Avtomatizacija doma

logo

Avtomatizacija predstavlja v današnjem hitrem življenjskem tempu nepogrešljivo nujo in potrebo. Informacije, ki nas obdajajo in se kopičijo, zahtevajo od nas različne načine uporabe in pogosto nam prav k temu pripomore avtomatizacija sistemov in drugih digitalnih in analognih procesov. V današnjem času skoraj ni naprave, katere se ne da avtomatizirati in kontrolirati na daljavo ali pa upravljati lokalno. 

Inteligentna hiša je hiša, ki povezuje manjše podsisteme za upravljanje v celovit in enostaven upravljalni nadzorni sistem. Sistem avtomatizacije nudi dodatne funkcije za izboljšanje kakovosti bivanja, povečanja varnosti in varčevanja z energijo. Glede na hiter razvoj tehnologije, bo pametna instalacija postopoma zamenjala klasično električno instalacijo. Ob gradnji hiše je zato nujno razmisliti o sodobnejšem pristopu k le-tej.

Podjetje IEI zagotavlja rešitev avtomatizacije doma v navezi proizvodov, ki jih vidimo na Sliki 1.

Tank 600 zagotavlja osem serijskih priključkov, ki lahko zadovoljijo potrebe še tako zahtevnega uporabnika. Preko serijskih priključkov lahko v navezi s panelnim računalnikov IOBA-10F-AD krmilimo osvetlitev doma, ogrevanje, ključavnico vhodnih vrat, varnostni sistem…

IOBA-10F-AD

Značilnosti:

 • 10,1″ 1280×800 LCD
 • Kapacitiven zaslon na dotik
 • Freescale i.MX6 Cortex-A9 Quad-Core 1GHz procesor
 • Android 5.1
 • 2GB DDR3 RAM
 • 8GB eMMC Nand Flash
 • 6 X IoT priključki

TANK 600

Značilnosti:

 • Intel® Atom™ N2600 1.6 GHz dvojedrni procesor
 • 8 serijskih priključkov (6xRS-232, 2xRS-232/422/485)
 • 6xUSB 2.0
 • 2x PCIe GbE LAN
 • 2GB DDR3 RAM
 • Prostor za 2,5″ trdi disk

Predstavljajte si, da imate samo en upravljalnik, s katerim upravljate vaš hišni kino, TV programe in hkrati zatemnite svetila v dnevni sobi, oddaljeno ugasnete vse TV sprejemnike v hiši, ste obveščeni, da ste ob odhodu od doma pustili odprta vrata, ki jih lahko zaprete preko računalnika iz vaše pisarne, upravljate z vašimi svetili, roletami, žaluzijami, tendami in termostati za zmanjšanje porabe energije, nadzorujete ključavnice, svetila, alarmni sistem in video kamere, izberete glasbo, ki jo lahko poslušate v katerikoli sobi ali prostoru vašega doma. Vse to in še več vam omogoča tandem IEI-jevih proizvodov.

*Programska oprema ni priložena in jo zagotavlja implementator celostne rešitve.

www.lcr.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!