AVAST antivirusna zaščita

logo

Grožnje, napadi, vdori v računalniška omrežja, okužbe računalnikov, IT-varnost so besede, ki jih uporabniki pri svojem delu slišijo skorajda vsak dan.

Napredna AVAST antivirusna zaščita ščiti in varuje pred zlonamernimi programi (malware) in ostalimi grožnjami in vdori vendar lahko tudi uporabniki pripomoremo, da bi teh nevšečnosti bilo čim manj.

Kaj lahko uporabniki storimo, da se obvarujemo vseh teh nevarnosti, ki vsakodnevno prežijo na nas iz spleta. Veliko tudi sami. Priponk elektronskih pošt od neznanih prejemnikov nikoli ne odpiramo in ne prenašamo na računalnik. Elektronsko pošto iz sumljivih virov (neznanih naslovov) enostavno izbrišemo, če jih prej že ni pobrisala učinkovita antivirusna zaščita.

Nikoli se uporabniki ne smejo odzivati na elektronsko pošto, kjer se od njih zahteva, da obiščejo določeno spletno stran in tam pustijo svoje osebne podatke, številke bančnih kartic, številke računov. Prav nobena banka ali katera koli druga ustanova ali organizacija na tak način ne komunicira s svojimi naročniki.

Prav tako uporabniki ne smejo/smemo nasedati lažnim spletnim stranem naj jih obiščemo in opravimo nakupe z nerazumnimi popusti 60% pa tudi do 90%. Tudi v takšnih primerih gre za prevaro.
Avast-ovih več kot 400 milijonov svetovnih senzorjev (uporabnikov) omogočajo odkrivanje in analiziranje najnovejših groženj, preden lahko le te ogrozijo vaše naprave.

AVAST Smart Scan,  CyberCapture, Software defender, Behavior Shield je le nekaj elementov iz  AVAST antivirusne zaščite za boj proti kibernetskim grožnjam, vdorom.

Zraven elementov zaščite pa je uporabnikom AVAST antivirusne zaščite na voljo še nekaj sofisticiranih orodij s katerimi so vaše naprave vedno v najbolj optimalnem stanju in orodja za varovanje zasebnost.
Orodje za optimizacijo : Avast Cleanup Premium
Varovanje zasebnosti: Avast Password in AVAST SecureLine VPN
Več o ponudbi na www.avast.si

www.telem.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!