MPX3500 robot obljublja konsistenten zaključni nanos barve

logo

Šest-osni robot MPX3500 robot podjetja Yaskawa Motoman obljublja “superiorne performanse in učinkovitost pri barvanju zaključnega nanosa barve.”

Proizvajalec MPX3500 robota ponuja ponuja fleksibilno in kompaktno zasnovo in je idealen za barvanje delov skoraj vseh velikosti in oblike, vključno z vdolbinami, ukrivljenimi ali konturnimi površinami. MPX3500 ima 15-kg nosilnost zapestja in 25-kg zmogljivost nosilca nadlakti, kar omogoča, da se oprema za pršenje montira neposredno na roko robota. Ima tudi 2,700 mm vodoraven doseg in ± 0,15 mm ponovljivost. Robot ima votlo zapestje z notranjim premerom 70 mm, ki omogoča pritrditev aparatov za brizgalno opremo z velikimi svežnji cevi. Izogiba se cevem in deli / napeljave, kar zagotavlja optimalen čas cikla, doseg robota in dostopa do dela. Lahko je pritrjen na tla, steno ali na strop, da se zagotovi fleksibilnost postavitve. Robota MPX3500 in DX200-FM sta opremljena s TÜV odobritvijo za uporabo v razredu I, Div. 1 za nevarna okolja.

Povzeto po
https://www.automationmag.com/products/robotics/7273-yaskawa-motoman-mpx3500-robot-promises-consistent-finish-in-coating-applications

www.automationworld.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!