Priprava pitne in obdelava odpadne vode

logo

Zavest o mogočem pomanjkanju vode ni prisotna le v svetu, pač pa vedno bolj tudi pri nas. Čiščenje izvirskih in odpadnih voda, razkuževanje in natančno odmerjanje ter prenašanje kemikalij in tekočin spadajo pod odgovorno ravnanje z vodo.

Bistvenega pomena pri tem pa so stroškovna učinkovitost, sodobna tehnologija, varno delo (manj bolniških odsotnosti) in ekologija.

V podjetju HENNLICH vam kot uradni zastopniki podjetja Sera ProDos nudimo široko paleto izdelkov in celovite sistemske rešitve za številna področja uporabe, kot so farmacevtska industrija, prehrambna industrija, plinska industrija, obdelava kovin, elektrarne, tekstilna industrija, industrija barv idr.

Priprava pitne vode postaja pomembnejša kot kdaj koli prej. Izdelki podjetja Sera omogočajo pripravo pitne vode najboljše kakovosti. Pri čiščenju pitne vode je klorov dioksid bistvena sestavina. Uporablja se za uničevanje mikrobov, spor, kvasovk in virusov ter za raztapljanje biofilmov. Kljub močnim dezinfekcijskim učinkom je ekološko popolnoma sprejemljiv.

Pozitivna lastnost klorovega dioksida je tudi ta, da je produkt klorov dioksid v nevtralni vodni raztopini zelo stabilen, da moč dezinfekcije ni odvisna od pH-vrednosti vode in ima dolgotrajen bakteriostatski učinek. Je izjemno primeren za razgradnjo mikrobioloških oblog v cevovodih. Poleg tega klorov dioksid nima vonja.

Pri pripravi pitne vode si lahko pomagate z naslednjimi produkti za doziranje podjetja sera®:

  • enote za pripravo in doziranje klora
  • senzorji za natančne analize, npr. vrednosti klora in pH v vodi
  • kompaktne dozirne naprave različnih postavitev
  • polimerne enote
  • črpalke

Veliko pa pri varovanju okolja naredimo tudi z učinkovitim čiščenjem odpadnih voda. Cilj postopka čiščenja odpadne vode je zavarovanje okolja pred težkimi kovinami ter drugimi škodljivimi snovmi, kemikalijami in drugo umazanijo, ki se nahaja v odpadnih vodah. Z uporabo naprednih črpalk in sistemov podjetja Sera ProDos je možno odplake ponovno uporabiti, odpadne vode pa prečistiti v pitno vodo.
Z dozirnimi napravami Sera je omogočeno doziranje FeCl2 v čistilno napravo, doziranje dezinfekcijskih sredstev (NaOCl) in priprava različnih kemikalij: polielektrolitov, flokulantov idr. Za namene dezinfekcije so pri Seri ProDos razvili različne sisteme za kloriranje, ki so primerni tako za velike sisteme kot manjše obrate, kjer je potrebna obdelava vode. Za doseganje optimalnih rezultatov pri HENNLICHu poskrbimo, da dozirne sisteme in tehniko prilagodimo vašim potrebam.

Pripravila: Mojca Gros, produktni vodja
E-pošta: gros@hennlich.si
HENNLICH d.o.o.
Ulica Mirka Vadnova 13, 4000 Kranj
GSM: 041 386 005
E-pošta: lin-tech@hennlich.si
www.hennlich.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjen snežni traktor

3D natisnjen snežni traktor

Nova www stran

Dragi kupci, spoštovani partnerji, Obveščamo vas, da smo v okviru vavčerja za digitalni marketing pridobili sofinanciranje izdelave spletnih strani. Naložbo  sofinancirata Republika Slovenija in Evropski...

MSCE Električni cilindri z vodilom in UNOMOTION koračnim sistemom

MSCE je električni cilinder z integriranim sistemom vodenja. Z uporabo integriranega natančnega krogličnega vretena, se rotacijsko gibanje (vrtenje) pogonske gredi pretvori v linearno gibanje (translacijo) batnice z visoko mehansko učinkovitostjo in majhnim notranjim trenjem.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!