Vrtljivi modul z majhno obrabo

logo

Vrtljivi modul z majhno obrabo s 24-voltno tehnologijo in pametno funkcijo samodejnega učenja.

Podjetje SCHUNK je poenostavitev avtomatizacije vzelo resno: namesto nerodnega stalnega nastavljanja dušilnikov in menjavanja blažilnikov sunkov, kot pri pnevmatskih vrtljivih modulih, ali preklapljanja med venomer novimi postopkovnimi nizi, kot pri električnih rotacijskih modulih, se lahko odslej uporabniki odločijo za znatno preprostejšo in dolgoročno cenejšo električno alternativo. SCHUNK ERP je najpreprosteje nastavljivi vrtljivi modul na trgu. Za zagon se 24-voltna komponenta prek digitalnega vhoda/izhoda preprosto poveže s krmilnikom, kot zasuka se določi prek končnih položajev (90°/180°), po potrebi pa sledi še fina mehanska nastavitev končnega položaja (+/- 5°). Za vse drugo poskrbi integrirana tehnologija samodejnega učenja. Zadostuje od tri do pet hodov in programiranje je zaključeno. Profil gibanja je pri tem ustvarjen kot rampa. V odvisnosti od kota zasuka in teže vrtljive konstrukcije neposredno gnana vrtilna enota samodejno pospešuje in zavira. Morebitni udari in vibracije ali nenadzorovan hod z največjo hitrostjo so tako izključeni. To zmanjšuje hrup in obrabo ter odpravlja potrebo po hidravličnih blažilnikih. Obenem omogoča najkrajše odzivne in potovalne čase. Če se teža dela med procesom spremeni, modul samodejno in brez potrebe po posegu upravljavca prilagodi svoj gibalni profil. Hitrost je mogoče preprosto nastaviti s pomočjo vrtljivega gumba na ohišju.

logoKer poteka krmiljenje prek digitalnega vhoda/izhoda, je serija prijemal SCHUNK ERP združljiva z vsemi krmilniki in omogoča preprosto menjavo pnevmatskih modulov. 24-voltni vrtljivi modul je v prvem koraku za vztrajnostne momente do 0,1 kgm2 na voljo v velikosti 25. Natančnost ponavljanja znaša +/-0,01°. Velika osrednja odprtina omogoča napeljavo kablov in cevi. V kombinaciji z mehatronskim prijemalom za drobne dele SCHUNK EGP je mogoče na osnovi 24 V sestavljati celotne prijemalne in vrtljive enote. Modul zagotavlja idealne pogoje uporabe pri sestavljanju in ravnanju, strojni obdelavi ter v avtomobilski industriji. Nadaljnje velikosti in druge možnosti so v pripravi.

SCHUNK na sejmu AUTOMATICA 2018, Hala A5, stojnica 502

MB-NAKLO d.o.o.
E-pošta: andraz.potocnik@mb-naklo.si
Tel: 051 354 904
E-pošta: andraz.zupan@mb-naklo.si
Tel.: 040 253 500
https://schunk.com
www.mb-naklo.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!