Ericsson in Telstra sta opravila testiranje izjemno dolge NB-IoT brezžične povezave

logo

Ericsson (NASDAQ: ERIC) in Telstra sta uspešno razvila in testirala podatkovno NB-IoT povezavo do 100km od bazne postaje v komercialnem omrežju Telstre, kar je najdaljša NB-IoT povezava te vrste in je mejnik proti povečani prisotnosti Telstrinega LTE omrežja v ruralnem področju Avstralije.

Tehnološki preboj, ki ga je načrtoval Ericsson, poveča doseg, ki temelji na 3GPP standardih iz približno 40km na 100km in je dosegljiv v popolnosti samo z nadgradnjo programske opreme brez sprememb v NB-IoT napravah. Inovacija utrjuje Telstrino vodilno vlogo avstralskega edinega operaterja ter prvega na svetu, ki globalno ponuja oboje NB-IoT in Cat M1 tehnologije.
Telstra je lansirala Cat M1 pokritje v letu 2017 na območju približno treh milijonov kvadratnih kilometrov preden so razvili NB-IoT tehnologijo v njihovo IoT omrežje v januarju 2018. S to novo zmožnostjo bo pokrivanje NB-IoT podjetja Telstra naraslo na več kot tri in pol milijonov kvadratnih kilometrov in bo nudilo izboljšano dosegljivost ter zanesljivost.

Channa Seneviratne, izvršni direktor podjetja Telstra, Network and Infrastructure Engineering, je dejal: “Telstra je že sedaj imela največje IoT pokritje s Cat M1 preko našega 4G omrežja, z regionalnim in ruralnim pokritjem. S to NB-IoT razširitvijo omrežja smo povečali naše pokritje na več kot tri in pol milijone kvadratnih kilometrov, s čemer našim strankam dobavljamo najboljše IoT pokritje v državi. Še enkrat je Telstra v tesnem partnerstvu s podjetjem Ericsson dobavila inovacijo, ki zagotavlja prednosti IoT tehnologije, ki jo lahko uživa veliko število prebivalcev Avstralije in ne samo tisti, ki bivajo znotraj mest.”

Emilio Romeo, direktor za Avstralijo in Novo Zelandijo pri podjetju Ericsson pravi: “Ta izjemna zmožnost je nastala na Ericssonovi dolgi zgodovini dobavljanja celularnih rešitev dolgega dosega. V partnerstvu s podjetjem Telstra strankam dobavljamo svetovno vodilne možnosti v NB-IoT celicah s podaljšanim dosegom in z demonstracijo velikih možnosti, ki jih predstavlja IoT v ruralnih in regionalnih področjih tako v Avstraliji kot globalno, še posebej v agrikulturi in logistiki.”

Razširjen doseg NB-IoT omrežja je bil predstavljen na Telstra Vantage konferenci, ki se je odvijala v Melbournu od 19. do 20. septembra 2018.

Razširjen doseg mobilnega omrežja podjetja Telstra je bil pokazan z NB IoT temperaturnim senzorjem podjetja Captis. Senzor je bil oddaljen 94km od bazne postaje podjetja Telstra na Mount Cenn Cruaich v Novem južnem Walesu v Avstraliji. Zmožnost omrežja, da doseže težavne urbane lokacije je bila demonstrirana s senzorjem, ki je bil lociran v treh nadstropjih pod zemljo v podzemnem parkirišču v Sydneyu, kjer ni bilo LTE signala. Solarno napajana Metos vremenska postaja podjetja Pessl Instruments je tudi prikazovala temperaturo, relativno vlažnost, informacijo o dežju in vlažnost listov.

Povzeto po https://www.ericsson.com/cn/en/news/2018/10/ericsson-and-telstra-5g-partnership

www.ericsson.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!