Avtomatizacija zgradb – nadzor regulacija in energetska učinkovitost

logo

Pri podjetju TELEM d.o.o. smo uradni zastopnik podjetja Schneider Electric za Slovenijo. Schneider Electric je podjetje, ki v zadnjem času daje velik poudarek na področje upravljanja z energijo – srednja napetost, nizka napetost in neprekinjeno napajanje ter tudi avtomatizacija. Zagotavljajo tudi integrirane učinkovite rešitve, ki združujejo energetiko, avtomatizacijo in programsko opremo.

Tokrat predstavljamo sistem avtomatizacije zgradb. Za to uporabljamo novo serijo Schneiderjevih krmilnikov namenjenih točno za to. Ti so del Schneiderjeve rešitve EcoStruxure, ki je platforma zasnovana na osnovi interneta stvari. Omogoča nam nadzor večjega števila segmentov, od omrežja, podatkovnih centrov, do industrije in e-mobilnosti. Zraven osnovnega nadzora temperature, vlage ter regulacije hlajenja in ogrevanja lahko s sistemom EcoStruxure zagotavljamo tudi tako imenovan energetski mangement, ki nam omogoča nadzor nad porabo energije, ter na podlagi zbranih rezultatov generiranje poročil in racionalizacijo porabe.

V osnovi lahko te namenske krmilnike razdelimo v skupno kompaktnih in pa razširljivih krmilnikov. Kot že ime pove imajo kompaktni krmilniki fiksno število vhodno-izhodnih elementov, razširljive pa lahko razširimo po potrebah našega projekta, pri čemer je potrebno paziti na dodajanje napajalnih modulov po potrebah vhodov in izhodov. Večina teh krmilnikov omogoča najrazličnejše oblike komunikacije, kot so LON, BACnet, RS485 in TCP/IP, kar nam omogoča združevanje večjega števila krmilnikov po oddaljenih lokacijah v eno veliko celoto. Pri tem lahko uporabimo tudi namenski opremo za PC, Enterprise server, ki a uporabimo kot centralni sistem, na katerega vežemo krmilnike. Če želimo krmilnik uporabiti samostojno brez združevanj, nam ločeno omogočajo tudi uporabo vgrajenega spletnega serverja, s čimer lahko nadomestimo zunanje SCADA sisteme in tak sistem postavimo kar na internem serverju.

Za vsa vaša vprašanja smo dosegljivi na telefonski številki 02 228 44 10 ali emailu info@telem.si. Z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri in pripravili ponudbo za izdelke, ki jih boste izbrali.

www.telem.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!