Pregled frekvenčnih pretvornikov družine Sinamics V in Sinamics G

logo

Frekvenčni pretvorniki družine Sinamics V in Sinamics G. Kratica družine SINAMICS je sestavljena iz dveh besed: SIemens + dyNAMICS).

Sinamics V20 in Sinamics V90 sta tipa regulatorjev, ki sta glavna predstavnika  serije Sinamics V. Sinamics V20 je frekvenčni regulator, namenjen osnovni uporabi (črpalke, ventilatorji, nezahtevna gibanja). S svojo kompaktno izvedbo ponuja preprosto in cenovno učinkovito rešitev z manjšo dinamiko delovanja.

Enofazne naprave je mogoče priključiti tudi na 3-fazni sistem 120/240 V. Napetost med L1 in L2 med 200 in 240 V s –/+ 10 %. Podrobne informacije najdete na: http://support.industry.siemens.com/cs/document/109476260.

Toleranca napetosti za velikost ohišij FSAA in FSAB (–15/+ 10 %)

Podjetje VRD Dankon, d. o. o., v svojem programu nudi tudi podporo družbi Siemens pri: 

 
  • distribuciji opreme,
  • izobraževanjih,
  • usposabljanju o uporabi,
  • tehnični podpori
novim in obstoječim strankam pri programu industrijske avtomatizacije.
Strankam nudimo strokovno in učinkovito podporo pri izbiri in uporabi Siemensove opreme na področju:
  • osnovne avtomatizacije (Logo …),
  • napredne avtomatizacije (Simatic S7, HMI …),
  • frekvenčnih pretvornikov in servoregulatorjev (Sinamics …),
  • nizkonapetostnih asinhronih in sinhronih servomotorjev (Simotics, Simogear …).

Sinamics V20 podpira osnovni komunikaciji USS in Modbus RTU. Frekvenčni regulator se parametrira z vgrajenim panelom BOP (BOP – Basic Operating Panel) ali z modulom Smart Access (povezava je mogoča s pametno napravo ali računalnikom po brezžični povezavi – Wi-Fi). Na voljo je tudi možnost izbire integriranega ali zunanjega filtra za elektromagnetno združljivost (kategorije C1, C2 in C3). Glede na potrebe ponujamo še obsežen spekter dodatne opreme (panel za montažo na vrata, linijske dušilke, motorske dušilke, zavorni upori …)

Sinamics V90 je servoregulator, namenjen osnovnim procesnim aplikacijam, pozicioniranju in premikanju. Omogoča večjo dinamiko in je enoznačno povezan z družino motorjev Simotics 1FL6. Servopogon ima prilagojeno zmogljivost in je preprost za uporabo. Integrirano ima varnostno funkcijo STO (Safe Torque Off). Na voljo sta dve izvedbi (Profinet in PTI- Pulse Train Input).

Izvedba s komunikacijskim vmesnikom ProfiNet (SINAMICS V90 PROFINET (PN)) podpira pozicioniranje in hitrostno regulacijo z uporabo funkcij Motion Control (funkcije za nadzor gibanja) in tehnoloških objektov, integriranih v krmilnikih Simatic S7-1500/S7-1200. Regulacija se izvaja s komunikacijo Profinet.

Izvedba Sinamics V90 PTI (Pulse Train Input) uporablja vhod PTI za krmiljenje pozicioniranja. Določanje pozicij je mogoče tudi z internim vmesnikom IPos1). Reference se nastavljajo s kombinacijami digitalnih vhodov ali s pomočjo komunikacije (USS ali Modbus). Omogoča tudi hitrostno regulacijo (S – speed) in regulacijo momenta (T – torque). Nastavljeno regulacijo lahko preklapljamo tudi med samim pozicioniranjem, hitrostno regulacijo ali regulacijo momenta. Jog je omogočen tudi s tipkami na integriranem operacijskem panelu.
1) IPos: Interno pozicioniranje

Družina Sinamics V ponuja enostavno in cenovno ugodno rešitev ter omogoča širok spekter uporabe. Pri podjetju VRD Dankon, d. o. o., smo vedno pripravljeni pomagati pri izbiri optimalnega krmilja (PLC + HMI) in pogona (regulator + elektromotor) za vaš primer uporabe. Zagonov regulatorjev sicer ne izvajamo, nudimo pa obširno in tehnično ustrezno pomoč pri programiranju, parametriranju in zagonih.

VRD Dankon, d. o. o.
Podutiška cesta 94, 1000 Ljubljana
Tel.: +386 1 3200 861
www.dankon.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!