EMO 2019

logo

Pametna vpenjala in prijemalni sistemi za obdelavo z rezanjem.

»Pametno vstavljanje, pametna obdelava, pametno mreženje – te tri ključne teme bodo zaznamovale industrijsko proizvodnjo v naslednjih petih letih,« poudarja Henrik A. Schunk ob prihajajočem sejmu EMO 2019. »Glavni cilj je pametna poenostavitev industrijske proizvodnje.« Do zdaj sta bila v ospredju stabilnost procesov in gospodarnost posameznih postopkov, po mnenju strokovnjakov podjetja SCHUNK pa bodo sodobne aplikacije omogočile tudi bolj prožno procesno verigo in zagotovile podrobne podatke o procesih. »Naša vpenjala in sistemi prijemal bodo lahko podrobno nadzorovali proizvodni proces v realnem času ter avtonomno izvajali ustrezne odzive,« je povedal glavni družbenik in generalni direktor podjetja. Najboljši primer: Precizno držalo za orodje z vgrajenimi tipali iTENDO, ki bo jeseni na voljo za pilotske projekte. Omogoča neprekinjen nadzor stanja, dokumentiranje procesne stabilnosti, samodejni nadzor mejnih vrednosti, prepoznavanje loma orodja in uravnavanje vrtljajev ter podajalne hitrosti v realnem času. Če rez postane nestabilen, vgrajena inteligenca posreduje v realnem času in brez pomoči uporabnika: Odvisno od situacije se proces ustavi, zmanjša na vnaprej opredeljene osnovne parametre ali prilagaja tako dolgo, da se rez vrne v stabilno območje. Digitalni dvojčki držal orodij serij TENDO, TRIBOS in SINO, ki temeljijo na standardu DIN 4000, bodo prav tako zagotovili sledljive podatke skozi celotno procesno verigo CAD/CAM. To zagotavlja idealne pogoje za simulacije, preverjanje trkov in upravljanje delavnice.

Poudarek na avtomatiziranem vstavljanju obdelovancev v stroj
Na področju tehnologije s hitro izmenjavo palet VERO-S podjetje SCHUNK prvič predstavlja vpenjalno enoto za hitro izmenjavo palet, ki ima vgrajena tipala, ki omogočajo stalen nadzor sile uvleka in položaja vpenjalnega drsnika ter preverjanje prisotnosti obdelovanca oz. palete. Predstavili bodo tudi nove posebne komponente VERO-S za letalstvo, 3D-tiskanje in neposredno vpenjanje obdelovancev. Poleg teh poudarkov se bo podjetje SCHUNK še posebej posvetilo izpopolnjenim konceptom za avtomatizirano vstavljanje obdelovancev v stroje – od preprostih in stroškovno ugodnih rešitev za vitko avtomatizacijo (angl. »Lean Automation«) ter udobnih rešitev za paletiranje za prilagodljivo maloserijsko proizvodnjo do ergonomsko premišljenih sodelovalnih rešitev s prijemalom z dolgim premikom Co-act EGL-C, ki kot prvo omogoča manipulacijo obdelovancev s težo do 8 kg v neposrednem sodelovanju z ljudmi.

Podjetje SCHUNK na sejmu EMO 2019: hala 3, razstavni prostor D30.

SCHUNK Intec GmbH
Friedrich-Schunk-Straße 1
AT 4511 Allhaming, Austria
info@at.schunk.com
www.schunk.com

Distributer v Sloveniji:
MB-NAKLO d.o.o.
Ulica Toma Zupana 16
4202 Naklo, Slovenija
andraz.potocnik@mb-naklo.si
051 354 904
www.mb-naklo.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!