MB-NAKLO: Postopek vijačenja Clamp Force Control (CFC)

logo

DEPRAG CFC = Stalna vpenjalna sila kljub nihanju navorov zategovanja.

Depragov prilagodljivi postopek vijačenja zagotavlja stalno vpenjalno silo tudi pri nihanju navora pri privijanju. Privijanje vijaka poteka tako, da naprava najprej prepozna stik glave s podlago, nato pa privije vijak, dokler ni dosežena določena razlika navora ali določen kot.
Tipični način uporabe je samorezno privijanje v umetne mase in/ali kovino. Novi postopek vijačenja za servovijačnike DEPRAG EC v kombinaciji z AST40 se uporablja v primerih, ko se navori zategovanja močno spreminjajo.

Do teh nihanj lahko pride zaradi sprememb geometrije vijakov in/ali luknje, zgradbe materiala delov, sprememb kakovosti površine navoja vijaka, elastičnosti elementov ali usedanja. Zanesljivo prepoznavanje stika glave s podlago zagotavlja stalno vpenjalno silo.
Prednosti:

  • Minimalna potreba po parametriranju
  • Izračun upošteva naključna nihanja navora med postopkom, ki jih ne povzroči stik glave vijaka s podlago
  • Postopek zagotavlja stalno vpenjalno silo

Računska metoda

Glavni element je zaznavanje stika glave vijaka s podlago: glede na potek navora se stalno tvori matematična funkcija za vrednotenje. Stik z glavo se šteje kot prepoznan, ko ta funkcija preseže določeno mejno vrednost. Navor in kot se nato računata glede na trenutek stika glave s podlago.

MB-NAKLO d.o.o.
E-pošta: andraz.potocnik@mb-naklo.si
Tel: 051 354 904
www.mb-naklo.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

S3N – Nova, napredna serija optičnih senzorjev DATASENSING

Proizvajalec industrijskih senzorjev DATASENSING lansira novo serijo optičnih senzorjev S3N: celotno linijo miniaturnih fotoelektričnih senzorjev z najsodobnejšimi funkcionalnostmi in izboljšanimi mehanskimi lastnostmi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!