Zlato priznanje za inovacijo leta

logo

V zadnjih letih smo se uveljavili kot eno vodilnih podjetij za avtomatizacijo v regiji. Izvedli smo več kot 100 pomembnih projektov na področju lesne, prehrambne, avtomobilske in farmacevtske industrije.

Za eno vodilnih slovenskih podjetij na področju avtomobilske industrije smo uspeli realizirati 3D sledenje/navigacijo robota v prostoru, kar je bilo do takrat neizvedljivo.

Stalne naložbe v raziskave in razvoj
Prepoznali smo tržne priložnosti in svoje finančne in človeške vire usmerili v raziskave in razvoj. Naši inženirji z bogatim znanjem in izkušnjami so med prvimi, ki so projekte zaključili v skladu z zahtevami Industrije 4.0. Pred skoraj dvema letoma smo se lotili robotike in postali sistemski integratorji za robote Yaskawa in ABB.

Vzporedno z razvojem robotike prepoznavamo potrebe podjetij po sistemih nadzora kakovosti s pomočjo industrijskih kamer in ustanovili smo laboratorij za raziskave in razvoj VISION (računalniški vid). Trenutno imamo več vrhunskih inženirjev, ki so sposobni izvesti najzahtevnejše in zapletene projekte nadzora kakovosti izdelkov.

Z inovacijo do zlate nagrade
Na pobudo svoje dolgoletne stranke, enega vodilnih slovenskih podjetij v avtomobilski industriji, smo se lotili iskanja rešitve za takrat nemogoče, 3D sledenje/navigacijo robota v prostoru. Uporabljamo Baumerjeve industrijske kamere kot platformo za nadaljnji razvoj in smo tudi zastopnik za Slovenijo, Hrvaško in regijo.

Naloga je bila uporabiti industrijske kamere za navigacijo robota in prijemalo, ki naj bi po izhodu iz lakirnice pobralo predmet iz vozička in ga postavilo v gnezdo za nadaljnji vizualni nadzor. Naloga je bila izredno zapletena, saj je bil predmet vsakič na drugem mestu z možnimi dodatnimi odkloni zaradi obrabe mehanike. Poleg stalnega in dragega vzdrževanja mehanike je bil sam postopek počasen. Z računalniškim vidom tako lahko robot natančno prepozna, kje se objekt nahaja, zato ni več potrebe po dragem vzdrževanju in sam postopek je veliko hitrejši. Potreben matematični in programski algoritem (uporabljen je bil programski jezik Python) je razvila naša inženirska ekipa v rekordnem času le treh mesecev. Prejeli smo tudi veliko priznanje za ta velik korak naprej. Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine nam je na Dnevih inovacij podelila zlato priznanje za inovacijo leta.

Trenutni projekt deluje odlično in prejeli smo naročila za podobne in naprednejše aplikacije. Prijavljamo se tudi za najboljši stroj leta na nacionalni ravni.

Produktivnost linije se je povečala za 240 %
Teh projektov nismo dobili kar tako. Projektu je sledila uspešna izdelava in dobava stroja za nadzor kakovosti cevi, ki odstranjuje izdelke po katalogu napak. Uspešnost sistema je dejstvo, da smo dvignili produktivnost linije za 240 %, stranka pa je odpovedala tudi tretjo izmeno na tej liniji. Za ta projekt smo prejeli srebrno priznanje Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine.

Personal Partner. Premium Product.
Poleg projektov sistemov robotike in vida se podjetje ukvarja z avtomatizacijo industrijskih obratov, ki vključuje električno projektiranje, načrtovanje električnih omar, programiranje SCADA/PLC/HMI in zagon sistema ter vzdrževanje. Ukvarjamo se tudi z nadzorom energije, tehtanjem, varovanjem, gradnjo strojev in CNC modernizacijo.

Poleg naštetih storitev distribuiramo tudi izdelke za industrijsko avtomatizacijo priznanih blagovnih znamk (senzorje, merilne naprave, PLC, HMI, servofrekvenčne pretvornike ter druge potrebne komponente za avtomatizacijo).

Svojo kakovost smo uspeli potrditi tudi s standardi ISO 9001, OHSAS 18001, GAMP 5, ABB in Siemens System Integrator itd. S svojimi vrhunskimi inženirji in referencami smo se doslej uveljavili kot eno vodilnih podjetij v panogi.

Danes lahko v sodelovanju s svojimi uglednimi inženirskimi podjetji na področju mehanike delamo na ključ in zato je naš moto: 4P – Personal Partner. Premium Product.

ProElektronika d.o.o.
Mariborska cesta 86
SI-3000 Celje
E-pošta: info@proel.si
www.proel.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!