Vretenske osi ELGC_BS in osi z zobatim jermenom ELGC-TB

logo

 

FESTO predstavlja osi za električne pogone, ki so primerne še posebno tam, kjer je omejen prostor za vgradnjo.

Te cenovno ugodne komponente so primerne tako za montažne sisteme, naprave za preskušanje in nadzorne naprave, naprave za rokovanje z zelo majhnimi deli, za elektronsko industrijo, za namizne aplikacije – tako za samostojne osi ali večje strežne sisteme (slika 1).

Vretenske osi in osi z zobatimi jermeni so primerne tako za horizontalne kot za vertikalne gibe in se odlično ujemajo z električnim pogonom ELFC oziroma mini pogonom EGSC.
Linearne osi ELGC so natančne, imajo dolgo življenjsko dobo in dobro prenašajo različne obremenitve. Imajo zaprta in zaščitena kroglična vodila s trajnim mazanjem. Zunanja oblika vodil je optimizirana in z gladkimi površinami, kar daje videz čistosti. Konstrukcija je praktično brez špranj in zaščitni trak je fiksiran z magnetom, da ne visi navzdol pri stropni montaži, kar je tudi najboljša zaščita pred umazanijo.

Komponente ELGC je mogoče sestavljati med seboj ali pa jih dopolniti z mini vodili EGSC z univerzalnimi pritrdilnimi profili. Združevanje večjih osnovnih osi z manjšimi dodatnimi osmi je brez dodatnih vmesnikov. Z njimi je mogoče zgraditi linijske in prostorske portale, rešitve primi – odloži (pick and place) ali poljubne 3D-sisteme.

Izvedba

Elektromehanska os s krogličnim navojnim vretenom ELGC-BS-KF

Elektromehanska os

z zobatim jermenom

ELGC-TB-KF

Vodilo brez motorja

ELFC-KF

Velikosti

32, 45, 60, 80

45, 60, 80

32, 45, 60, 80

Delovni gib [mm]

100 do 1000

200 do 2000

100 do 2000

Maksimalna potisna sila [N]

40, 100, 200, 350

75, 120, 250

Maks. hitrost [m/s]

1

1,5

1,5

Maks. pospešek [m/s2]

15

15

15

Optimalno konstruiranje strojev in naprav omogoča fleksibilna montaža motorjev s številnimi prosto izbirnimi pozicijami (slika 2). Mogoča je enostavna predelava oziroma rekonstrukcija naprav.

Vakuumski priključek na osi je standardno zaprt, da je os zaščitena pred vdorom delcev iz okolice. Lahko pa se kadarkoli poveže za povečanje zaščite sistema.

Zajemanje podatkov o poziciji je enostavno in stroškovno ugodno s približevalnim senzorjem SMT-8M.

FESTO, d. o. o.
Blatnica 8, 1236 Trzin
Tel.: 01 530 21 00
E-pošta: info_si@festo.com
www.festo.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

S3N – Nova, napredna serija optičnih senzorjev DATASENSING

Proizvajalec industrijskih senzorjev DATASENSING lansira novo serijo optičnih senzorjev S3N: celotno linijo miniaturnih fotoelektričnih senzorjev z najsodobnejšimi funkcionalnostmi in izboljšanimi mehanskimi lastnostmi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!