WELDYX professional 5 in 15 min

logo

WELDYX professional je 2-komponentno, visokozmogljivo strukturno lepilo na bazi metilmetakrilatov. Uporablja se za strukturna, delno prilagodljiva in zelo odporna lepljenja.

Zaradi svoje visoke kvalitete je primerno za zahtevna lepljenja kovin, kompozitov in plastike, tako v večjih industrijah kot tudi v domači uporabi. Materiale, kot so aluminij in nerjavno jeklo lahko zlepimo tudi brez nanosa primerja. Zaradi izjemne fleksibilnosti omogoča tudi lepljenje materialov z različnim temperaturnim koeficientom dolžinskega raztezka. Mešalno razmerje je 10 : 1 (lepilo/trdilec).

Lepilo WELDYX professional je na voljo s 5 min ali 15 min časom obdelovanja in je dobavljivo v različnih pakiranjih. Najmanjše pakiranje je 10 ml ročna brizgalka, ki jo lahko brez težav ročno iztisnete. Za vsa druga pakiranja 37 ml, 250 ml in 490 ml je treba uporabiti posebno dozirno pištolo, s katero lepilo in trdilec enakomerno iztisnemo. Kot dodatek se priporoča tudi mešalna konica, ki jo pred uporabo lepila namestimo na ustje kartuše. Mešalna konica skrbi, da se pred začetkom lepljenja, lepilo in trdilec enakomerno zmešata.

WELDYX professional je sivo-črne barve in doseže končno trdnost po 24 urah. Temperaturna obstojnost lepila WELDYX professional znaša po 24 urah od -40 °C do +125 °C, kratkočasno pa zdrži tudi vse do +230 °C (npr. za lakiranje, galvanizacijo …). Končna natezna trdnost znaša 22–24 N/mm2.

Lepilo WELDYX professional ima tudi ISEGA certifikat, zato ga lahko uporabljamo za lepljenje materialov, ki v nadaljnjih fazah pridejo v stik z živili. Zraven tega ima še certifikat HAZARD LEVEL HL 3 za t. i. sendvič lepljenje.

Intercom Celje d.o.o., PE ASO
Trnoveljska cesta 4a
3000 Celje
Tel: +386 3 42 60 700
www.aso.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!