Merilni sistemi linearnih absolutnih premikov za standardne industrijske aplikacije

logo

Merilni sistemi linearnih absolutnih premikov, ki temeljijo na magnetostrikciji, zaznajo položaj premikajočih se delov stroja brez stika, zato brez obrabe delujejo v številnih aplikacijah.

VR-Electronic trenutno ponuja oboje: visokokakovostno rešitev LM_I 46 z resolucijo 0,001 mm, ki jo je mogoče tudi neposredno opremiti z industrijskim Ethernetom. Podobno so preproste aplikacije opremljene s stroškovno učinkovitim LM_B 48 z merilnim razponom 2,5 m in resolucijo 0,1 mm.

Novi LM_S 34 zapolnjuje vrzel med omenjenima dvema serijama. LMPS 34 ponuja raven profil ohišja za montažo na stroj.

Na voljo so dolžine merjenja do 3 m v razmakih po 5 mm. LMPS 34 doseže resolucijo 0,01 mm. Merilni sistem je občutno manjši od serije 48 ali 46 mm iz drugih družin in ga prekaša samo ultra kompaktni LMRB 27. Vendar pa slednji potrebuje posebej ohišje za zunanji pretvornik za vse vmesnike razen analognih.

Tako LMPS 34 nekje vmes ponuja zelo kompaktno obliko senzorja, ki ga je mogoče opremiti z večino pomembnih vmesnikov. Tako kot vsi magnetostrikcijski merilni sistemi podjetja TR-Electronic tudi LMRS 34 deluje popolnoma brez obrabe. Položaj sporoča premični stalni magnet.

Magneti so na voljo kot drsniki, ki drsijo po profilu ohišja na LMRS 34, ali kot magneti v bloku, ki jih mora voditi mehanika merilne osi. Zadnja rešitev omogoča celo »prekoračitev« senzorskega konca. Na ta način je mogoče uresničiti inovativne zasnove strojev, pri katerih se isti sistem senzorjev uporablja npr. za natančno pozicioniranje različnih nosilcev obdelovancev v procesni celici.
LMPS lahko sporoči izmerjeno vrednost prek SSI ali analogno. LMPS 34 lahko s tem, ko zazna položaj do treh nosilcev linearne osi z enim samim senzorjem, istočasno zazna položaj do 3 magnetov z vmesnikom CANopen ali IO-Link. Pri vseh LMPS 34 je mogoče nastaviti ničelno točko, merilo in smer štetja. Glede na vmesnik je to mogoče storiti prek prožilnega vhoda, servisnega vmesnika ali neposredno prek vodila. CANopen in IO-Link zagotavljata tudi dodatne dejanske vrednosti in celovite informacije o stanju merilnega sistema.

Tehnični podatki: https://www.tr-electronic.com/s/S021148

Brošura: https://www.tr-electronic.com/f/TR-V-PR-GB-0036

SMM d.o.o.
Jaskova ulica 18, 2000 Maribor
Tel.: 02 450 23 00
E-pošta: info@smm.si
www.tr-electronic.com
www.smm.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!