Komplet za sestavo sistema prijemal za robotske roke proizvajalca Universal Robots

logo

Hitra, preprosta in prilagodljiva avtomatizacija – to je cilj kompleta za sestavo sistema prijemal podjetja SCHUNK, ki je združljiv z vsemi robotskimi rokami Universal Robots.

Kot vodilni svetovni proizvajalec ponuja podjetje SCHUNK zdaj še široko paleto standardiziranih komponent za 6-osne robote UR, ki vključujejo prijemanje, menjavo in meritve sile ter momentov. Posebej izdelani vmesniki in adapterji omogočajo hitro združljivost vseh modulov sistema z robotskimi rokami UR, kot tudi hitro menjavo. Tako preprost, kot je programiranje robota, bo odslej tudi zagon perifernih naprav. Namesto stroškovno zahtevnega posamičnega načrtovanja in vzpostavljanja električnega ali pnevmatskega krmiljenja in delovanja senzorjev, so vmesniki prijemal, hitro zamenljivih modulov in senzorjev v kompletu med seboj že povsem usklajeni. Vse module je mogoče s pomočjo sistema Plug & Work preprosto povezati z robotskimi rokami. Potrebni niso niti montažni kompleti niti zunanji ventili. Zagon bodo odslej poleg tega olajšali posebni vtičniki, tako da bodo s hitrejšim in preprostejšim vstopom v avtomatizacijo procesa pridobili tudi začetniki. Podjetje SCHUNK tako nadaljuje z razvojem ideje preproste avtomatizacije, ki jo na področju sistemov prijemal predstavlja UR.

Ročni sistem za hitro zamenjavo prijemala
logoKomplet za sestavo sistema prijemal SCHUNK za robotske roke proizvajalca Universal Robots vključuje z več zobmi vodena in zato še posebej natančna in zmogljiva vzporedna prijemala PGN-plus-P velikosti 80 in 100, z več zobmi vodena središčna prijemala PZN-plus 64, cenovno optimizirana univerzalna prijemala JGP 80 in 100, prijemala KGG 100-80 in PSH 22-1 z dolgimi hodi, električna prijemala za drobne dele EGP ter s tem povezana prijemala EGP-C, zasnovana za sodelovalno uporabo. Vsi mikroventili za krmiljenje pnevmatskih modulov so že integrirani v adapterje SCHUNK. Sem spada še sistem za ročno menjavo SHS z vgrajenim zračnim in električnim vodom ter možnostjo izbire blokade za hitro zamenjavo prijemala. Sistem menjave omogoča posebej prilagodljivo uporabo rok UR brez potrebe po dolgotrajnih postopkih nameščanja, pri čemer je mogoče tako prijemala SCHUNK kot druge akterje s prirobnico ISO-50 v samo nekaj korakih natančno in zanesljivo zamenjati. Tudi cenovno privlačen senzor sile/navora je že od samega začetka vključen v modularni sistem SCHUNK. SCHUNK FT AXIA 80 omogoča natančno zaznavanje sil (z ločljivostjo 1/10 N) in momentov (z ločljivostjo 1/200 Nm) v vseh šestih stopnjah prostosti. Modularni program trenutno omogoča skupno 36 kombinacij. Z največjimi silami prijemov med 140 in 930 N ter gibi med 6 in 40 mm pokriva širok spekter uporabe tako v okviru običajne avtomatizacije kot na področju sodelovalnih aplikacij. Zato je enako primeren tako za začetnike kot izkušene strokovnjake v strojni, avtomobilski in elektronski industriji, pa tudi v mnogih drugih panogah, ki želijo izkoristiti potencial avtomatizacije s pomočjo robotov UR.

MB-NAKLO d.o.o.
E-pošta: andraz.potocnik@mb-naklo.si
Tel: 051 354 904
E-pošta: andraz.zupan@mb-naklo.si
Tel.: 040 253 500
https://schunk.com
www.mb-naklo.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!