ELM merilni moduli Beckhoff: Merilna tehnologija v klasičnem V/I sistemu

logo

Merilni moduli EtherCAT so namenjeni za različne aplikacije v industrijskih okoljih in testnih napravah. Serija Basic line z vzorčenji 10 ksps ali več vključuje večfunkcijske kanale z različnimi merilnimi območji (od 30 V do 20 mV, +/- 20 mA, polni/polovični/četrtinski mostiči merilnih lističev, IEPE senzorji, termočleni, RTD senzorji).

Serija Economy line z vzorčenjem 1 ksps v 2-, 4-, 6- in 8-kanalni izvedbi omogoča merjenje toka in napetosti. Moduli omogočajo precizna merjenja napetosti od +/- 1,25 V do +/- 10 V in toka +/- 20 mA ali 0/4 do 20 mA z natančnostjo 100 ppm v širokem temperaturnem območju in za nižjo ceno.

Kovinska ohišja nudijo optimalno zaslombo pred motnjami okolja in omogočajo hlajenje v merilnih aplikacijah, hkrati pa zagotavljajo tudi večjo fleksibilnost pri vmesnikih, kot so denimo LEMO ali BNC konektorji. Merilni moduli EtherCAT so lahko vstavljeni med ostale V/I module EtherCAT. Beckhoff tako ponuja integrirano sistemsko arhitekturo za merilne aplikacije:

  • priklop senzorjev na merilne module v stopnjah zaščite od IP20 do IP67
  • EtherCAT kot uveljavljeno visokoučinkovito področno vodilo
  • programsko opremo TwinCAT, ki vključuje inženiring, PLC krmiljenje, krmiljenje servoosi, varnostne mehanizme, vizualizacijo, komunikacijo in merilno tehnologijo – vse na mestu zajema
  • v krmilni sistem vključeno povezljivost v oblak

Tako ima lahko PC krmilnik istočasno funkcijo standardnega krmilnika, servokrmilnika, opravlja pa tudi merjenja in obdelavo merjenih vrednosti v realnem času.

Beckhoffovo razvojno orodje TwinCAT za programiranje PC krmilnikov ima tudi dodatne podporne programe, namenjene za razvoj aplikacij z merilnimi moduli. Z orodjem TwinCAT Filter Designer lahko koeficiente filtrov naložimo neposredno v merilne module ELM. Filtrirane podatke lahko PC krmilnik pošlje preko OPC UA vmesnika ali IoT protokola neposredno v oblak. TwinCAT Database Server omogoča neposredno povezavo krmilnika z različnimi bazami podatkov. TwinCAT Analytics in Condition Monitoring omogočata evaluacijo zajetih podatkov v realnem času. TwinCAT Scope View je uporabniški vmesnik za grafični prikaz podatkov.

Precizni merilni moduli ELM niso prvi proizvodi podjetja Beckhoff s področja merjenja. Beckhoff ima v ponudbi tudi module serije EL (EtherCAT) in serije KL (K-bus) v IP20 in box module v ohišjih IP67, ki poleg merjenja standardnih signalov pokrivajo tudi področja tehtanja, merjenja vibracij, merjenja upornosti, merjenja na omrežjih (fazne napetosti in tokovi, moč, energija ipd.). Z ustreznimi komunikacijskimi vmesniki Beckhoff je mogoče te module uporabiti tudi na drugih področnih vodilih (ProfiNET, ProfiBUS, Ethernet/IP, DeviceNET, CAN open itd.).

Beckhoff tako z merilnimi moduli pokriva široko področje uporabe: od 12- do 24-bitne resolucije, vzorčenje od 100 sps do 100 ksps, funkcijo »oversampling«, natančnost od 0,5 do 0,01 ppm in še več.

Več informacij o novi seriji in ostalih produktih dobite pri podjetju Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

www.beckhoff.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!