Sumitomo (SHI) Demag – Hitrost, natančnost in zanesljivost

logo

Nakup stroja za brizganje plastike je običajno kar naporen opravek. Treba je izbrati stroj, ki bo ustrezal izdelku, je natančen ter zanesljiv. Tukaj bi rad posebej poudaril prav zanesljivost. Rezervni deli so dragi, ne dobimo jih takoj, medtem pa mora stroj stati in z njim stoji tudi proizvodnja.

Zato je Sumitomo (SHI) Demag že na Fakumi 2018 predstavil inovacijo na področju električnih strojev s poudarkom na zanesljivosti, natančnosti in hitrosti. Skratka, stroj primeren za vse, ki bi radi brizgali kvalitetne izdelke.

IntElect – Zanesljiva popolnoma električna rešitev
Električni stroji za brizganje plastike IntElect se lahko pohvali z motorjem, ki je zasnovan prav posebej za Sumitomo (SHI) Demag stroje in je produkt Sumitoma, ki motorje izdeluje že od samega začetka motornih pogonov.

Ena izmed novosti je tudi nov način prenosa sile med motorjem in polžem. Klasični hidravlični stroji imajo prenos zasnovan tako, da sila potuje preko številnih mehanskih komponent, ki vplivajo na večjo porabo energije, učinkovitost in togost sistema. IntElect pa je zasnovan tako, da ima servo motor povezan s polžem preko vretena, kar posledično zniža stroške obratovanja, omogoča visoko stopnjo ponovljivosti in preprečuje okvare.

Poleg že naštetih prednosti pa se IntElect lahko pohvali tudi s kar nekaj funkcijami za še bolj kvalitetne izdelke.

Maksimalna zaščita orodja je funkcija, ki omogoča optimizirano porazdelitev zapiralne sile, kar privede do zmanjšane obrabe orodja, ter minimalen upogib plošče. Vse skupaj je zasnovano tako, da poleg vseh prej omenjenih funkcij, stroj zazna tudi nepričakovan predmet in ne zapre orodja vendar vklopi opozorilni signal.

Za boljše rezultate pri brizganju IntElect nudi tudi funkcijo, ki brez ustavljanja sistema izenači tlak in tako omogoča enakomerno razporeditev polimera po orodju. Sama funkcija se izvede brez dodatnega upočasnjevanja procesa in je odlična za orodja z več gnezdi. Zagotovi optimalno in enakomerno delovanje stroja tudi v najbolj težavnih pogojih.

Energetsko varčna
Sumitomo (SHI) Demag zasnuje še ena dobra lastnost in to je energijska varčnost. Zaradi zasnove servo motorja, namenjenega samo Sumitomo (SHI) Demag strojem in edinstvenim prenosom sile iz motorja preko vretena na polža, je tudi 60% bolj varčna od ostalih naprav na trgu.

V raziskavi, ki smo jo izvedli v letu 2018 smo ugotovili, da 50 tonski IntElect stroj porabi manj energije od kuhinjskega grelnika vode. Prav zaradi varčnosti se pri nakupu le tega lahko dogovorite za ekološko subvencijo in tako prihranite tudi do 20% pri nakupu.

Informacije in svetovanje
Ker pri nas v Top Teh d.o.o. vemo, da je nakup stroja za brizganje plastike težaven postopek vam nudimo strokovno dovršeno svetovanje in meritve, kjer skupaj z vami najdemo najboljšo rešitev za vas in vaše podjetje. Postanite tudi vi ponosen lastnik novega IntElecta.

Top teh d.o.o.
Tel: 01 787 16 61
E-pošta: info@topteh.si
www.topteh.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!