Najmanjši absolutni rotacijski dajalnik skladen s standardom SIL3

logo

Trenutno najmanjši absolutni rotacijski dajalnik za aplikacije v skladu z varnostnim standardom SIL3. 

TR-Electronic predstavlja SIL rotacijski dajalnik CD_582+FS.

Navzven je sejemska novost od TR-Electronic bolj neopazna: absolutni rotacijski dajalnik v standardni velikosti 58 mm. Vendar gre za vrhunsko inovacijo! V kompaktni izvedbi se skriva pravi multi-turn rotacijski dajalniški sistem z vgrajeno varnostno funkcijo, ki daje na izhodu neposredne varne pozicijske podatke („Safe Position“ — SLP). Rotacijski dajalnik je na voljo v izvedbi za najvišjo stopnjo varnosti SIL3 oziroma PLe ali v zahtevam prilagojeni različici za SIL2/PLd-aplikacije. Ta izredno kompaktni SIL-rotacijski dajalnik se lahko dogradi v različne situacije: pri polni gredi skrbita utor in moznik za potrebno sklenjeno povezavo med aplikacijo in senzorjem, pri gredeh z zaprto ali skoznjo izvrtino do 15 mm skrbi za to utor v votli gredi. Pri tem uporablja CD_582 standarden sklop absolutnih rotacijskih dajalnikov TR-Electronic druge generacije. Z običajnimi prirobničnimi sklopi je izvedljiva skoraj vsaka vgradna situacija. Če obstaja zaradi ekstremnih, spremenljivih temperatur nevarnost kondenzacije, na primer v vetrnih elektrarnah je mogoče uporabiti različico z dvema popolnoma magnetnima odčitavanjema. Večjo natančnost nudi optično/magnetno odčitavanje.

Tehnične lastnosti:

  • SIL 3/SIL 2 — PROFIsafe rotacijski dajalnik v industrijskem standardu 58 mm
  • Redundantna zgradba (KAT 4): dva popolnoma neodvisna multi-turn rotacijska dajalnika v enem
  • Opcijsko z inkrementalnimi izhodi (HTL, TTL, sincos)
  • PROFINET profil (V4.2): IRT, MRP, zaznavanje naprav v okolici, hiter zagon, TCI, ponastavitev stikal, prednastavitev med delovanjem
  • PROFIsafe profil (V2.6.1): XP protokol, skupna raba, dinamična konfiguracija vhodov in izhodov

Najprej bodo pri TR-Electronic certificirali CD_582+FS z vmesnikom PROFINET/PROFIsafe. Njegova funkcionalnost je boljša od uvedenega standarda v 75-mm-ohišju. Najnovejše generacije profila za PROFINET enkoderski profil (V4.2) in tudi za PROFIsafe (V2.6.1) v osnovnem in razširjenem načinu nudijo trajnostno platformo za varno integrirano avtomatizacijo. Do štiri stopnje varnega rotacijskega dajalnika sočasno oskrbujejo do štiri varne krmilnike s podatki o položaju in hitrosti s stopnjo ponovljivosti vodila 3 ms. Še hitreje deluje ne-varni kanal, po katerem se enake vrednosti prenašajo 1 ms hitreje, kar je zadosti hitro za regulacijo položaja v realnem času. Izhodna vrednost se lahko zaradi čim manjšega trepetanja sinhronizira z vodilom. Seveda so tudi pri teh varnih napravah na voljo razširjene možnosti na osnovi PROFINET-a, kot je na primer zaznavanje naprav v okolici za izmenjavo brez sistema za programiranje, ki omogoča do trikrat hitrejši vnovični zagon pri vrnitvi napajanja in Media-Redundancy-protokol, s katerim se z enostavnim sklenjenim krogom segmenta bistveno poveča razpoložljivost.

Če že uporabljate model CD_75, lahko CD_582+FS uporabljate tudi v združljivem načinu: Izkoristite nove možnosti uporabe zaradi kompaktnejše izvedbe in pri tem uporabite znane in uveljavljene programske module v krmilniku — novi varni rotacijski dajalnik TR-Electronic omogoča tudi to.

S CD_582+FS je mogoče opremiti gred, sklop naprave ali stroj z varnostnimi funkcijami po veljavnem osnovnem standardu in standardu za izvedbo, kjerkoli je uporabljen 58-mm-standardni rotacijski dajalnik. CD_582+FS je v splošnem primeren povsod, kjer se vgrajujejo funkcionalno ne-varni CE_582 in CM_582. S CD_582+FS uporaba certificiranih varnih komponent ni več vprašanje vgradnega prostora.
Vir: www.tr-electronic.de

SMM d.o.o.
Jaskova ulica 18, 2000 Maribor
Tel.: 02 450 23 00
E-pošta: info@smm.si
www.tr-electronic.de
www.smm.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!