Marchiol B2B portal

logo

Podjetje Marchiol d.o.o. je najsodobnejši distributer elektroinštalacijskega materiala v Sloveniji, ki ob podpori matičnega podjetja Marchiol S.p.a. iz Italije lahko ponudi več kot 200.000 izdelkov uglednih svetovnih proizvajalcev.

S poslovnimi enotami v Novi Gorici, Ljubljani in Mariboru že vrsto leti nudi celovito komercialno, tehnično in logistično podporo na celotnem slovenskem trgu. Usmerjen je v nenehen razvoj, skrbno izbira priznane in kakovostne dobavitelje, išče strokovne rešitve in nudi odlično poslovno podporo svojim kupcem. Da bi poslovanje svojim poslovnim partnerjem še bolj približal in olajšal, je v drugi polovici leta 2018 omogočil naročanje elektro materiala preko novega, sodobnega in uporabnikom prijaznega portala B2B, ki je dostopen preko spletne strani www.marchiol.si.

S klikom na ¨vstopi¨ se odpre polje postopka registracije. Po potrditvi dobite uporabniško ime in vstopno geslo.

Ključni prednosti portala B2B sta zlasti hitro in enostavno naročanje ter takojšnja dostopnost do vseh pomembnih podatkov (Slika 1). Uporabnik tako lahko na enostaven način dostopa do podatkov o ceni različnih artiklov, zalogi po posameznih poslovnih enotah družbe Marchiol d.o.o., aktualnih popustih, tehničnih specifikacijah posameznih artiklov … .

V spletni trgovini so artikli razvrščeni po kategorijah in podkategorijah, kar kupcu olajša iskanje, omogočeno pa je tudi iskanje z iskalnikom, in sicer po šifri artikla ali po nazivu oz. opisu (Slika 2). Rezultate iskanja se lahko omeji s filtrom, ki omogoča prikaz le tistih artiklov, ki so trenutno na zalogi.

Na naročilo lahko kupec vpiše, na kateri objekt oz. projekt se posamezno naročilo nanaša, številko ponudbe ali druge opombe, ki mu kasneje olajšajo administrativno delo.

Portal B2B je prilagojen vsakemu posameznemu uporabniku tako, da upošteva njegove popuste in njegovo povpraševanje pošlje tistemu komercialistu, s katerim uporabnik običajno sodeluje, oz. tistemu, ki si ga uporabnik sam izbere za svojega skrbnika (Slika 3). Portal omogoča tudi pripravo spiska (seznam želja) artiklov, ki jih uporabnik najpogosteje naroča, in pregled vseh že oddanih naročil (zgodovina naročil). V zavihku zgodovina naročil so pregledno zbrani ključni podatki posameznega naročila (zaporedna številka naročila, kdo je naročilo oddal, objekt oz. projekt in številka naročila, datum naročila, vrednost naročila, način dostave in v prihodnje tudi status naročila). Iskalnik naročil omogoča iskanje že oddanih naročil po zaporedni številki naročila, po podatku o tem, kdo je naročilo oddal, po objektu oz. projektu ter po številki naročila. Vsak uporabnik lahko v svojem profilu shrani več različnih naslovov za dostavo, tako da mu ni treba vsakič znova vpisovati podatkov, kam naj se naročeni izdelki dostavijo, ampak samo izbere enega od vnesenih naslovov.

Podjetje Marchiol d.o.o. tudi pri poslovanju preko spletne trgovine B2B ohranja skrben pristop do svojih strank in za naročila artiklov z zaloge, ki so bila prek portala B2B oddana do 14. ure, zagotavlja dostavo v naslednjem delovnem dnevu. V preteklem letu je družba Marchiol d.o.o. za uporabnike B2B portala pripravila posebno akcijo, razne ugodnosti, vezane na uporabo tega portala, pa namerava nuditi tudi v prihodnje.

Marchiol d.o.o.
Industrijska cesta 05, Kromberk
5000 NOVA GORICA
Tel: 05/33-13-100
www.marchiol.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!