Prijemalo GEH6000 z IO-Linkom

logo

Enostavno, konfigurljivo in prilagodljivo prijemalo v skladu z Industrijo 4.0.

Stalna usmerjenost proizvodnega portfelja k zahtevam trga v prihodnosti, skladno z Industrijo 4.0, je princip, ki mu proizvajalec ZIMMER GROUP že vrsto let vztrajno in uspešno sledi. Ta praksa vključuje lasten razvoj nadzorne platforme za sistemske komponente in razvoj enega izmed prvih prijemal za kolaborativne robote na svetu. Ta predanost je podjetju ZIMMER GROUP v zadnjih letih prinesla številne mednarodne industrijske nagrade.

Nova serija GEH6000IL z močjo prijemanja med 70 N in 1900 N ponuja vse prednosti predhodnega modela vključno z ogromno silo prijemanja glede na njegovo velikost, robustno zasnovo in mehansko omejitev. Poleg teh značilnosti je serija GEH6000IL sedaj opremljena tudi z integriranim krmilnim sistemom in zato zunanji krmilniki in posebni kabli med krmilnim sistemom in prijemalom niso več potrebni. Serijo prijemal GEH6060IL poganjajo brezkrtačni in elektronsko komutirani motorji na enosmerni tok, ki se praktično ne obrabljajo in tako zagotavljajo izjemno varnost obratovanja.

Vgrajen absolutni sistem za merjenje položaja zagotavlja, da pri zagonu sistema ali po ustavitvi v sili referenčna vožnja ni več potrebna. To pomeni tudi, da je sedaj dosežena maksimalna sila prijemanja že po hodu, manjšem od 1 mm. Poleg tega zunanji senzorji za identifikacijo položajev ali obdelovancev niso več potrebni.

Komunikacijski sistem prihodnosti: Aktivacija z IO-Linkom
IO-Link ponuja izjemne prednosti, saj ga je mogoče uporabiti za priključitev senzorjev in aktuatorjev na katerikoli višji nadzorni sistem, neodvisno od predhodno izbrane arhitekture krmilnega sistema. Ne samo da se na senzorje in aktuatorje pošljejo krmilni signali, ampak se podatki prenašajo tudi v drugo smer, od nivoja senzorjev/aktuatorjev do krmilnega sistema. To omogoča obsežen nadzor in diagnostiko celotnega sistema v času cikla, ki traja le nekaj milisekund. Za prijemala serije GEH6000IL to pomeni, da je mogoče s centralnim nadzornim sistemom prilagajati silo in hitrost prijemanja.

IO-Link je zelo enostaven za uporabo. Nastavitvene podatke je mogoče vnesti ročno ali jih določiti z učenjem. Ti podatki se lahko hranijo na centralni lokaciji in se zelo preprosto prenesejo v napravo za občuten prihranek časa pri zagonu. Aktuatorje in senzorje je mogoče zamenjati kar med obratovanjem, hiter in točen prenos nastavitvenih podatkov v nove naprave pa zagotavlja največjo razpoložljivost stroja.

Enojen IO-Link master ima lahko več IO-Link priključkov, ki vzpostavijo komunikacijo od točke do točke z napravo. IO-Link master služi kot komunikacijski vmesnik med poljubnim fieldbus sistemom in IO-Linkom. To enostavno ožičenje zagotavlja hitro in zanesljivo vzpostavitev sistema. Posledično so časi zagona krajši, število izpadov se minimizira, kar vodi do povečane razpoložljivosti/produktivnosti strojev.

Načini delovanja z nastavljivo kompleksnostjo, od osnovnega do naprednega
Poleg očitnih prednosti integriranega krmilnika in preproste aktivacije prek IO-Linka so razvijalci proizvajalca ZIMMER GROUP skrbno prisluhnili strankam in v serijo GEH6000IL integrirali preproste uporabniške profile.
Dnevi, ko je programer kontrolnega sistema moral dati za dosego električnega prijemala v obratovanje celotno servoos, so preteklost. Serija GEH6000IL ponuja široko paleto predpripravljenih načinov delovanja, ki pokrivajo vse možne situacije prijemanja. Integrirani krmilnik serije GEH6000IL ima vrsto shranjenih nastavitev za vsak način delovanja, kar poenostavi praktično uporabo prijemala.

Prijemalo GEH6000IL se je torej sposobno prilagoditi številnim zahtevam delovanja in uporabniškim profilom.

Neverjetne ključne karakteristike
Serija prijemal GEH6000IL je na voljo v velikosti 60 z nastavljivo silo prijemanja od 70 do 1250 N in s pozicionirnim hodom do 60 mm na vsako čeljust. Velikostni razred 61 ima nastavljivo silo prijemanja od 100 do 1900 N in dve varianti pozicionirnega hoda, do 40 oz. do 80 mm na vsako čeljust prijemala.

Prijemala GEH6000IL izkazujejo svoje prednosti zaradi svoje visoke kompaktnosti. Prijemalo GEH6060IL npr. tehta le 790 g in nudi silo vpetja do 1250 N. Vse to v kombinaciji z integriranim krmilnikom, uporabniku prijazno aktivacijo prek IO-Linka in visoko hitrostjo premikanja do 60 mm/s naredi to serijo glede na razmerje med ceno in zmogljivostmi zmagovalno v svojem razredu.
Več informacij o produktih ZIMMER GROUP dobite pri podjetju INOTEH.

INO­TEH d.o.o.
K železnici 7
SI-2345 Bistrica ob Dravi
E-pošta: info@inoteh.si
Tel.: 02 673 01 34
www.inoteh.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!