EMO 2019

logo

Pametna vpenjala in prijemalni sistemi za obdelavo z rezanjem.

»Pametno vstavljanje, pametna obdelava, pametno mreženje – te tri ključne teme bodo zaznamovale industrijsko proizvodnjo v naslednjih petih letih,« poudarja Henrik A. Schunk ob prihajajočem sejmu EMO 2019. »Glavni cilj je pametna poenostavitev industrijske proizvodnje.« Do zdaj sta bila v ospredju stabilnost procesov in gospodarnost posameznih postopkov, po mnenju strokovnjakov podjetja SCHUNK pa bodo sodobne aplikacije omogočile tudi bolj prožno procesno verigo in zagotovile podrobne podatke o procesih. »Naša vpenjala in sistemi prijemal bodo lahko podrobno nadzorovali proizvodni proces v realnem času ter avtonomno izvajali ustrezne odzive,« je povedal glavni družbenik in generalni direktor podjetja. Najboljši primer: Precizno držalo za orodje z vgrajenimi tipali iTENDO, ki bo jeseni na voljo za pilotske projekte. Omogoča neprekinjen nadzor stanja, dokumentiranje procesne stabilnosti, samodejni nadzor mejnih vrednosti, prepoznavanje loma orodja in uravnavanje vrtljajev ter podajalne hitrosti v realnem času. Če rez postane nestabilen, vgrajena inteligenca posreduje v realnem času in brez pomoči uporabnika: Odvisno od situacije se proces ustavi, zmanjša na vnaprej opredeljene osnovne parametre ali prilagaja tako dolgo, da se rez vrne v stabilno območje. Digitalni dvojčki držal orodij serij TENDO, TRIBOS in SINO, ki temeljijo na standardu DIN 4000, bodo prav tako zagotovili sledljive podatke skozi celotno procesno verigo CAD/CAM. To zagotavlja idealne pogoje za simulacije, preverjanje trkov in upravljanje delavnice.

Poudarek na avtomatiziranem vstavljanju obdelovancev v stroj
Na področju tehnologije s hitro izmenjavo palet VERO-S podjetje SCHUNK prvič predstavlja vpenjalno enoto za hitro izmenjavo palet, ki ima vgrajena tipala, ki omogočajo stalen nadzor sile uvleka in položaja vpenjalnega drsnika ter preverjanje prisotnosti obdelovanca oz. palete. Predstavili bodo tudi nove posebne komponente VERO-S za letalstvo, 3D-tiskanje in neposredno vpenjanje obdelovancev. Poleg teh poudarkov se bo podjetje SCHUNK še posebej posvetilo izpopolnjenim konceptom za avtomatizirano vstavljanje obdelovancev v stroje – od preprostih in stroškovno ugodnih rešitev za vitko avtomatizacijo (angl. »Lean Automation«) ter udobnih rešitev za paletiranje za prilagodljivo maloserijsko proizvodnjo do ergonomsko premišljenih sodelovalnih rešitev s prijemalom z dolgim premikom Co-act EGL-C, ki kot prvo omogoča manipulacijo obdelovancev s težo do 8 kg v neposrednem sodelovanju z ljudmi.

Podjetje SCHUNK na sejmu EMO 2019: hala 3, razstavni prostor D30.

SCHUNK Intec GmbH
Friedrich-Schunk-Straße 1
AT 4511 Allhaming, Austria
info@at.schunk.com
www.schunk.com

Distributer v Sloveniji:
MB-NAKLO d.o.o.
Ulica Toma Zupana 16
4202 Naklo, Slovenija
andraz.potocnik@mb-naklo.si
051 354 904
www.mb-naklo.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!