ELM merilni moduli Beckhoff: Merilna tehnologija v klasičnem V/I sistemu

logo

Merilni moduli EtherCAT so namenjeni za različne aplikacije v industrijskih okoljih in testnih napravah. Serija Basic line z vzorčenji 10 ksps ali več vključuje večfunkcijske kanale z različnimi merilnimi območji (od 30 V do 20 mV, +/- 20 mA, polni/polovični/četrtinski mostiči merilnih lističev, IEPE senzorji, termočleni, RTD senzorji).

Serija Economy line z vzorčenjem 1 ksps v 2-, 4-, 6- in 8-kanalni izvedbi omogoča merjenje toka in napetosti. Moduli omogočajo precizna merjenja napetosti od +/- 1,25 V do +/- 10 V in toka +/- 20 mA ali 0/4 do 20 mA z natančnostjo 100 ppm v širokem temperaturnem območju in za nižjo ceno.

Kovinska ohišja nudijo optimalno zaslombo pred motnjami okolja in omogočajo hlajenje v merilnih aplikacijah, hkrati pa zagotavljajo tudi večjo fleksibilnost pri vmesnikih, kot so denimo LEMO ali BNC konektorji. Merilni moduli EtherCAT so lahko vstavljeni med ostale V/I module EtherCAT. Beckhoff tako ponuja integrirano sistemsko arhitekturo za merilne aplikacije:

  • priklop senzorjev na merilne module v stopnjah zaščite od IP20 do IP67
  • EtherCAT kot uveljavljeno visokoučinkovito področno vodilo
  • programsko opremo TwinCAT, ki vključuje inženiring, PLC krmiljenje, krmiljenje servoosi, varnostne mehanizme, vizualizacijo, komunikacijo in merilno tehnologijo – vse na mestu zajema
  • v krmilni sistem vključeno povezljivost v oblak

Tako ima lahko PC krmilnik istočasno funkcijo standardnega krmilnika, servokrmilnika, opravlja pa tudi merjenja in obdelavo merjenih vrednosti v realnem času.

Beckhoffovo razvojno orodje TwinCAT za programiranje PC krmilnikov ima tudi dodatne podporne programe, namenjene za razvoj aplikacij z merilnimi moduli. Z orodjem TwinCAT Filter Designer lahko koeficiente filtrov naložimo neposredno v merilne module ELM. Filtrirane podatke lahko PC krmilnik pošlje preko OPC UA vmesnika ali IoT protokola neposredno v oblak. TwinCAT Database Server omogoča neposredno povezavo krmilnika z različnimi bazami podatkov. TwinCAT Analytics in Condition Monitoring omogočata evaluacijo zajetih podatkov v realnem času. TwinCAT Scope View je uporabniški vmesnik za grafični prikaz podatkov.

Precizni merilni moduli ELM niso prvi proizvodi podjetja Beckhoff s področja merjenja. Beckhoff ima v ponudbi tudi module serije EL (EtherCAT) in serije KL (K-bus) v IP20 in box module v ohišjih IP67, ki poleg merjenja standardnih signalov pokrivajo tudi področja tehtanja, merjenja vibracij, merjenja upornosti, merjenja na omrežjih (fazne napetosti in tokovi, moč, energija ipd.). Z ustreznimi komunikacijskimi vmesniki Beckhoff je mogoče te module uporabiti tudi na drugih področnih vodilih (ProfiNET, ProfiBUS, Ethernet/IP, DeviceNET, CAN open itd.).

Beckhoff tako z merilnimi moduli pokriva široko področje uporabe: od 12- do 24-bitne resolucije, vzorčenje od 100 sps do 100 ksps, funkcijo »oversampling«, natančnost od 0,5 do 0,01 ppm in še več.

Več informacij o novi seriji in ostalih produktih dobite pri podjetju Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

www.beckhoff.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!