Brezžični senzor PowerTag

logo

Podjetje Marchiol d.o.o. je že več let prodajni distributer proizvajalca Schneider Electric, ki je vodilno podjetje na področju digitalne transformacije energetskega upravljanja in avtomatizacije v domovih, zgradbah, podatkovnih središčih, infrastrukturi ter panogah.

Schneider Electric je nesporno vodilno podjetje tako na področju upravljanja z energijo – srednja napetost, nizka napetost in neprekinjeno napajanje kot tudi na področju avtomatizacije. Schneider Electric zagotavlja integrirane učinkovite rešitve, ki združujejo energetiko, avtomatizacijo in programsko opremo.

Ena od zadnjih novosti na tržišču je PowerTag. Majhen, kompakten in preprost brezžični senzor za direktno montažo na 1P, 1P+N, 3P in 3P+N (do 63A) odklopnike serije Acti 9 in Multi 9 (Slika 1). Montaža na instalacijske odklopnike v električni razdelilni omari je preprosta in ne zahteva dodatnega prostora.
Skupaj z Modbus vmesnikom Acti 9 Smartlink SI se PowerTag uporablja za spremljanje, merjenje in zavarovanje vseh električnih naprav. Brezžično prenaša podatke pri vsaki obremenitvi od IT in HVAC sistemov do strojev, črpalk in procesne opreme. Modbus vmesnik Acti 9 Smartlink SI in PowerTag morata biti vgrajena v isti razdelilni omari, saj med njima poteka brezžična komunikacija. Vmesnik lahko hkrati dobiva podatke iz 20 senzorjev.

Ta enota predstavlja inovacijo za preprostejše upravljanje z energijo. Uporabiti jo je mogoče tudi v srednje velikih in velikih objektih vseh vrst.

Uporaba PowerTag sistema ima več pozitivnih lastnosti. Upravljavci in vzdrževalci objektov lahko v realnem času spremljajo stanje elektroinštalacije svojih objektov in s proaktivnim upravljanjem porabe energije zagotavljajo kritične obremenitve.

PowerTag ponuja zelo podrobne informacije o porabi električne energije in obremenitvah v stavbi – tok, napetost, moč, energija (razred 1), preobremenitve in simetrija faz.

Inovativna tehnologija omogoča odkrivanje in obveščanje o morebitnih težavah, preden se pojavijo, tako da lahko upravljavci in vzdrževalci ohranijo svoje stavbe pri najvišji zmogljivosti.

Zagon in uporaba sistema PowerTag sta preprosta. V nekaj korakih zaženemo sistem s pomočjo brezplačne programske opreme za Smartlink. PowerTag energetski senzorji se samodejno povežejo v sistem. Nato v Excelu najdemo poročilo o začetku komunikacije s komunikacijskimi podatki za lažjo integracijo v BMS (Building Managment System). Vnesemo še IP in Modbus naslove s komentarji ter načrt s tokokrogi. Pri zagonu je na voljo tudi pripomoček za hitro integracijo in zagon Acti 9 Smartlink in PowerTag sistema.

Ko sistem deluje, lahko s prikazom na nadzorni plošči pravilno razporedimo porabnike in nastavimo alarme ter tako nadziramo dogajanja v tokokrogih. S tem optimiziramo delovanje in izboljšamo izrabo energije v objektu.

Marchiol d.o.o.
Industrijska cesta 05, Kromberk
5000 NOVA GORICA
Tel: 05/33-13-100
www.schneider-electric.si
www.marchiol.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!