Detekcija in izločanje WAGNER MAGNETE

logo

Podjetje Marchiol d.o.o. ima v svojem prodajnem programu v Sloveniji tudi izdelke že dolgo uveljavljenega proizvajalca detektorjev in separatorjev kovinskih delcev WAGNER MAGNETE.

Podjetje Wagner Magnete  je leta 1935 ustanovil Georg Wagner s ciljem, da postane specialist za magnetno vpenjanje. Podjetje je izdelovalo različne magnetne naprave, vpenjalne magnete in naprave za demagnetizacijo.
Sledili so novi izdelki na področju ločevanja železa in magnetnih kovin iz razsutega blaga. Wagner je zgradil vrtljive magnetne bobne in magnetne jermenice z avtomatskim odvajanjem železa in leta 1953 prvi magnetni separator. Vsi ti proizvodi so pomembni sestavni deli današnjih metod recikliranja. Kasneje se je podjetje osredotočilo na tehnologijo izločanja barvnih kovin, predvsem bakra in aluminija. Separator deluje na vrtinčne tokove v zaprtem in prašno nepredušnem ohišju. Ima možnost vgradnje dodatnega magnetnega bobna in vibracijske plošče za rahljanje materiala.

Hitro vrtljivi magnetni sistem inducira vrtinčne tokove v prevodnih nemagnetnih kovinah s pomočjo visoke frekvence. Zaradi tega prevodni nemagnetni delci proizvajajo svoje magnetno polje iste polaritete, kot jo ima magnetni rotor, kar vodi do odbijanja in s tem ločevanja delov. Na ta način lahko ločimo barvne kovine aluminij, baker, magnezij, z omejitvami pa medenino, cink in kositer.

Uporaba Wagnerjevih separatorjev in detektorjev je pomembna za ekologijo, saj se vsi kovinski delci lahko ponovno uporabijo. Namen ločitve je  neposredna pridobitev dragocenih kovin in izločanje tujka iz osnovnega materiala. Pomembni primeri so recikliranje stekla, gume in sintetičnih izdelkov. Pri tem se dosežejo zelo visoke stopnje ponovne uporabnosti za osnovne materiale. Dragocene kovine se lahko pridobijo z recikliranjem avtomobilskih in elektronskih odpadkov, starih kablov, gospodinjskih odpadkov in odpadne embalaže.

V industriji predelave odpadkov se separatorji in detektorji uporabljajo kot zaščita pred prisotnostjo kovinskih tujkov, ki lahko poškodujejo transportno opremo, mline, drobilnike, rezila, peči in druge pomembne sistemske dele. Separatorji in detektorji so odporni na številne ekstremne podnebne razmere. Uporabljajo jih tudi v tovarnah za proizvodnjo cementa, obdelavo gramoza in lesa, v steklarskih in papirnih obratih ter v elektrarnah za premog.

Primer montaže dveh magnetnih separatorjev s čistilnim trakom in detektorjem kovin v TE-TOL

TE-TOL je vgrajen oljno hlajen magnetni separator  za ločevanje kovinskih delcev iz premoga, kar zagotavlja manjšo razliko v gostoti magnetnega polja med hladnim in vročim stanjem. Zaradi tega ima magnetni separator  večji izkoristek pri enaki moči. Deluje s 50mT na razdalji 370mm in s pomočjo detektorja kovin z veliko sposobnostjo razločevanja zazna kovinske delce v velikosti vijaka M6. Ko detektor kovin zazna tujek v materialu, se označevalna naprava spusti na tekoči trak. Tekoči trak se ustavi in tako tujek izločimo iz materiala.

Marchiol d.o.o.
Kromberk , Industrijska cesta 05
5000 NOVA GORICA
Tel: 05/33-13-100
www.marchiol.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

S3N – Nova, napredna serija optičnih senzorjev DATASENSING

Proizvajalec industrijskih senzorjev DATASENSING lansira novo serijo optičnih senzorjev S3N: celotno linijo miniaturnih fotoelektričnih senzorjev z najsodobnejšimi funkcionalnostmi in izboljšanimi mehanskimi lastnostmi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!