OMRON kolaborativni roboti serije TM

logo

OMRON globalno predstavlja novo serijo kolaborativnih oz. sodelujočih robotov serije TM, s katerim udejanja inovativno proizvodno okolje, kjer stroji in ljudje delujejo v harmoniji.

Z različnimi funkcijami vgrajenega strojnega vida in intuitivnim programskim okoljem, omogočamo varno, fleksibilno in sodelujoče proizvodnjo, ki jo tvorita človekom in stroj. Ker spreminjanje potrošniških trendov še naprej skrajšuje življenjske cikle izdelkov, proizvajalci potrebujejo proizvodne linije, ki omogočajo pogosto in hitro spremembo proizvedenih artiklov. Ker se soočamo s pomanjkanjem delovne sile, si proizvajalci prizadevajo avtomatizirati enostavne in monotone naloge, nova delovna mesta pa so namenjen ljudem, ki prispevamo k reševanju bolj ustvarjalnih nalog.

Nova serija TM kolaborativnih robotov ponuja edinstveno rešitev z instalacijo robota za avtomatske aplikacije, kot so vijačenje, pick&place aplikacije in končna kontrola proizvodov. V okviru lansiranja serije TM bomo kmalu ponudili model, ki bo združljiv z mobilnimi napravami in ki se bo brez težav integriral v področje mobilnih robotov, kjer smo s serijo LD mobilnih robotov oz. AIV (Autonomous Intelligent Vehicle) vodilni na tem področju. Ta kombinacija uporabnikom omogoča avtomatizacijo bolj zapletenih nalog, kot so pick&place aplikacije v povezavi s tekočimi trakovi ali zalogovniki ter povezavo procesov z avtonomnimi mobilnimi roboti.

V seriji TM predstavljamo 12 modelov z sledečimi specifikacijami:

  • Dolžina roke: 700mm, 900mm, 1100mm, 1300mm
  • Nosilnost: 4kg, 6kg, 12kg, 14kg
  • Napajanje: AC, DC
  • Skladnost: z/brez SEMI 2 Safety

Tri ključne značilnosti TM serije kolaborativnih robotov:

  • Intuitivni vmesnik za programiranje, ki skrajša čas programiranja; krajši čas namestitve in nastavitve kot pri tradicionalnih industrijskih robotih. Intuitivni vmesnik na osnovi diagrama poteka in preprostega učenja ne zahteva posebnega predznanja in izkušenj iz programiranja robotov.
  • Vgrajena kamera oz. sistem strojnega vida skrajša čas namestitve; TM serija že ima vgrajen sistem strojnega vida in osvetlitve ter omogoča uporabniku, da vidi proizvode s širokim kotom zajete slike. Robotski sistem je opremljen s funkcijami za zaznavanje slik, kot so ujemanje vzorcev, branje črtne kode, barvna identifikacija, kar omogoča izredno preprosto zasnovo aplikacij za enostavni pregled in razvrščanje produktov.
  • Skladno z vsemi varnostnimi standardi, ki morajo biti zagotovljeni pri sodelovanju človeka in stroja, TM ustreza vsem varnostnim standardom, ki omogočajo sodelovanje s človekom in jih je mogoče upravljati brez industrijskih ograj, ki so običajna zahteva pri integraciji industrijskih robotov. Zaradi tega se bistveno skrajša čas implementacije robota na proizvodno linijo (v skladu z varnostnimi zahtevami za industrijske robote ISO/TS15066).

S kolaborativnim robotom TM bomo še naprej zagotavljali varno, prilagodljivo in sodelovalno proizvodnjo med človekom in strojem ter še naprej pospeševali inovativno avtomatizacijo, inovativen proizvodni koncept, kjer stroji in ljudje delujejo v harmoniji.

Miel, d.o.o.

Efenkova cesta 61

3320 Velenje

E-pošta: info@miel.si

Tel.: +386 (0)3 77 77 000

www.miel.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!