Hitro na mestu, kjer jo potrebujete

logo

Igusova linearna tehnika, odpremljena tudi v 24 urah.

Običajna kroglična vodila zamenjajte z vodili, ki ne potrebujejo mazanja in so odporna na obrabo.

Hitra dobava in ugodna cena: To podjetju igus® omogočajo vitki procesi na linearnih sistemih drylin® T, ki ne potrebujejo mazanja in dosegajo dolgo življenjsko dobo. Enako kot pri vodilih s kroglicami, lahko uporabniki tudi v tem segmentu izbirajo med razpoložljivimi rešitvami iz zaloge. Še posebej za zahtevno uporabo, na primer v strojegradnji, ima igus® novo linijo vodil drylin® T, ki jo odlikuje izjemna odpornost proti obrabi, saj so elemente razvili iz zelo zmogljivih umetnih mas.

Hitro dobavo linearnih vodil drylin® neposredno iz skladišča omogočajo učinkoviti procesi izdelave: Elementi iz umetnih mas so izdelani z brizganjem, vozički so lahko iz cinkove litine ali iz aluminijastih profilov, vsa vodila pa so narejena s postopkom stiskanja aluminija in so preplastena z zaščitnim slojem. Nove vitke rešitve pri montaži v tovarni v Kölnu omogočajo še bolj učinkovito konfekcioniranje sistemov linearnih vodil drylin®. Vodila narežemo na želene dolžine že od enega kosa naprej ter jih opremimo z ustreznimi vozički in elementi. Sistem drylin® T podjetja igus® s končnimi vrtinami ustreza vodilom in vozičkom s krogličnimi vodili. Tako lahko kupci posežejo po razpoložljivih in cenovno ugodnih alternativnih možnostih za svoja kroglična vodila in svoje stroje hitreje pripravijo za proizvodnjo ali trg. Če je rešitev s sistemom drylin® T primerna tudi za vašo aplikacijo, lahko preverite na spletu, kjer so na voljo vsi podatki za primerjavo starih krogličnih vodil in ustreznih vodil z identičnimi merami sistema drylin® T.

Drsenje namesto kotaljenja Izjemno zmogljivi materiali iz umetnih mas za linearno tehniko
V nasprotju s splošno uporabljenimi krogličnimi načini vodenja na področju linearnih sistemov stavi podjetje igus® pri linearni tehniki drylin® na princip drsenja. V vozičke vgrajeni drsni elementi iz visokokakovostnih umetnih mas omogočajo drsenje vozičkov po linearnih vodilih kar brez kakršnega koli mazanja. V nasprotju s krogličnimi vodili, ki so podvržena rjavenju in jih je zato še posebej v zunanjih področjih treba stalno mazati ali oljiti, je ležaje iz umetnih mas mogoče uporabiti povsod in na vseh področjih. V enaki meri so odporni proti vročini in vlagi. Poleg tega pa je linearna tehnika zaradi uporabe umetnih mas oz. plastike bolj lahka in tišja. Voda, umazanija in opilki linearnim sistemom v večini primerov iz prakse ne morejo do živega.

Nova serija drylin® T Performance za zahtevno uporabo
Za zahtevne pogoje uporabe, kot npr. v industriji transportne embalaže ali v strojegradnji, je podjetje igus® razvilo novo serijo drylin® T Performance. Novi robustni linearni vozički so na voljo v štirih različnih velikostih. Opremljeni so z drsnimi elementi, ki so zavarovani pred iztirjanjem iz materiala iglidur® J200. Novi sistem ima zato do 50 % daljšo življenjsko dobo v primerjavi s standardnimi, že poznanimi materiali za linearna vodila. Vreteno ležaja vozička je individualno nastavljivo in se ga lahko nastavi do 20 µm natančno. Kot pri vseh serijah drylin® T, je tudi nova serija Performance prilagojena meram vodil s krogličnimi izvedbami, tako da je možna hitra in enostavna menjava. V kombinaciji z vodili serije drylin® T lahko dobite zanesljiv in iz skladišča takoj dobavljiv sistem.

Vir tehnična dokumentacija podjetja igus® GmbH.

HENNLICH d.o.o.
Ulica Mirka Vadnova 13
4000 Kranj
GSM: 041 386 005
E-pošta: lin-tech@hennlich.si
www.hennlich.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!