartico, 1x DC-in, 1x serijski vmesnik, 1x USB 3.0 Type C, MiniDP, Kensington ključavnica

Brezžični prenos

WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0

Posebne funkcije

6 prosto programirljivih tipk

Zaščita / robustnost / temperatura

IP40 / MIL810 / +5 °C do +45 °C (med delovanjem)

Baterija

Odvisno od aplikacije / kapaciteta: 5,900 mAh / delovanje: cca. 5.5h

Dimenzije

328 mm x 215 mm x 33 mm

Teža

Cca. 1.6 kg (odvisno od konfiguracije)

Razvoj in proizvodnja je v Nemčiji in temelji na več kot 20 letnih izkušnjah z razvojem industrijskih računalnikov. Tablica uporablja operacijski sistem Windows 7 ali Windows 10, kar nam med drugim omogoča uporabo WinCC RunTime aplikacij. WinCC RunTime je v kompletu s tablico, dobavljiv po znižani ceni. Ta nam v povezavi z WinCC opcijama WebUX ali WebNavigator omogoča nadzor in upravljanje proizvodnje praktično kjerkoli in kadarkoli. Poleg osnovnih funkcij tabličnega računalnika, nam ITP100 ponuja uporabo dodatnih funkcionalnosti, kot so: RFID čitalnik, čitalnik črtne in QR kode ter kamera. Zaslon je kapacitivni, z velikostjo 10,1”, razmerje je standardno 16:9 in omogoča večprstno (pet-prstno) podajanje ukazov. Tablica ima podobno kot nekateri industrijski paneli, 6 prosto programirljivih tipk. Te tipke uporabimo na primer kot bližnjice za zagon pogosto uporabljenih funkcij in aplikacij, kar nam prinaša hitrejše delo in večjo učinkovitosti. Seveda je tablica opremljena s hitrim SSD diskom. Tablica je nadvse primerna tudi za uporabo v pisarniškem okolju, saj je po svojih zmogljivostih popolnoma primerljiva s klasičnimi oz. prenosnimi računalniki. Z uporabo priklopne postaje lahko ITP1000 uporabimo kot delovno postajo, z zunanjim zaslonom, v pisarniškem okolju. Na žejo kupca je možna tudi dobava z modificiranim dizajnom. Preko številnih vmesnikov, tablica združuje najmodernejše tehnologije, z že uveljavljenimi klasičnimi protokoli komunikacije, ko je na primer RS232 serijska komunikacija. Različne možnosti komunikacije so naštete v tabeli s tehničnimi specifikacijami.      

Tablica ima 36 mesecev garancije. Zagotovljena je dolga doba dobavljivosti. Aktualni model bo na voljo v redni prodaji za obdobje treh let in pol. Temu obdobju bo sledilo še enoletno obdobje opuščanja produkta (phase-out). Ko bo produkt ukinjen iz prodaje, bo na voljo še dodatnih 5 let za popravila in dobavo rezervnih delov.

Siemens d.o.o.
Letališka cesta 29c
1000 Ljuwww.siemens.sibljana
www.siemens.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!