Kombinacija cevi in priključkov PUN-H/QS

logo

Cevovodi PUN-H in vtični priključki QS so odlična kombinacija za številne aplikacije. Zagotavljajo delovanje sistemov brez napak vso življenjsko dobo, so odporni na hidrolizo in se lahko uporabljajo v zelo vlažnem okolju.

Uporaba cevi PUN-H zagotavlja zanesljivo oskrbo s komprimiranim zrakom za vse standardne aplikacije in vlažno okolje, oziroma, kadar so v stiku z vodo, tudi do 50 oC. Zahvaljujoč modificiranim materialom ne pride do pokanja cevi zaradi hidrolize.

Ne samo, da se cevi PUN-H, ki so odporne na upogibanje, lahko inštalirajo, zaradi njihove odpornosti na hidrolizo, kemikalije in mikrobe so primerne tudi za uporabo v prehrambni industriji (FDA odobreni materiali). Črna verzija cevi je dodatno odporna tudi na UV in tako primerna za uporabo na prostem.

Časi inštalacije so zahvaljujoč preskušenim vtičnim priključkom kratki. Povezovanje in razklopljenje s priključki QS je enostavno v Festovi standardni kakovosti in preverjenem principu tesnjenja.

Prozorna verzija cevi omogoča enostavno odkrivanje delčkov, vlage in olja v cevovodih. To zagotavlja enostaven in učinkovit nadzor možnih in potencialnih tveganj v sistemih. Cevi PUN-H so izdelane iz poliuretana z zunanjo kalibracijo in s premeri 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14 in 16 mm, so v modri, črni, srebrni, zeleni, rdeči in rumeni barvi, delovni tlak je lahko med vakuumom 0,95 in tlakom 10 bar, delovna temperatura od –35 do + 60 oC.

Vtični priključki QS so iz PBT in imajo ponikljan okrov, tesnilni obroč je NBR, na razpolago so za vse dimenzije cevi PUN-H. Navoj je M, G in R samorezni (M3 do M7, 1/8 do 3/8 “). Primerni so za vakuum do 0,95 in nadtlak 14 bar ter za temperaturno območje med –10 do +80 oC. Odporni so na kemikalije in hidrolizo.

Cevi in priključki se uporabljajo za stisnjen zrak, vakuum in vodo. Festo nudi tudi zanesljive kombinacije cevi in priključkov, prilagojenih zahtevam naročnikov pri njihovih aplikacijah z različnimi vplivi okolja.

FESTO, d. o. o.
Blatnica 8, 1236 Trzin
Tel.: 01 530 21 00
E-pošta: info_si@festo.com
www.festo.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!