IEI Rešitve pametnega transporta

logo

Integracija več sistemov v kontrolni sobi.

Pomorski sistemi

Običajni sistemi na poveljniškem mostu navadno zbirajo in analizirajo veliko različnih podatkov kot npr. anemometer, hitrost, vremenske razmere, GPS podatke.

Za obdelavo tako kompleksnih podatkov je potrebna zmogljiva in zanesljiva strojna oprema. Ravno to lahko najdete v IEI-jevih procesorsko zmogljivih brez ventilatorskih in dodatno zaščitenih računalniških sistemih primernih za rabo v morskem okolju.

Na odprtih krovih velikih križark obstaja potreba po prikazu veliko različnih podatkov.

Morski monitorji so pripravljeni za takšno aplikacijo, saj imajo IP66 zaščito sprednje stranice, širok temperaturni razpon uporabe, večtočkovni kapacitivni zaslon na dotik, širok vidni kot in upravljanje preko zaslonskih ukazov.

Skupek vsega tega zagotavlja odlično vizualno izkušnjo tako za goste kot mornarje.

Področje pomorskega prometa se srečuje z vrsto ekoloških izzivov zato so zanesljivi ni zmogljivi sistemi ključnega pomena. IEI-jevi vremensko odporni, visoko zmogljivi sistemi (zasloni in računalniki) z vodilnimi tehnologijami so več kot primerni za uporabo tako na odprtem krovu, kot v kontrolni sobi. Upoštevajoč kompleksnost morskega delovnega okolja IEI predstavlja popolno rešitev tako za pristanišče kot ladjo, ki zagotavlja zanesljivo okolje.

 

  • Brez ventilatorski in IP66 zaščiten (sprednji del) sistem za morsko okolje
  • Zaščitna izolacija skladna z DNV standardom
  • Visok temperaturni razpon delovanja in kapacitiven zaslon občutljiv na dotik
  • Več video vhodov in izhodov za morske zaslone
  • Dvojno izolirano AC/DC napajanje s podvojeno zaščito
  • Oddaljen nadzor preko LAN, RS-232, RS-422 in RS-485
www.lcr.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!