MB-NAKLO: Novo obzorje za visokozmogljivo obdelavo aluminija

logo

Popolnoma novo frezalo AX-FPS proizvajalca FRAISA odpira nova obzorja na področju strojne obdelave aluminija. Popolnoma usklajeni sposobnosti dušenja in rezanja zmanjšata porabo moči ter potreben navor na vretenu in jamčita dolgo življenjsko dobo ter največjo možno procesno zanesljivost.

Kombinacija z novo programsko opremoToolExpert AX-FPS omogoča optimalno uskladitev parametrov rezanja z lastnostmi vretena. Tako lahko uporabnik doseže boljšo storilnost, hkrati pa tudi velike prihranke stroškov, saj orodje deluje v idealni delovni točki vretena in strojnega okolja.

Uporaba in geometrija frezala
Frezalo AX-FPS je oblikovano za grobo strojno obdelavo s kotom rezanja 20° in kotom spirale 30°. Posebej zasnovani utori so zbrušeni popolnoma do gladkega, na ukrivljenih in končnih rezilih pa so dodane natančno zasnovane površine za dušenje. Te geometrijske značilnosti so del koncepta orodja za zelo preprosto rezanje in jamčijo nizke tresljaje ter zanesljivo rezkanje s prej nedosegljivimi hitrostmi odstranjevanja materiala.

Frezala AX-FPS so opremljena z visokozmogljivim penetracijskim rezilom »FRAISA« in centralno izvrtino za hlajenje. So odlično uravnotežena in imajo kratko steblo z gladkimi prehodi. Vse te tehnologije izboljšajo zanesljivost in storilnost frezal AX-FPS za doslej nedosegljivo zmogljivost!
Programska oprema ToolExpert AX-FPS, posebej razvita za frezala AX-FPS, omogoča določitev okolja stroja in optimizacijo zmogljivosti orodij ter izkoriščenosti vretena in celotnega stroja.

Prednosti za uporabnika:

 • Največja možna zmogljivost pri najmanjši potrebni obremenitvi vretena
 • Največja možna storilnost pri nizkih stroških.
 • Visoka zanesljivost procesa
 • Zajamčeno odstranjevanje odrezkov zaradi brušenja do popolnoma gladke površine, osrednjega hladilnega kanala in konturnega rezila.
 • Nižja poraba energije na količino odrezanega materiala
 • Izredno lahkotno rezanje.
 • Nova programska oprema ToolExpert AX-FPS
 • Podatki o rezanju, ki so usklajeni z vretenom in strojnim okoljem.
 • Rezilo dolžine najmanj 2xd
 • Velike hitrosti podajanja, zanesljivo odstranjevanje odrezkov in nizka aksialna sila.
 • Idealen življenjski cikel
 • z upravljanjem orodij ToolCare®, obnovo orodja ReTool® in recikliranjem ReToolBlue.

MB-NAKLO d.o.o.
gregor.hajdinjak@mb-naklo.si
Tel.: 040 795 978
www.mb-naklo.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!