MB-NAKLO: Veliko površinski vakuumski prijemalni sistem

logo

Sistem FMP/FXP proizvajalca Schmalz v primerjavi s konkurenco ustvari za 86 % večjo prenosno silo, omogoča tudi večjo fleksibilnost in energetsko učinkovitost. Omogoča ravnanje z različnimi materiali kot so les, pločevina, steklo, karton ali plastika različnih oblik, površin in dimenzij.

Tretja generacija prijemal

Schmalz je prvo generacijo prijemal FM/FX predstavil že leta 2001. Razvil jo je zaradi zahtev za paletiziranje v pakirni industriji in zahtev z ravnanjem z neravnimi ploščami v lesni in pohištveni industriji. V procesu razvoja je Schmalz vodila zamisel o izdelavi univerzalnega modularnega prijemala, ki lahko prenaša različne obdelovance ne glede na obliko. V letu 2006 je Schmalz razvil drugo generacijo prijemal FMC/FXC. Tu so prvič kot osnovo uporabili ekstrudiran aluminij, kar omogoča enostavno prilagajanje glede na dolžino prijemala. Tretja generacija površinskih prijemal FMP/FXP sedaj postavlja nove standarde na področju avtomatiziranega vakuumskega ravnanja.

Nova generacija prijemal FMP/FXP omogoča ravnanje z različnimi materiali kot so les, pločevina, steklo, karton ali plastika različnih oblik, površin in dimenzij. Obdelovance lahko pobiramo iz nenatančnih pozicij oz. položajev. Nov sistem zagotavlja varen postopek ravnanja s poroznimi obdelovanci in obdelovanci z vrzeli. Sistem je posebej primeren za uporabo v industriji lesa in pohištva, torej za ravnanje z neravnimi lesenimi obdelovanci kot so deske, tramovi ali plošče. Nova generacija FMP/FXP kaže svoje prednosti tudi v pakirni industriji in predstavlja idealno rešitev za avtomatizirano paletiziranje in depaletiziranje kartonskih škatel, vrečk in blister embalaže ter folijsko zavitih izdelkov.
Prednosti pred konkurenco

Nov prijemalni sistem proizvajalca Schmalz je opremljen s posebnimi protipovratnimi ventili za optimizacijo pretoka. Le-ta izboljšuje energetsko učinkovitost sistema, omogoča hitrejšo evakuacijo vakuumske komore in zagotavlja visoko raven prepuščanja pri delu s poroznimi obdelovanci. Vse to omogoča krajši cikel. Schmalz v primerjavi s top konkurenco torej poudarja, da sistem FMP ustvarja impresivno in v povprečju za 86 % večjo sesalno moč, ko se prijemalo uporablja na neravnih obdelovancih in za 87 % večjo sesalno moč na obdelovancih z gladko površino.

Schmalz je analiziral tudi svojo novo tesnilno peno. Primerjal jo je tako s top konkurenco kot tudi s standardno poliuretansko peno. Rezultat: konkurenčna pena je mejo obrabe dosegla po opravljenih 200.000 oziroma 800.000 ciklih. Tesnilna pena Schmalz pa je dosegla mejo obrabe po 2 milijona ciklov. Z novim sistemom torej uporabnik doseže večjo razpoložljivost, manjše stroške vzdrževanja, manj izpadov sistema in hitro donosnost naložbe.

Optimizirana samolepilna folija in hitra menjava pene

Veliko površinsko prijemalo FMP z zunanjim vakuumskim priključkom je na voljo za sesalno območje, opremljeno z rebrastimi vakuumskimi prijemalkami ali s prilagodljivo tesnilno peno. Nova je tudi optimizirana samolepilna folija, ki se uporablja za pritrditev tesnilne pene na prijemalo. Ko tesnila pena prične kazati znake obrabe, se lahko odstrani, ne da bi pustila ostanke. To preprečuje komplicirano čiščenje površine prijemala, čas menjave pa se tako skrajša za 90 %.

Inovativna ventilska folija omogoča hitro menjavo ventilov glede na različne tipe in velikosti. To pomeni, da je mogoče prijemalo hitro in enostavno prilagoditi na spreminjajoče se zahteve procesa. Celo protipovratni ventili so lahko hitro nameščeni ali odstranjeni. To uporabniku omogoča največjo prilagodljivost z minimalnimi stroški. Zahvaljujoč protipovratnim ventilom brez »bypass-a« in patentiranim luknjam v tesnilni peni s povečano gostoto sesalnih celic, FMP/FXP uporabniku omogoča močno prijemalno silo.

Enostavno vzdrževanje, servis in hitra dobava

Schmalz se zaveda pomembnosti čim enostavnejšega vzdrževanja in servisa. Zato enokomorni del pri Schmalz-u pomeni, da tesnila ni več treba spreminjati in da se tehnologija v primeru zahtev lahko spremeni kadarkoli. Ogrodje prijemala je sestavljeno iz ekstrudiranega aluminija. Utori na straneh prijemala se uporabljajo za pritrditev senzorjev za detekcijo obdelovancev in optimizacijo cikla.

Teža prijemala se je zaradi uporabe manjših robotskih enot zmanjšala za 25 %, kar vodi k hitrejši amortizaciji celotnega sistema. Zmanjšanje teže prav tako omogoča skrajšati čas cikla ter pospešiti proizvodni proces.
Schmalz se lahko pohvali z učinkovitim proizvodnim procesom, zato kupcem zagotavlja kratke dobavne roke. Prijemala so sestavljena modularno, kar Schmalz-u omogoča, da lahko skoraj vse različice sistema takoj pošljejo v montažo in s tem kupcem omogočajo hitro zadovoljitev potreb.

S POMOČJO DEMO KOVČKA
VAM PRIKAŽEMO DELOVANJE SISTEMA FMP/FXP
NA VAŠEM KONKRETNEM OBDELOVANCU.
POKLIČITE NAS ZA OSEBNI OBISK.

MB-NAKLO d.o.o.
E-pošta: andraz.potocnik@mb-naklo.si
Tel: 051 354 904
www.mb-naklo.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!