Krmiljenje letenja dronov z FCU razvojno ploščico

logo

Mouser Electronics, Inc., ki je pooblaščeni svetovni distributer z najnovejšimi polprevodniki in elektronskimi komponentami, ima že na zalogi razvojno ploščico STMAL STEVAL-FCU001V1, kompaktno enoto za krmiljenje leta (FCU), ki je primerna za majhne in srednje velike kvadrokopterske  modele dronov.

Posameznemu projektu prilagodljiva in učinkovita ploščica FCU s primerom vzorčne vgrajene programske opreme, ki pospeši razvoj aplikacij s tega področja, pomaga oblikovalcem kvadrokopterjev oceniti učinkovitost senzorjev inercialnih merilnih enot v pogojih dejanskih letov.
 Razvojna ploščica ST STEVAL-FCU001V1, ki je na voljo pri distributerju Mouser Electronics, vključuje 32-bitni mikrokontroler STM32F401 z  jedrom ARM® Cortex®-M4, modul SPBTLE-RF0 s povezavo Bluetooth® Low Energy 4.1 in STC4054 800mA litij-ionski / litij polimerni akumulatorski polnilec. Oblikovalci lahko s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom nadzorujejo ploščo prek Bluetooth povezave ali pa lahko priključijo sprejemnik radijske frekvence na PWM vhod na ploščici, s čimer jo lahko upravljajo s standardnim RF daljinskim upravljalnikom.

Plošča vključuje tudi ST inercialni modul LSM6DSL iNEMO z digitalnim merilnikom pospeška in žiroskopom, visoko zmogljivim magnetometrom LIS2MDL ter senzorjem tlaka LPS22HD MEMS za podporo 3D navigacijskim aplikacijam. Razvijalci DRON aplikacij lahko poganjajo štiri krtačne enosmerne motorje prek vgrajenih močnostnih MOSFET-ov STL6N3LLH6STripFET H6 ali pa brezkrtačne enosmerne motorje (BLDC) prek elektronskega vezja za krmiljenje hitrosti. Poleg tega ta razvojna ploščica ponuja še vmesnike SWD, I2C in USART, ki omogočajo razvoj in razhroščevanje vgrajene programske opreme ter podporo dodatnim zunanjim senzorjem ali RF modulom.
Če želite o tem izvedeti še več, obiščite spletno stran: www.mouser.com/stm-steval-fcu001v1-board.

S svojo široko linijo izdelkov in neprekosljivim uporabniškim servisom si Mouser prizadeva za hiter razvoj inovacij med inženirji in kupci, ter k oblikovanju vrhunskih izdelkov z zagotavljanjem naprednih tehnologij. Mouser ima na zalogi najširši izbor najnovejših polprevodnikov in elektronskih komponent za najnovejše projekte. Spletno mesto Mouser Electronics se nenehno posodablja in ponuja napredne metode iskanja, ki strankam pomagajo hitro najti iskane komponente. Spletna stran Mouser.com hrani tudi podatkovne liste, referenčne vzorce aplikaciji, ki so specifični za posamezne dobavitelje, praktične primere aplikacij, tehnične informacije o oblikovanju in inženirska orodja.

O podjetju Mouser Electronics
Podjetje Mouser Electronics, ki spada v Berkshire Hathaway company, je nagrajeni, pooblaščeni distributer polprevodniških in elektronskih komponent, ki se osredotoča na hitro uvajanje novih izdelkov svojih partnerjev za uporabo v proizvodnji in načrtovanju izdelkov elektronskih inženirjev v zadovoljstvo kupcev. Spletna stran globalnega distributerja, Mouser.com  je na voljo v več jezikih in valutah, ter ima na zalogi več kot 4 milijone izdelkov od več kot 600 proizvajalcev. Mouser ponuja 22 lokacij za podporo po vsem svetu, s čimer zagotavlja najboljše storitve svoje za stranke v svojem razredu in na svetovni ravni pošilja izdelke več kot 550.000 strankam v 170 državah iz svojih najsodobnejših objektov južno od Dallasa v Teksasu, ki skupno zavzemajo blizu 230.000 kvadratnih metrov. Za več informacij obiščite www.mouser.com.

Blagovne znamke
Mouser in Mouser Electronics sta registrirani blagovni znamki družbe Mouser Electronics, Inc. Vsi drugi izdelki, logotipi in imena podjetij, omenjeni v tem članku, so lahko blagovne znamke njihovih lastnikov.

www.mouser.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!