SIMATIC ITP1000 – vedno pripravljeni

logo

Simatic ITP1000 (Industrial Tablet PC) industrijski tablični računalnik nam prinaša zmogljivosti klasičnih industrijskih računalnikov v formatu tablice. Zahvaljujoč najnovejšim tehnologijam imamo z ITP100 zagotovljeno največjo zmogljivost. Zagotovljena je tudi dolgoročna dobavljivost komponent.  

TP1000 tablični računalnik je namenjen uporabi v industriji in je temu primerno veliko bolj robusten od klasičnega tabličnega računalnika. Po robustnosti ga lahko primerjamo s SIMATIC Field PG prenosnim računalnikom. Tablica prestane teste padca v skladu s standardom MIL80.

Osnovni podatki SIMATIC ITP1000 tabličnega računalnika:

  • Zmogljivost: Intel Core i5 »Skylake« procesor (za manj zahtevne naloge, Intel Celeron procesor)
  • Varnost: TPM2.0 podpora za Windows 7 in 10
  • Briljantnost: 10.1« kapacitivni multi-touch zaslon (1280×800)
  • Vsestranskost: RFID, čitalnik črtne in QR kode, kamera
  • Integriranost: WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GB LAN, serijski vmesnik, USB 3.0 Type C
  • Nastavljivost: 6 programabilnih funkcijskih tipk
  • Stabilnost: priklopna postaja za enostavni enoročni priklop

Tehnične specifikacije

Procesor

Intel Quad Core i5-6442EQ / Intel Celeron G3902E

Spomin

4 GB RAM / 8 GB RAM / 16 GB RAM

Disk

SSD 256 GB / SSD 512 GB

Zaslon

10.1″ (1280×800), multi-touch

Črtna koda / kamera / RFID

Čitalnik črtne in QR kode / kamera / RFID

Zunanji vmesniki

1x Gb LAN, 2 x USB 2.0, reža za SD kartico, 1x DC-in, 1x serijski vmesnik, 1x USB 3.0 Type C, MiniDP, Kensington ključavnica

Brezžični prenos

WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0

Posebne funkcije

6 prosto programirljivih tipk

Zaščita / robustnost / temperatura

IP40 / MIL810 / +5 °C do +45 °C (med delovanjem)

Baterija

Odvisno od aplikacije / kapaciteta: 5,900 mAh / delovanje: cca. 5.5h

Dimenzije

328 mm x 215 mm x 33 mm

Teža

Cca. 1.6 kg (odvisno od konfiguracije)

Razvoj in proizvodnja je v Nemčiji in temelji na več kot 20 letnih izkušnjah z razvojem industrijskih računalnikov. Tablica uporablja operacijski sistem Windows 7 ali Windows 10, kar nam med drugim omogoča uporabo WinCC RunTime aplikacij. WinCC RunTime je v kompletu s tablico, dobavljiv po znižani ceni. Ta nam v povezavi z WinCC opcijama WebUX ali WebNavigator omogoča nadzor in upravljanje proizvodnje praktično kjerkoli in kadarkoli. Poleg osnovnih funkcij tabličnega računalnika, nam ITP100 ponuja uporabo dodatnih funkcionalnosti, kot so: RFID čitalnik, čitalnik črtne in QR kode ter kamera. Zaslon je kapacitivni, z velikostjo 10,1”, razmerje je standardno 16:9 in omogoča večprstno (pet-prstno) podajanje ukazov. Tablica ima podobno kot nekateri industrijski paneli, 6 prosto programirljivih tipk. Te tipke uporabimo na primer kot bližnjice za zagon pogosto uporabljenih funkcij in aplikacij, kar nam prinaša hitrejše delo in večjo učinkovitosti. Seveda je tablica opremljena s hitrim SSD diskom. Tablica je nadvse primerna tudi za uporabo v pisarniškem okolju, saj je po svojih zmogljivostih popolnoma primerljiva s klasičnimi oz. prenosnimi računalniki. Z uporabo priklopne postaje lahko ITP1000 uporabimo kot delovno postajo, z zunanjim zaslonom, v pisarniškem okolju. Na žejo kupca je možna tudi dobava z modificiranim dizajnom. Preko številnih vmesnikov, tablica združuje najmodernejše tehnologije, z že uveljavljenimi klasičnimi protokoli komunikacije, ko je na primer RS232 serijska komunikacija. Različne možnosti komunikacije so naštete v tabeli s tehničnimi specifikacijami.      

Tablica ima 36 mesecev garancije. Zagotovljena je dolga doba dobavljivosti. Aktualni model bo na voljo v redni prodaji za obdobje treh let in pol. Temu obdobju bo sledilo še enoletno obdobje opuščanja produkta (phase-out). Ko bo produkt ukinjen iz prodaje, bo na voljo še dodatnih 5 let za popravila in dobavo rezervnih delov.

Siemens d.o.o.
Letališka cesta 29c
1000 Ljuwww.siemens.sibljana
www.siemens.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

S3N – Nova, napredna serija optičnih senzorjev DATASENSING

Proizvajalec industrijskih senzorjev DATASENSING lansira novo serijo optičnih senzorjev S3N: celotno linijo miniaturnih fotoelektričnih senzorjev z najsodobnejšimi funkcionalnostmi in izboljšanimi mehanskimi lastnostmi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!