Avtomatizacija zgradb – nadzor regulacija in energetska učinkovitost

logo

Pri podjetju TELEM d.o.o. smo uradni zastopnik podjetja Schneider Electric za Slovenijo. Schneider Electric je podjetje, ki v zadnjem času daje velik poudarek na področje upravljanja z energijo – srednja napetost, nizka napetost in neprekinjeno napajanje ter tudi avtomatizacija. Zagotavljajo tudi integrirane učinkovite rešitve, ki združujejo energetiko, avtomatizacijo in programsko opremo.

Tokrat predstavljamo sistem avtomatizacije zgradb. Za to uporabljamo novo serijo Schneiderjevih krmilnikov namenjenih točno za to. Ti so del Schneiderjeve rešitve EcoStruxure, ki je platforma zasnovana na osnovi interneta stvari. Omogoča nam nadzor večjega števila segmentov, od omrežja, podatkovnih centrov, do industrije in e-mobilnosti. Zraven osnovnega nadzora temperature, vlage ter regulacije hlajenja in ogrevanja lahko s sistemom EcoStruxure zagotavljamo tudi tako imenovan energetski mangement, ki nam omogoča nadzor nad porabo energije, ter na podlagi zbranih rezultatov generiranje poročil in racionalizacijo porabe.

V osnovi lahko te namenske krmilnike razdelimo v skupno kompaktnih in pa razširljivih krmilnikov. Kot že ime pove imajo kompaktni krmilniki fiksno število vhodno-izhodnih elementov, razširljive pa lahko razširimo po potrebah našega projekta, pri čemer je potrebno paziti na dodajanje napajalnih modulov po potrebah vhodov in izhodov. Večina teh krmilnikov omogoča najrazličnejše oblike komunikacije, kot so LON, BACnet, RS485 in TCP/IP, kar nam omogoča združevanje večjega števila krmilnikov po oddaljenih lokacijah v eno veliko celoto. Pri tem lahko uporabimo tudi namenski opremo za PC, Enterprise server, ki a uporabimo kot centralni sistem, na katerega vežemo krmilnike. Če želimo krmilnik uporabiti samostojno brez združevanj, nam ločeno omogočajo tudi uporabo vgrajenega spletnega serverja, s čimer lahko nadomestimo zunanje SCADA sisteme in tak sistem postavimo kar na internem serverju.

Za vsa vaša vprašanja smo dosegljivi na telefonski številki 02 228 44 10 ali emailu info@telem.si. Z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri in pripravili ponudbo za izdelke, ki jih boste izbrali.

www.telem.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!