Mico Pro, maksimalno modulariziran nadzor električne energije

logo

Mico Pro je nov in inovativen sistem za nadzor električne energije podjetja Murrelektronik. Modularna zasnova omogoča natančno prilagajanje sistemov konkretni uporabi – ta nudi ugoden učinek razmerja med stroški in izkoristkom ob maksimalnem prihranku prostora. Patentirana lastnost preklapljanja zagotavlja najvišjo razpoložljivost strojev. Dodatna prednost: integrirana porazdelitev potenciala, ki občutno razplete ožičenje v stikalni omari.

Sistemi za oskrbovanje z električno energijo so srce strojev in naprav, njihova zanesljivost mora biti maksimalna. Mico Pro je naprava za to. Inteligentni nadzorni sistem nad električno energijo podjetja Murrelektronik dosledno nadzira vse bremenske in krmilne tokove ter pravočasno prepozna kritične trenutke. Mico Pro signalizira mejne obremenitve in ciljno usmerjeno izklopi kanale z napako. Preklopna lastnost je patentirana in sledi načelu: »Čim pozneje, kot je možno, čim prej, kot je potrebno«. Ob tem Mico Pro prepozna tudi »bežne napake«.

Mico Pro je modularen sistem za 12 in 24 VDC-delovne napetosti. Iz številnih modulov Mico Pro izberemo ustrezne komponente in jih s »Powermodulom« brez uporabe orodja staknemo v zaprt sistem. Pri tem lahko izbiramo med moduli z enim, dvema ali štirimi izhodnimi kanali. Ti so široki le 8, 12 ali 24 mm – in tako omogočajo občutne prihranke prostora.

Pri »Fix-modulih« so preklopni tokovi (2, 4, 6, 8, 10 in 16 A) fiksno nastavljeni. Pri »Flex-modulih« je preklopni tok možno nastaviti od 1 do 10 A oz. od 11 do 20 A. Tako se fleksibilnost poveča in potreba po variacijah zmanjša. Pri tem je mogoče posamezne module sistemskega vezja ob vsakem času brez težav zamenjati.

Mico Pro premore integrirano porazdelitev potenciala za +24 (oz. +12) in 0 V ter občutno poenostavi ožičenje v stikalni omari. Možnost priklopa na vsakem kanalu za +24 V in 0 V. Z dodatnimi razdelilci potenciala se lahko na posamezen Mico-kanal priklopi do 2 x 12 potencialov.

Inovativen premostitveni sistem, sestavljen iz dveh zbiralk in stranskega vzmetnega kontakta za vzpostavitev stika z diagnostičnimi in krmilnimi signali, je preprost za uporabo. Nastavljen je za skupni električni tok do 40 A. Vsi sistemskivhodi in izhodi so opremljeni z vzmetmi sponkami Push-In. Prednja stran Mico Pro-ja v nobenem trenutku ni prekrita s kabli ali napeljavami; upravljavec lahko z enim pogledom zazna označbe in status lučk LED.

Funkcije diagnoze so pri Mico Pro visoko cenjene. Vsak kanal je opremljen z lučkami LED za prikaz stanja na napravi in lahko poleg tega posreduje digitalne sporočilne signale v krmilnik. Powermodul od Mico Pro poda zbrano diagnozo za celoten vezni sistem, nastavljivi Flex-moduli pa priskrbijo dodatne, do kanala natančne, diagnostične signale.

Lučke LED na posameznem kanalu kažejo stanja – v zeleni in rdeči. V kolikor se doseže 90 % preklopnega električnega toka, začne lučka LED utripati zeleno, ter se sproži digitalni sporočilni signal. Če je preklopni električni tok prekoračen, Mico Pro nemudoma in usmerjeno izklopi prizadet kanal. Lučka LED zasveti rdeče in tudi v tem primeru se pošlje sporočilni signal. Kanal se lahko preko krmilnega signala ali pritiska tipke ponovno aktivira. Za namene vzdrževanja se lahko kanale izklopi tudi ročno.

Na kanal natančna funkcija preklapljanja preko signala SPS omogoča »Flex-modulom« vklop ter izklop delov naprave. Realizirajo se lahko tako kratke frekvence preklapljanja (do 10 Hz), kot tudi daljši časi.

Mico Pro se lahko postavi kaskadno. To pomeni: na en Mico-kanal je možno priklopiti dodatne Mico Pro-postaje. Še posebej pri uporabah z decentraliziranim konceptom stikalne omare to pomeni znatno prednost pri stroških in inštalaciji; že zavoljo tega.

www.murrelektronik.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!