IEI Rešitve pametnega transporta

logo

Integracija več sistemov v kontrolni sobi.

Pomorski sistemi

Običajni sistemi na poveljniškem mostu navadno zbirajo in analizirajo veliko različnih podatkov kot npr. anemometer, hitrost, vremenske razmere, GPS podatke.

Za obdelavo tako kompleksnih podatkov je potrebna zmogljiva in zanesljiva strojna oprema. Ravno to lahko najdete v IEI-jevih procesorsko zmogljivih brez ventilatorskih in dodatno zaščitenih računalniških sistemih primernih za rabo v morskem okolju.

Na odprtih krovih velikih križark obstaja potreba po prikazu veliko različnih podatkov.

Morski monitorji so pripravljeni za takšno aplikacijo, saj imajo IP66 zaščito sprednje stranice, širok temperaturni razpon uporabe, večtočkovni kapacitivni zaslon na dotik, širok vidni kot in upravljanje preko zaslonskih ukazov.

Skupek vsega tega zagotavlja odlično vizualno izkušnjo tako za goste kot mornarje.

Področje pomorskega prometa se srečuje z vrsto ekoloških izzivov zato so zanesljivi ni zmogljivi sistemi ključnega pomena. IEI-jevi vremensko odporni, visoko zmogljivi sistemi (zasloni in računalniki) z vodilnimi tehnologijami so več kot primerni za uporabo tako na odprtem krovu, kot v kontrolni sobi. Upoštevajoč kompleksnost morskega delovnega okolja IEI predstavlja popolno rešitev tako za pristanišče kot ladjo, ki zagotavlja zanesljivo okolje.

 

  • Brez ventilatorski in IP66 zaščiten (sprednji del) sistem za morsko okolje
  • Zaščitna izolacija skladna z DNV standardom
  • Visok temperaturni razpon delovanja in kapacitiven zaslon občutljiv na dotik
  • Več video vhodov in izhodov za morske zaslone
  • Dvojno izolirano AC/DC napajanje s podvojeno zaščito
  • Oddaljen nadzor preko LAN, RS-232, RS-422 in RS-485
www.lcr.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!