Električni rotacijski pogon ERMO

logo

 

Rotacijski pogon ERMO je idealna celovita rešitev za rotacije in razvrščanje kosov ter obdelovancev kakor tudi za opravila, pri katerih se zahteva vrtenje velikih bremen.

Rešitev je primerna tudi za enostavne rotacijske delovne mize, kot se na primer uporabljajo za ročna delovna mesta. Fleksibilnost in številne možnosti uporabe so idealne za enostavne primere, ki zahtevajo stroškovno učinkovite rešitve z dolgo življenjsko dobo z več kot petimi milijoni delovnih ciklov.

Enota ERMO s koračnim motorjem in vgrajenim prenosom ima robustno uležajenje za prevzemanje velikih sil in momentov. S prednapetjem je brez zračnosti in ima dobre aksialne in radialne krožne lastnosti. Izbirno je mogoče dodati še pridržalno zavoro in skoznjo luknjo za pnevmatične ali električne vode ter zaprto-zančno delovanje z enkoderjem.

Optimizirana serija vključuje motor in krmilnik motorja ter vgrajeno mrežno komunikacijo in ustrezne kable. Rešitev omogoča enostavno pozicioniranje in je pri rokovanju z izdelki tako enostavna kot pnevmatični cilinder, vendar deluje kot električni pogon.

Enota je cenovno ugodna in ima ugodne karakteristike, konfiguracija gibanja in pozicioniranja preko mreže sta enostavni, montaža pa je hitra.

FESTO, d. o. o.
Blatnica 8, 1236 Trzin
Tel.: 01 530 21 00
E-pošta: info_si@festo.com
www.festo.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!