Sistemski partner po načelu »All inclusive«

logo

Hoffmann Group širi svojo ponudbo izdelkov, ki bo od sedaj vsebovala tudi celovit paket za osebno zaščitno opremo.

S celotnim naborom izdelkov in vseevropskimi nasveti podjetje Hoffman Group vstopa na trg opreme namenjeni osebni zaščiti (angl. Personal Protective Equipment – PPE). Vodilni evropski sistemski partner za kakovostno orodje je zasnoval širok nabor izdelkov in celovito storitev. Kupci in varnostni inženirji dobijo vse na enem mestu, ne glede na njihovo lokacijo: kakovostno orodje, delovne postaje in shranjevanje ter PPE.

Trg opreme za osebno zaščito je regionalno zelo razdrobljen. To za kupce in varnostne inženirje pomeni komplikacije in vodi v procesne težave. Da bi podjetjem olajšali nakup PPE, je Hoffmann Group lansko jesen na trg lansiral nov portfelj posebej namenjen opremi za osebno zaščito. »V zadnjih letih se je število povpraševanj po opremi za osebno zaščito s strani naših kupcev znatno povečalo,« je povedal Christian Kreitmair, namestnik direktorja oddelka opreme za osebno zaščito pri Hoffmann Group.
»Prav zato smo naredili podrobnejšo analizo trga, ki je pokazala, da v tem odgovornem okolju ni potrebno zgolj razširiti nabora izdelkov, temveč je treba ponuditi tudi specialistično svetovanje. Zdaj to spodbujamo. Danes našim kupcem po celotni Evropi ne zagotavljamo zgolj kakovostnega orodja, delovnih postaj in prostora za shranjevanje, pač pa tudi še opremo za osebno zaščito.« S približno 6000 izdelki opreme za osebno zaščito šestdesetih vrhunskih proizvajalcev in celovitim, neodvisnim ter vseevropskim svetovanjem, je Hoffmann Group zanesljiv sistemski dobavitelj proizvodnim podjetjem vseh velikosti. »Že nekaj časa opažamo rast v povpraševanju po nasvetih glede opreme za osebno zaščito. Nove direktive in pravila so gonilna sila pri razvoju, vendar pa ustvarjajo tudi pritisk za optimizacijo procesov. Hkrati se vse večji poudarek daje na opremo za osebno zaščito kot investicijo za delavce,« je povedal Kreitmair. »Zato smo mnenja, da je trg pripravljen na poslovni model, kot je naš.«

Neodvisen nasvet, poenoteni standardi
Univerzalen PPE portfelj podjetja Hoffmann Group pokriva vsa področja zaščite od glave do pete. Izbrali so celosten pristop, ki služi njihovim strankam glede na njihove potrebe. Izdelki so na voljo v priznanem Hoffmannovem katalogu, ki je bil prvič izdan v 13 jezikih. Poleg fizičnega kataloga pa je vsa ponudba dosegljiva tudi v elektronski obliki: v e-trgovini, na spletnem trgu Simple Systems ter kot elektronski katalog avtoriziran za PPE glede na zahteve posameznega kupca. Kupcu nudijo osebne nasvete in skrb s strani področnega prodajnega predstavnika, na voljo pa so tudi PPE specialisti. Hoffmann Group je zbral PPE strokovnjake iz vse Evrope za nudenje celovitih specialističnih nasvetov. Na voljo so vsem kupcem kot neodvisni svetovalci in ponudniki rešitev. Poleg nasvetov glede izdelkov in seminarjev je njihova naloga tudi izdelava načrtov za varstvo pri delu ter podpora kupcu pri analizi nevarnosti. Nudijo tudi profesionalno podporo s testi obrabe in pomagajo pri iskanju ustreznih konfekcijskih številk zaščitnih oblek ter čevljev. S pomočjo meritve stopala se lahko zelo natančno določi velikost čevlja. S tem se izognemo nepravilnemu naročanju in povečamo udobje med nošenjem obutve. Tudi oblačila so lahko dodelana v skladu z grafično podobo podjetja, kar je ločena storitev.

»Mi najbolj poznamo PPE okolje naših kupcev. Pogosto so naši specialisti za delovne postaje in za shranjevanje načrtovali in postavili delovno okolje z upoštevanjem varnosti, čistoče in ergonomije, « je pojasnil Kreitmair. »Zahvaljujoč našim svetovalnim storitvam za uporabo in varnim rokovanjem z orodjem pa tudi vemo, kakšne nevarnosti pretijo na določenem delovnem mestu. To omogoča celosten pristop. Naši PPE svetovalci se vključujejo brez težav in predlagajo optimalno zaščitno opremo na pozicijah, kjer se nevarnosti ni mogoče izogniti bodisi zaradi tehnologije same ali pa zaradi organizacijskih razlogov. Pomoč pa nudijo tudi pri poenotenju PPE portfelja preko lokacij, kar olajša nabavo v podjetju.«

Zanesljiva dobava po potrebi
Inovativno možnost optimizacije stroškov naročil in zagotavljanja dobave predstavlja sistem Garant Tool24 PickOne. S tem sistemom za izdajanje izdelkov so kupci pri Hoffmann Group uspeli prepoloviti porabo zaščitnih rokavic in čepkov za ušesa. Ker se mora zaposleni prijaviti v sistem pred prevzemom opreme, je možno porabo PPE izdelkov narediti transparentno. Sistem ne potrebuje vzdrževanja in zagotavlja dobavljivost PPE opreme 24 ur na dan, 7 dni v tednu. S povezavo na sistem za planiranje virov je mogoče avtomatizirati ponovno naročanje in tudi, če je želeno, poslati naročilo. V primeru, da je Hoffmann Group določen za dobavitelja, bo v 99 % primerov želeno blago v 24 urah na naslovu naročnika.

»Naša PPE ponudba je na voljo po vsej Evropi in jo stalno razvijamo z namenom da zadosti visokim potrebam po kvaliteti. Naš moto je: Če nekaj delamo, delamo to ustrezno in smo 100-odstotno predani; tako je tudi v PPE oddelku. To pomeni, da lahko pomembno prispevamo k produktivnosti in ohranjamo sodelavce zdrave.«

www.hoffmann-group.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!