MB-NAKLO: Novo obzorje za visokozmogljivo obdelavo aluminija

logo

Popolnoma novo frezalo AX-FPS proizvajalca FRAISA odpira nova obzorja na področju strojne obdelave aluminija. Popolnoma usklajeni sposobnosti dušenja in rezanja zmanjšata porabo moči ter potreben navor na vretenu in jamčita dolgo življenjsko dobo ter največjo možno procesno zanesljivost.

Kombinacija z novo programsko opremoToolExpert AX-FPS omogoča optimalno uskladitev parametrov rezanja z lastnostmi vretena. Tako lahko uporabnik doseže boljšo storilnost, hkrati pa tudi velike prihranke stroškov, saj orodje deluje v idealni delovni točki vretena in strojnega okolja.

Uporaba in geometrija frezala
Frezalo AX-FPS je oblikovano za grobo strojno obdelavo s kotom rezanja 20° in kotom spirale 30°. Posebej zasnovani utori so zbrušeni popolnoma do gladkega, na ukrivljenih in končnih rezilih pa so dodane natančno zasnovane površine za dušenje. Te geometrijske značilnosti so del koncepta orodja za zelo preprosto rezanje in jamčijo nizke tresljaje ter zanesljivo rezkanje s prej nedosegljivimi hitrostmi odstranjevanja materiala.

Frezala AX-FPS so opremljena z visokozmogljivim penetracijskim rezilom »FRAISA« in centralno izvrtino za hlajenje. So odlično uravnotežena in imajo kratko steblo z gladkimi prehodi. Vse te tehnologije izboljšajo zanesljivost in storilnost frezal AX-FPS za doslej nedosegljivo zmogljivost!
Programska oprema ToolExpert AX-FPS, posebej razvita za frezala AX-FPS, omogoča določitev okolja stroja in optimizacijo zmogljivosti orodij ter izkoriščenosti vretena in celotnega stroja.

Prednosti za uporabnika:

 • Največja možna zmogljivost pri najmanjši potrebni obremenitvi vretena
 • Največja možna storilnost pri nizkih stroških.
 • Visoka zanesljivost procesa
 • Zajamčeno odstranjevanje odrezkov zaradi brušenja do popolnoma gladke površine, osrednjega hladilnega kanala in konturnega rezila.
 • Nižja poraba energije na količino odrezanega materiala
 • Izredno lahkotno rezanje.
 • Nova programska oprema ToolExpert AX-FPS
 • Podatki o rezanju, ki so usklajeni z vretenom in strojnim okoljem.
 • Rezilo dolžine najmanj 2xd
 • Velike hitrosti podajanja, zanesljivo odstranjevanje odrezkov in nizka aksialna sila.
 • Idealen življenjski cikel
 • z upravljanjem orodij ToolCare®, obnovo orodja ReTool® in recikliranjem ReToolBlue.

MB-NAKLO d.o.o.
gregor.hajdinjak@mb-naklo.si
Tel.: 040 795 978
www.mb-naklo.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!