MB-NAKLO: Pripravljeni na Industrijo 4.0

logoČetrta tehnološka revolucija močno spreminja industrije po svetu: kovinskopredelovalno, avtomobilsko, prehrambno, elektro, farmacevtsko …

Transformirajo se celotni proizvodni sistemi, upravljanje in vodenje. Celotne dimenzije Industrije 4.0 (še) ne poznamo, vemo pa, da moramo biti v svojem razmišljanju in delovanju celoviti, integrirani in razumljivi. Pomembno je tudi, kakšnega dobavitelja izberemo v tem zahtevnem času. V podjetju MB-NAKLO nudimo napredne 4.0 rešitve s področja orodij, strojev in opreme za avtomatizacijo procesov.
Predstavljamo nekaj rešitev, ki skupaj z našo strokovno podporo zagotavljajo dvig tehničnega nivoja proizvodnje in tako izboljšujejo konkurenčnost uporabnikov:

Nova generacija PKD frezalnih glav MAPAL – za najvišjo kakovost površine

Frezalne glave MAPAL s PKD izmenljivimi rezkalnimi vložki so prava izbira za doseganje najboljše možne kakovosti površin pri obdelavi aluminija. Sistem nameščanja in vpenjanja rezkalnih vložkov se je dokazal že pri mnogih načinih uporabe, na tržišču pa se sedaj uspešno uporablja nova generacija optimiziranih rezkalnih ploščic za globine reza do ap = 4 mm.

Geometrija za usmerjanje odrezkov je optimizirana. Usmerjevalna ploščica za oblikovanje odrezkov je vključena neposredno v kasete za rezkalne ploščice. Odrezki se zanesljivo odvajajo navzven, s tem pa so preprečene praske na površini in zareze zaradi premikanja. Hladilno sredstvo se dovaja neposredno na rezalne robove na točki rezanja. Hrupnost je manjša, saj ima rezalni rob manjši previs. Rezkalne ploščice PKD je mogoče večkrat brusiti, da je stroškovna učinkovitost kar najvišja.

Svedri MAPAL Tritan-Drill-Steel – nov standard za vrtanje jekla

Doslej so se za vrtanje jekla uporabljali svedri z dvema glavnima rezalnima robovoma in prečnim rezalnim robom. Uporabniki so imeli zato težave pri doseganju resnično okrogle in cilindrične oblike izvrtine, saj je sveder opletal po prečnem rezalnem robu. Hkrati je to rezalne robove in usmerjevalna posnetja izpostavljalo visokim mehanskim obremenitvam. Novi svedri Tritan-Drill-Steel takšno opletanje zanesljivo preprečujejo s tremi ločenimi prečnimi rezalnimi robovi, ki zagotavljajo zanesljivo centriranje.

Robustnost novih svedrov izhaja iz nove zasnove glavnega rezalnega roba. Posledično izredno stabilni rezalni robovi zmanjšajo mehanske obremenitve. Tudi prevleke novih svedrov so posebej prilagojene za obdelavo jekla. To pomeni, da je odpornost proti obrabi pri obdelavi jekla bistveno višja. Rezultat je zelo dolga življenjska doba orodja. Oblika glavnega rezalnega roba pri tem zagotavlja hitro in učinkovito odstranjevanje odrezkov, saj so odrezki kratki ter tesno zviti, da se zlahka odvedejo po brušenih vijačnih utorih.

Kotne glave BENZ – aplikacija za nadzor stanja izdelkov

Aplikacija za pametne telefone in tablične računalnike BENZ i.com Smart-Factory odčitava, shranjuje ter obdeluje podatke o orodju, da lahko zagotavlja pomembne informacije o trenutnem stanju izdelka (npr. o številu ur delovanja in vrednostih temperature, hitrosti ali tresljajev). Zagotavlja pomembno podporo v sodobni proizvodnji.
S preglednim sistemom za nadzor orodja lahko uporabnik podaljša življenjsko dobo vsake enote, saj lahko določi optimalne intervale servisiranja in zmanjša izpade proizvodnje na najmanjšo možno mero. Rešitev lahko deluje s sprejemno enoto, tako da komunicira neposredno s krmilnim sistemom stroja. Med drugim lahko na primer sproži samodejno mazanje ali zaustavitev v sili ob nepredvidenih dogodkih. To je zelo pomembno, saj lahko že nekaj sekund pomeni ključno razliko pri preprečevanju poškodb ležajev, zaradi katerih lahko posledično stroj odpove zaradi pregrevanja ali čezmernih tresljajev, saj je ročno ukrepanje pogosto prepozno.

Za več informacij o inovativnih rešitvah smo vam v podjetju MB-NAKLO vedno na razpolago. Svetovali vam bodo vrhunski inženirji.

MB-NAKLO d.o.o.
andraz.krzisnik@mb-naklo.si
Tel.: 031 605 797
www.mb-naklo.si

 

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!