Profinet in Profibus zbiralke za senzorje in aktuatorje z IP67 zaščito

logo

Fleksibilnost v zahtevnem industrijskem okolju.

Tako pri gradnji strojev kot celotnih obratov je potrebno vse senzorje in aktuatorje povezati s krmilno enoto. Odvisno od naprave je lahko velikost in tudi število signalov zelo veliko, zato se Fieldbus in I/O sisteme uporablja za zbiranje signalov lokalno.
Družina izdelkov u-remote IP67 proizvajalca Weidmüller zagotavlja zaščito IP67 in omogoča veliko fleksibilnosti ter rešitve za mnogo različnih aplikacij.

Neposredna vključitev v programsko okolje PLC, hitra opredelitev vzrokov v primeru napak ter zelo ozek in lahek dizajn so značilnosti, zaradi katerih je ta sistem edinstven na trgu.

Izboljšana tehnologija povezovanja
Z L-kodiranjem je zmožnost priključkov povečana na 16 A. Krmiliti je možno znatno več aktuatorjev, zaradi česar je možnih več oddaljenih I/O povezav. Prilagodljivost je precej večja, potreba po kablih pa manjša.

Učinkovito načrtovanje
Decentraliziran sistem je mogoče enostavno vzpostaviti, ker omogoča neposredno vgradnjo in konfiguriranje v standardnih PLC sistemih s spletnim strežnikom.

50% zmanjšanje stroškov s prilagodljivim sub-bus konceptom
Dolžina sub-bus sistema do 50 m z do 15 moduli na en sub-bus omogoča izjemno prilagodljivo nastavitev.

Napredne diagnostične zmožnosti
Pametna diagnostika, ki temelji na dve-barvnih LED lučkah, bo hitro in jasno prikazala stanje posameznih kanalov v vsakem trenutku.
Težavne naloge v proizvodnji povezane z gibanjem in distribucijo
Kompleksni proizvodni procesi pomenijo, da morate uskladiti veliko posameznih stopenj obdelave. Številni senzorji in aktuatorji v proizvodnem objektu so povezani s centralnim krmilnim sistemom. V mnogih primerih morate premostiti velike razdalje in obdelati veliko različnih signalov.

Weidmüllerjeva skupina izdelkov u-remote IP67 na praktičen način pomaga opremiti celotno verigo v procesni proizvodni. Zahvaljujoč zaščiti IP67 je oddaljeni I/O sistem možno namestiti tam, kjer so senzorji in aktuatorji aktivni. Prilagodljivost povečujejo tudi različice SAI-PRO s sub-bus sistemom: sub-bus sistem SAI-PRO se lahko podaljša na dolžino do 50 m z do 15 moduli na zbiralko. Zato je na enem Fieldbus vozlišču možnih do 120 vhodov ali izhodov.

Različne izvedbe vgrajenih senzorskih kablov omogočajo dostop do senzorjev in aktuatorjev. Fieldbus kable lahko usmerite tudi neposredno iz stikalne omarice z napajalnimi linijami, in sicer z uporabo modularnih industrijskih konektorjev. To omogoča integracijo več faz proizvodnje znotraj enega proizvodnega obrata z enim samim modulom.

Za več informacij o oddaljenih I/O sistemih se obrnite na slovenskega zastopnika za Weidmüller, Elektrospoji d.o.o. (Stegne 27, 1000 Ljubljana, www.elektrospoji.si). Njihovi svetovalci vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri optimalne rešitve za vaše potrebe.

Elektrospoji d.o.o.
Stegne 27
1000 Ljubljana
E-pošta: info@elektrospoji.si
Tel.: 01 511 38 10
www.elektrospoji.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

S3N – Nova, napredna serija optičnih senzorjev DATASENSING

Proizvajalec industrijskih senzorjev DATASENSING lansira novo serijo optičnih senzorjev S3N: celotno linijo miniaturnih fotoelektričnih senzorjev z najsodobnejšimi funkcionalnostmi in izboljšanimi mehanskimi lastnostmi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!