Ali so vaše naprave in sistemi že pripravljeni za povezljivost na Industrijski IoT (IIoT)?

logo

Industrija se spreminja. Vse bolj postaja digitalna in povezana. Četrta industrijska revolucija se je začela. Prinaša nam določena tveganja in številne možnosti. Internet of Things (IoT) se je dotaknil industrijskega sveta in nastal je “Industrial Internet of Things” (IIoT).

Svet se danes, bolj kot kadarkoli prej, zanaša na povezljivost omrežij. Za vse večje zahteve po povezavi in izmenjavi podatkov med napravami in sistemi je stabilna mrežna infrastruktura še pomembnejša kot nekoč.

Moxa je vodilno svetovno podjetje, ki ponuja celoten spekter kakovostnih izdelkov za industrijsko mreženje, računalništvo in avtomatizacijo. Strankam nudi najbolj zanesljiva omrežja za različne industrijske aplikacije, vse od svoje ustanovitve leta 1987. Prisotni so v več kot 70 državah po vsem svetu. Danes v podjetju ustvarjajo prihodnost s tem, ko razvijajo naprave, ki omogočajo povezljivost za “Industrial Internet of Things” (IIoT) oz. Industrijski Internet Stvari. Ne le, da sledijo trendom, temveč so vodilni v razvoju povezovanja industrijskega sveta z internetom. Moxine naprave poleg zanesljivosti odlikuje tudi robustnost, ki omogoča delovanje v najzahtevnejših pogojih v industrijskem okolju, delovanje pri ekstremnih temperaturah ter odpornost na šoke in vibracije. Osredotočenost na napredne avtomatizirane sisteme z inovativno komunikacijsko in računalniško tehnologijo v Moxi presegajo norme, ki so postavljene v industrijski avtomatizaciji, pametnih omrežij, energetiki, inteligentnim transportom,  naftni in plinski industriji ter rudarstvu. Osredotočenost na napredne avtomatizirane sisteme z inovativno komunikacijsko in računalniško tehnologijo presega norme, ki so bile postavljene za industrijsko avtomatizacijo, energetiko, transport ter naftno in plinsko industrijo. Tovrstna industrija potrebuje zanesljiva omrežja, zanesljive ter izkušene partnerje, ki so sposobni zasnove omrežij z namenom, da bodo sistemi še dolgo delovali ter se povezovali z drugimi omrežji. Z izbiro izdelkov Moxa bo zanesljiva komunikacija postala nekaj samoumevnega, pa četudi gre za oddaljeno povezovanje s pomočjo IIoT vmesnikov.

Moxini industrijski IoT prehodi (gateway) imajo že tovarniško integriran program za izmenjavo podatkov iz naprav ThingsPro™. Vgrajen ima podatkovni zapisovalnik (data logger), brezžični upravitelj (wireless manager) za 4G LTE povezljivost in RESTful API knjižnice za enostaven dostop do konfiguracije prehoda (gateway). Nekoč je bilo potrebno vgrajevati zapletene rešitve za izmenjavo podatkov, ki so zahtevale posebna znanja in izkušnje uporabnikov, da so medsebojno združevala različne industrijske protokole. Z Moxinim orodjem ThingsPro™ Data Logger se samodejno pretvorijo “fieldbus” protokoli in podatkovne oblike, ki jih uporablja tudi starejša oprema, z namenom, da bi jih združili s formati, ki jih uporabljajo orodja za analizo podatkov, kot je npr. Big Data. Podatke lahko prenesete direktno v lokalno ali oddaljeno bazo podatkov, ne da bi namestili dodatno programsko opremo na Moxa gateway IoT. Moxa ThingsPro™ podpira tudi MQTT IoT protokol za povezljivost in olajša povezavo naprav z Modbus protokolom. Poleg tega vam ThingsPro™ ponuja tudi C in Python API knjižnice, ki omogočajo enostaven dostop do Modbus podatkov.

Kritični zahtevi za industrijske aplikacije IoT sta stalna internetna povezljivost in hitra namestitev naprav. ThingsPro™ vam z vgrajenim orodjem “Wireless Manager” omogoča 4G LTE povezljivost s funkcijo, ki zagotavlja neprekinjeno povezavo in preprečuje izgubo podatkov. Funkcije “Serijsko v Mobilno” in “Ethernet v Mobilno” so v veliko pomoč pri povezovanju različnih perifernih naprav v omrežje 4G.

Za poslovne potrebe je v današnjih aplikacijah pogosta zahteva spremljanje in upravljanje podatkov različnih naprav, na različnih lokacijah, vse do centralnih nadzornih programov. ThingsPro™ podpira RESTful API-je, ki omogočajo dostop do konfiguracije prehodov IIoT, kar olajša integracijo podatkov iz gateway-ev v druge aplikacije, vključno z nadzornimi programi. Moxini gateway IIoT v povezavi s programskim paketom ThingsPro™, nudi možnost, da podatke iz vaših naprav centralizirate oz. medsebojno povezujete na način, da v celoti izkoristite svet prihajajoči svet industrijske IoT.

V podjetju Legada d.o.o. bomo z veseljem prisluhnili vašim željam in potrebam, ter skupaj z vami poiskali najprimernejšo rešitev za vzpostavitev stabilnega lokalnega ali oddaljenega omrežja.

Legada d.o.o.
Ulica 15. Maja 2
6000 Koper
E-pošta: info@legada.com
0590 54 402
www.legada.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!