AVAST antivirusna zaščita

logo

Grožnje, napadi, vdori v računalniška omrežja, okužbe računalnikov, IT-varnost so besede, ki jih uporabniki pri svojem delu slišijo skorajda vsak dan.

Napredna AVAST antivirusna zaščita ščiti in varuje pred zlonamernimi programi (malware) in ostalimi grožnjami in vdori vendar lahko tudi uporabniki pripomoremo, da bi teh nevšečnosti bilo čim manj.

Kaj lahko uporabniki storimo, da se obvarujemo vseh teh nevarnosti, ki vsakodnevno prežijo na nas iz spleta. Veliko tudi sami. Priponk elektronskih pošt od neznanih prejemnikov nikoli ne odpiramo in ne prenašamo na računalnik. Elektronsko pošto iz sumljivih virov (neznanih naslovov) enostavno izbrišemo, če jih prej že ni pobrisala učinkovita antivirusna zaščita.

Nikoli se uporabniki ne smejo odzivati na elektronsko pošto, kjer se od njih zahteva, da obiščejo določeno spletno stran in tam pustijo svoje osebne podatke, številke bančnih kartic, številke računov. Prav nobena banka ali katera koli druga ustanova ali organizacija na tak način ne komunicira s svojimi naročniki.

Prav tako uporabniki ne smejo/smemo nasedati lažnim spletnim stranem naj jih obiščemo in opravimo nakupe z nerazumnimi popusti 60% pa tudi do 90%. Tudi v takšnih primerih gre za prevaro.
Avast-ovih več kot 400 milijonov svetovnih senzorjev (uporabnikov) omogočajo odkrivanje in analiziranje najnovejših groženj, preden lahko le te ogrozijo vaše naprave.

AVAST Smart Scan,  CyberCapture, Software defender, Behavior Shield je le nekaj elementov iz  AVAST antivirusne zaščite za boj proti kibernetskim grožnjam, vdorom.

Zraven elementov zaščite pa je uporabnikom AVAST antivirusne zaščite na voljo še nekaj sofisticiranih orodij s katerimi so vaše naprave vedno v najbolj optimalnem stanju in orodja za varovanje zasebnost.
Orodje za optimizacijo : Avast Cleanup Premium
Varovanje zasebnosti: Avast Password in AVAST SecureLine VPN
Več o ponudbi na www.avast.si

www.telem.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!