Dislocirane profinet I/O enote

logo

I/O enote u-remote proizvajalca Weidmüler omogočajo prihranek prostora in izjemne zmogljivosti. V podjetju Elektrospoji zagotavljamo hitro dobavo modulov iz zalog.

»u-remote« je inovativen modularen IP20 I/O sistem proizvajalca Weidmüller. Pomembne prednosti za uporabnika so plug-in priključki, izredno ozka modularna oblika, odlične tehnične lastnosti in visoka učinkovitost. Poleg tega u-remote I/O sistem omogoča enostavno namestitev, hitrejši zagon aplikacije ter najhitrejše odkrivanje napak in ponovni zagon v primeru izpada. Integriran spletni strežnik poenostavlja zagon in kasnejša vzdrževalna dela.

Prihranek prostora in večja fleksibilnost
Sistem omogoča varčevanje s prostorom tako v fazi načrtovanja, kot tudi pri izvedbi aplikacij. Zahvaljujoč vitki modularni zasnovi (širina modula je le 11,5 mm), majhnemu številu napajalnih modulov in velikemu številu (oz. koncentraciji) priključkov na enem samem modulu, so stikalne omare lahko bistveno manjših dimenzij. Poleg tega u-remote I/O sistem omogoča veliko fleksibilnost konfiguracij modulov. Samo komponento je možno zamenjati brez izklopa napajanja in brez prekinitve signalnih vodov.

Prihranek časa in zmanjšanje števila napak
u-remote I/O sistem zagotavlja preprosto vgradnjo, hiter zagon in kratke čase izpadov delovanja. Možnost vgradnje brez uporabe orodja in vnaprej pripravljeno ožičenje s konektorji omogočata zanesljivo in hitro izvedbo namestitve v stikalni omari, namestitve na strani samega sistema in namestitve na strani krmiljenega postrojenja. Plug-in priključki in vnaprej pripravljeno ožičenje omogočajo hiter in zanesljiv priklop senzorjev in aktuatorjev, obenem pa zmanjšujejo verjetnost napak.

Ločeno napajanje vhodov in izhodov
Pomembna značilnost u-remote I/O sistema je ločeno napajanje vhodov in izhodov – z ločenima 10 A vodiloma za napajanje visoko tokovnih bremen. To omogoča zmanjšanje števila potrebnih napajalnih modulov, prihranek prostora ter poenostavljeno načrtovanje in vzdrževanje.

Odlične tehnične lastnosti
Sistem I/O u-remote vključuje interno robustno visoko tokovno napajalno vodilo, kar omogoča priklop do 64 modulov na le en napajalni modul. Omogočena je prosta izbira vrste senzorskega priklopa (tehnologije z 2, 3, 4 vodniki). Deluje lahko v temperaturnem območju od -20°C do +60°C. Hitro sistemsko vodilo nudi izjemne zmogljivosti, deluje z do 256 digitalnimi vhodi/izhodi v 20 µs. LED diode na modulu in pri vsakem posameznem priključku omogočajo izjemno preglednost statusov in enostavno diagnostiko. Celoten dobro uglašen sistem I/O u-remote dopolnjujejo še 64+4 kodiranje za zaščito pred napačnim priključevanjem, oz. pred neželeno medsebojno zamenjavo modulov, široka paleta možnosti označevanja, profesionalno programsko orodje za načrtovanje in preverjanje vhodov in izhodov ter še vrsta drugih izboljšav.

Komponente Weidmüller v Sloveniji zastopajo in prodajajo v podjetju Elektrospoji d.o.o., kjer zagotavljajo hitro dobavo modulov iz zalog. Njihovi svetovalci vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri optimalne rešitve za vaše potrebe.

Elektrospoji d.o.o.
Stegne 27, 1000 Ljubljana
E-pošta: info@elektrospoji.si
Tel.: 01 511 38 10
www.elektrospoji.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!