Električni rotacijski pogon ERMO

logo

 

Rotacijski pogon ERMO je idealna celovita rešitev za rotacije in razvrščanje kosov ter obdelovancev kakor tudi za opravila, pri katerih se zahteva vrtenje velikih bremen.

Rešitev je primerna tudi za enostavne rotacijske delovne mize, kot se na primer uporabljajo za ročna delovna mesta. Fleksibilnost in številne možnosti uporabe so idealne za enostavne primere, ki zahtevajo stroškovno učinkovite rešitve z dolgo življenjsko dobo z več kot petimi milijoni delovnih ciklov.

Enota ERMO s koračnim motorjem in vgrajenim prenosom ima robustno uležajenje za prevzemanje velikih sil in momentov. S prednapetjem je brez zračnosti in ima dobre aksialne in radialne krožne lastnosti. Izbirno je mogoče dodati še pridržalno zavoro in skoznjo luknjo za pnevmatične ali električne vode ter zaprto-zančno delovanje z enkoderjem.

Optimizirana serija vključuje motor in krmilnik motorja ter vgrajeno mrežno komunikacijo in ustrezne kable. Rešitev omogoča enostavno pozicioniranje in je pri rokovanju z izdelki tako enostavna kot pnevmatični cilinder, vendar deluje kot električni pogon.

Enota je cenovno ugodna in ima ugodne karakteristike, konfiguracija gibanja in pozicioniranja preko mreže sta enostavni, montaža pa je hitra.

FESTO, d. o. o.
Blatnica 8, 1236 Trzin
Tel.: 01 530 21 00
E-pošta: info_si@festo.com
www.festo.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!