Smart Engineering pri linearnih pogonih: enostavno, produktivno in hitro

logo

Digitalizacija procesov “Industrija 4.0” se čuti tudi pri linearni tehniki. Z razvojem “ linear motion units” se nudi uporabnikom rešitev v določanju linearnih pogonih in programiranju njihovih krmilnikov za servo motorje. Uporabniku ni več potrebno biti strokovnjak za krmiljenje vendar lahko intuitivno konfigurira celotni linearni pogon. Uporabnik kar preko spleta  v dialogu s spletno aplikacijo “Item-Motion-Designer” določi naloge linearne enote.

Kako se to izvede v praksi

Enota Linear motion unit ter pripadajoča programska oprema Motion Designer in MotionSoft, predstavljajo med seboj optimalno usklajen sistem. MotionDesigner omogoča uporabniku izbirati med skoraj 1400 različnimi kombinacijami, sestavljenimi iz linearne enote, motorja, reduktorja in krmilja, prav tisto kombinacijo, ki je za določeno transportno nalogo najbolj primerna. V ta namen, mora uporabnik le definirati svojo transportno nalogo – to je vse. V tem poteku je upoštevano veliko različnih tehničnih podatkov, med njimi tudi toplotna razbremenitev izbrane rešitve. Celotna rešitev z  integrirano programsko opremo je v nekaj dneh pripravljena za dobavo in naročnik jo lahko sam vgradi v najkrajšem času.

En sistem – mnoge prednosti

26 pripravljenih Item-linearnih enot se implementira v pogon enostavno in hitro, saj se naročnikovi podatki, ki jih je podal v izborno orodje MotionDesigner, uporabijo pri zagonu in je tako za to potrebnih le nekaj minut, kar je za porabnika velik časovni prihranek. »Naročnik se tako zelo hitro približa svojim željam«. V nekaj sekundah se pojavijo različni scenariji, npr. če se spremeni nekaj parametrov. »Izbira primerne rešitve s pomočjo programske opreme in hitra prilagoditev na spremenjene zahteve, je naša predstava o pametnem inženiringu s katerim podpiramo naše stranke«. Nadaljnja prednost je dokumentacija o proizvodu z navodilom za montažo, ki se avtomatično prilaga procesu. Programira se lahko različne poteke delovanja, ki se shranijo v krmilje in tako za mnoge transportne naloge dodatno SPS krmilje ni potrebno. Obstaja pa možnost za priključitev preko običajnega priključka na vmesniku. Končni rezultat je učinkovita izvedba delovnega procesa, ki možnost napak zmanjšana na minimum.

Olajšanje poteka s pomočjo pametnega inženiringa

Uporaba inteligentne linearne tehnike prihrani izvajalcu veliko delovnih postopkov, kar je za načrtovalce znatna olajšava pri določanju delovnega poteka. Prepreči se predimenzioniranje in napačna izvedba naloge se zmanjša na minimum. »Prednost sistema – iz mehaničnih komponent in programske opreme – vidno leži v uspešnosti delovanja in prihranku na času. V najkrajšem času lahko, na primer inženirji ugotovijo, ali je določena enota primerna za neko novo nalogo. Z razvojem celotne rešitve za avtomatizacijo, podpira ITEM svoje stranke pri razvoju njihove pametne tovarne in odločno zakoraka v smer pametnega inženiringa.

INO­TEH d. o. o.
K železnici 7
SI-2345 Bistrica ob Dravi
E-pošta: info@inoteh.si
Tel.: 02 673 01 34
www.inoteh.si
www.item24.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!