Dnevi SOLIDWORKS

logo

Podjetje Solid World d.o.o. iz Radomelj je med 6. in 8. novembrom organiziralo tradicionalni dogodek Dnevi SOLIDWORKS 2019.

Dogodek je tudi letos potekal tri dni, kar se je že lani izkazalo kot dobra poteza. Interesenti so se namreč na podlagi razpisanih predavanj odločili, kateri dan pridejo, odvisno od tega, katera tematika jih zanima.

Namen organizatorja je bilo skozi tri dni predstaviti programske rešitve, vezane na različne veje industrije ter s tem privabiti vsak dan drug profil obiskovalcev.
Tako je bil prvi dan namenjen načrtovalcem, konstruktorjem, inženirjem; torej vsem, ki se ukvarjajo s 3D načrtovanjem, inženirskimi analizami, ustvarjanjem vizualnih in tehničnih vsebin, upravljanju s podatki, …
Drugi dan je bil namenjen programerjem CNC strojev – orodjarjem, tehnologom; torej vsem, ki uporabljajo programske rešitve za rezkanje, struženje, žično-erozijsko obdelavo… V živo je bilo prikazano tudi rezkanje na 5-osnem CNC stroju Hartford.

Tretji dan pa je bil namenjen elektrotehnikom ter načrtovalcem in programerjem v lesni industriji.

Rdeča nit dogodka so bile povezane rešitve »Od načrtovanja do proizvodnje«, predstavljen je bil celoten nabor programskih rešitev, ki jih ponuja SOLIDWORKS ter dodatno še partnerske rešitve, ki so popolnoma integrirane v SOLIDWORKS. Glavni poudarek je bil na novostih v rešitvah SOLIDWORKS, SolidCAM in SWOOD.

Govora je bilo tudi o 3D tiskanju, vsi udeleženci pa so sodelovali v žrebanju za 3D tiskalnik 3DWOX DP200! Premori med predavanji so bili poleg kavice in prigrizkov namenjeni tudi animaciji – udeleženci so lahko sami doživeli svet virtualne resničnosti. Dogodka se je v treh dneh udeležilo 170 oseb, ki so obiskali preko 30 tehničnih sej.

Vsak dan je v dopoldanskem času potekala skupna seja za vse udeležence, ki je vključevala kratko predstavitev organizatorja, osnovne informacije o portfelju SOLIDWORKS produktov ter njegovih partnerskih rešitvah, novostih v SOLIDWORKS, SolidCAM in SWOOD rešitvah ter kratke predstavitve uspešnih uporabnikov.
Po kosilu so hkrati potekale tri tehnične seje. Le-te so udeleženci izbrali že ob prijavi.

Kaj ponujajo SOLIDWORKS rešitve?
V preteklosti so podjetja preživela z ločenim načrtovalskim in proizvodnim oddelkom, od katerih je imel vsak svojo organizacijsko strukturo ter orodja. Dandanes pa z vedno večjo konkurenco, ki narekuje hitrejšo proizvodnjo izdelkov, z višjo in bolj predvidljivo kakovostjo in nižjimi stroški, podjetja stremijo k pospešitvi delovnega procesa od načrtovanja do proizvodnje.
SOLIDWORKS rešitve procesa od načrtovanja do proizvodnje (Design to Manufacturing Process Solution) ponujajo vse, kar potrebujete da spravite vaše ideje hitreje na trg. Ves proces od načrtovanja do montaže izdelka se zdaj lahko zgodi vzporedno v istem integriranem in upravljanem sistemu.

Medtem, ko so CAD in CAM, zadnje čase pa tudi PDM, postali del vsakodnevne opreme, se vedno več podjetij poslužuje tudi rešitev za inženirske analize, pripravo tehnične dokumentacije, inšpekcijsko kontrolo, renderiranje in elektrotehnično načrtovanje.
Podjetje Solid World d.o.o. tako pomaga obstoječim ter potencialnim uporabnikom, da se na dogodku ter mnogih brezplačnih delavnicah skozi vse leto, spoznajo z novimi rešitvami, ki jim bodo omogočile učinkovitejše delo, skrajšale čas načrtovanja ter pohitrile celoten delovni tok, da bodo lahko izdelke privedli hitreje na trg.

Solid World poleg licenc ponuja tudi vzdrževanje programske opreme, ki vključuje dobavo novih verzij, odzivno in izkušeno tehnično podporo, dostop do uporabniškega portala MySolidWorks ter kupone za certifikacijo. Hkrati nudi standardna in kostumizirana izobraževanja, saj se zaveda, da je pravilna raba programa nujna za optimalno delovanje le-tega.

www.solidworld.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!