Ptičji pogled za vizualne senzorje VeriSens in ColorFEX v kompaktnih napravah

logo

VeriSens so pametne industrijske kamere, t. i. vizualni senzorji, ki omogočajo zajem in obdelavo slike že v sami napravi. Omogočajo enostavno vgradnjo in ne zahtevajo visoke spretnosti programiranja. Z njimi lahko zajamemo večino standardnih aplikacij s področja strojnega vida.

Baumer je razširil svojo serijo vizualnih senzorjev XF VeriSens z modeli z večkrat nagrajeno tehnologijo ColorFEX, ki poenostavlja barvne preglede v kompaktni obliki kamere z integrirano lečo in osvetlitvijo. Poleg tega je z izdajo programa Application Suite 2.10 na voljo posodobitev programske opreme, ki ustreza številnim zahtevam strank za šifriran prenos podatkov in razširitev funkcij. Novi modeli in programski paket so na voljo od konca leta 2018.

Barvni modeli 700/800 serije XF omogočajo stroškovno učinkovito kombinacijo preverjanja barv, odčitavanja kode (1D, 2D kode) ter branja in preverjanja besedila (OCR/OCV) v eni kompaktni napravi. Z inteligentnim 3D barvnim pomočnikom ColorFEX se barve objektov in njihovi odtenki samodejno prepoznajo in prikažejo v 3D. Vizualni senzorji zanesljivo zmanjšujejo kompleksnost aplikacij, kjer je potrebno razlikovanje ali prepoznavanje barv. Na primer pri preverjanju pravilne namestitve barvnih LED diod na elektroniki ali za prepoznavanje barvnih kod. Sam postopek nastavitve senzorja je za uporabnika preprost in interaktiven.

Z različico programa VeriSens Application Suite 2.10 so modeli vizualnih senzorjev ID510, XF700/800 in XC700/800 deležni številnih razširitev programske opreme. SFTP zagotavlja varno komunikacijo, od obdelave slik do shranjevanja slik. S HTTPS je šifrirana povezava podprta prek spletnega vmesnika. Za črno-bele modele XF700/800 in XC700/800 je na voljo popravek za izkrivljanje, senčenje in pristranskost perspektive v realnem času. To omogoča natančno analizo slike tudi takrat, ko je VeriSens nameščen pod kotom, kar omogoča tudi potreben prostor za dostop robotov do objektov, ne da bi pri tem prišlo do kontakta z vizualnim senzorjem. Popravljena slika je podobna ptičjemu pogledu in omogoča natančno pozicioniranje robotskega prijemala ali natančne meritve dimenzij. Poleg tega je novo orodje za sliko, ki omogoča določanje pozicije objekta »Find object positions«, posebej zasnovano za aplikacije »pick-and-place«. S tem lahko vizualni senzorji istočasno zaznajo več objektov, vključno s testiranjem prekrivanja kot tudi določanjem prostora za prijemala in zagotavljanjem pozicije za dostop robotov. Vse nove funkcije lahko preprosto nastavite prek enotnega uporabniškega vmesnika Application Suite, ki ustreza posameznim aplikacijam. Vse, kar je potrebno za opremljanje vizualnih senzorjev, ki so že v uporabi z novimi funkcijami, je posodobitev programske opreme.

Vizualni senzorji Baumer VeriSens omogočajo enostavno in zanesljivo branje črtnih kod in teksta, preverjanje in sortiranje objektov, reševanje kompleksnejših aplikacij in uporabo v okoljih, kjer je potrebna zaščita IP69K. Uporabljajo se na področjih brizganja plastike, avtomobilske industrije, prehrambne in pivovarske industrije ter robotizacije.
Podjetje ProElektronika vam kot uradni zastopnik za izdelke Baumer poleg izdelkov nudi tudi svetovanje, pravilno izbiro kamere, testiranje, inženiring in implementacijo ter tehnično podporo.

ProElektronika d.o.o.
Mariborska cesta 86, SI-3000 Celje
E-pošta: info@proel.si
www.proel.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!