Wemo – strast za avtomatizacijo

logo

Linearni servo picker za ravnanje z dolivki in izdelki – Wemo Linear picker 3-5.

Običajno je pobiranje dolivkov in majhnih delov izvedeno s standardnimi pnevmatskimi pobiralniki (»ang. Picker«) in servo vrtljivimi roboti. V mnogo primerih to omejuje fleksibilnost dodatnih operacij izven brizgalnega stroja.

Nov koncept integracije linearnega pobiralnika v primerjavi z obstoječimi pnevmatskimi rešitvami ponuja veliko prednosti. Zahvaljujoč kompaktni in prostorno varčni izvedbi, ga je mogoče integrirati znotraj zaščite stroja. Rezultat je, da ni potrebe po zunanji dodatni zaščiti, ki je običajno pritrjena na tla, hkrati pa naredi namestitev lažjo in hitrejšo. V kombinaciji z dobro znanim in uporabniku prijaznim krmilnikom je postavitev takega robota izredno enostavna in hitra, saj uporaba robota ne zahteva niti dodatnega izobraževanja.

Robot je opremljen z močnim prijemalnim prstom za dolivke, ki ima tudi senzor zaznavanja prisotnosti in en vakuumski krog s funkcijo varčevanja, da je zagotovljena najnižja poraba energije.

Robot je primeren za avtomatizacije na strojih vse do zapiralne sile 250t, kar pomeni, da poleg kompaktne izvedbe omogoča tudi veliko možnosti nadgradenj, da lahko zagotovi tudi zahtevnejše avtomatizacije.

Vse omenjene prednosti so dosegljive s primerljivo ceno glede na tradicionalne pnevmatske rešitve.

Lastnosti:

  • Za stroje velikosti od 25t do 250t
  • Nosilnost robota 2,3kg
  • 3 linearne osi s servo motorji + možnost dodatnih C in B rotacijskih osi
  • Eko funkcija – avtomatsko prilagajanje hitrosti za varčevanje z energijo
  • Komunikacija preko vmesnika Euromap 67
  • Dodatnih 16 vhodov/izhodov za krmiljenje ostale periferije

Krmiljenje preko intuitivnega programskega sistema – WIPS (Wemo Intuitive Programming System)
WIPS je vmesnik za grafično krmiljenje robota. Omogoča dostop do funkcij z uporabo padajočih menijev in modularno izdelavo programov s funkcijskimi bloki. Tak način predstavlja jasen pregled programa, prilagodljivost za dodatno avtomatizacijo, enostavnost za uporabo in programiranje.

Ni potrebe po predhodnem znanju, kar pomeni, da bo lahko vsak operater, ki je poznan z uporabo telefonov z zasloni na dotik, z lahkoto upravljal tudi robota. Kar pa ne pomeni, da je programiranje omejeno le na osnovne avtomatizacije, saj omogoča tudi prosto programiranje. Prednastavljeni programi še dodatno skrajšajo čas od postavitve robota, do prvega zagona.
Nastavljanje pozicij robota je omogočeno na več načinov in sicer od dobro poznanega ročnega (»peš«) premikanja robota na pozicijo, do koračnega s krmilnikom s korakom 0,1mm, 1mm ali glede na nastavljeno hitrost.

Wemo connect – prevzemite kontrolo kjerkoli in kadarkoli
Wemo connect omogoča enostavno povezovanje programske opreme z robotom ali strojem preko lokalne WIFI povezave ali omrežja 3G/4G. Možnosti prikazovanja so na primer odčitavanje trenutnega stanja razpoložljivosti, števila proizvedenih izdelkov ali morebitnih prekinitev. Spremljanje vseh teh podatkov je možno preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika kadarkoli in kjerkoli.

Komunikacija poteka od uporabnika do oblaka dvosmerno, medtem ko robot komunicira o statusu in drugih podatkih z oblakom preko enosmerne komunikacije, nato pa uporabnik dostopa do podatkov z vstopno kodo na istem oblaku. To je način, kako doseči največji rezultat informacij o robotih z WIPS krmilnikom.

Poleg omenjenih povezav, je možno v Wemo connect povezati tudi starejše robote ali robote drugih proizvajalcev, ki uporabljajo vmesnik E12 ali E67 ter druge vrste strojev, ki bodo z digitalnimi vhodnimi signali komunicirali za prikaz trenutnega stanja tekočega procesa. Možno je povezati do 12 vhodnih signalov za različne statuse.

Wemo connect omogoča nadzor procesa proizvodnje vse v enem, neodvisno od proizvajalca in vrste strojev.

www.wemo.se
www.topteh.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

New Generation Compact Drive | Delta Industrial Automation

New Generation Compact Drive | Delta Industrial Automation

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!