Novi DIGIFORCE® 9307 – hiter, natančen, vsestranski

logo

Naslednja generacija procesnega nadzora. DIGIFORCE® podjetja Burster je ime, ki mu ljudje zaupajo, ko potrebujejo celovito spremljanje postopkov spajanja. DIGIFORCE® 9306 in 9310 se uspešno uporabljata v neštetih aplikacijah po vsem svetu, bodisi kot individualni procesni nadzorni sistem, bodisi kot večkanalna oprema za spremljanje procesov spajanja.

Sedaj dvigujejo nadzor procesov spajanja še na višji nivo. Novi DIGIFORCE® 9307 temelji na izkušnjah preteklih uporab in določa nove standarde. Z novim DIGIFORCE® 9307 je Burster razvil vrhunski univerzalni krmilnik z močnejšo arhitekturo strojne in programske opreme. Intuitivno delovanje z jasnimi grafičnimi menijskimi orodji vodi uporabnike hitro do cilja. Natančna kontrola postopkov spajanja temelječi na nadzoru krivulje, je še vedno ena od njegovih prvih prednosti. Nove možnosti na področju merjenja navora in preskušanja haptike, univerzalnega testiranja signala, odkrivanja puščanja in mnogih drugih, močno razširjajo obseg uporabe.
Vrednotenje je osrednji poudarek novega DIGIFORCE® 9307. Na prvi pogled uporabnik ne dobi samo splošnega rezultata, pač pa podrobno oceni OK / NOK stanja procesa. Zahvaljujoč novim grafičnim elementom ocenjevanja, kot so pragovi, trapezi, okna, ovojnice in dodatne matematične operacije, ki jih je mogoče enostavno konfigurirati, je mogoče natančno spremljati opazovane procese. Območje informativnih diagnostičnih strani omogoča sofisticirano procesno analizo.

DIGIFORCE® 9307 se popolnoma prilega vsakemu procesnemu okolju. Programabilni vhodi / izhodi, neodvisni mehanizmi za zagon / zaustavitev meritev in zmogljiv komunikacijski vmesnik, preko Profibus, Profinet ali Ethernet protokolov omogočajo hitro in zanesljivo integracijo v procesno okolje.

Kontrolnik procesov doseže razred točnosti 0,05% za senzoriko sile in analogne procesne signale. DIGIFORCE® 9307 lahko tudi snema in vrednoti dva sinhrona procesa, s svojim inteligentnim vzorčenjem, ki lahko uporabi kombinacijo spremenljivk Δt, ΔX in ΔY pa optimira hitrost vzorčenja.

Izbere se lahko do 128 merilnih programov in se jih enostavno upravlja. Notranji pomnilnik zagotavlja prostor za shranjevanje za različne merilne krivulje za referenčne namene. Na DIGIFORCE® 9307 lahko priključimo analogne senzorje sile, potenciometre, piezoelektrične signale, DC procesne signale in druge. Podpira tudi inkrementalne merilnike pomika visoke ločljivosti in absolutne dajalnike z izhodnimi signali SSI ali EnDAt 2.2.

PSM d.o.o.
Stegne 21, 1000 Ljubljana
T: 01 620 97 83
Info@psm.si
www.psm.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!