Novi koračni podajalni sistem DEPRAG »eacy step feed«

logo

Najboljša učinkovitost, inteligenca in tehnična čistoča.

Celovit sistem »eacy step feed« vključuje posodo za shranjevanje, tehnologijo za manipulacijo materiala, linearni transporter, ločevalnik, ohišje in krmilnik. Sistem je posebej zasnovan za daljše vijake. Zagotavlja brezhibno in zanesljivo delovanje s 24-voltno tehnologijo.

Glavne značilnosti
Dovajani material se postopoma podaja po linearnih podajalnih ploščah iz posode za shranjevanje proti vodilom za podajanje. Podajalne plošče poganja brezkrtačni elektromotor, ki ga krmili pametni energetsko učinkovit krmilnik DEPRAG eacy feed PFC100. Hitrost transporterja je mogoče krmiliti neposredno z linearnim transporterjem, kar podpira blago podajanje delov.

Vgrajeni sekvenčni krmilnik PFC100 regulira celoten postopek podajanja za podajalnike tipa -EP in 11911-x v kombinaciji z ročnimi izvijači. Vsak nov cikel se začne z zagonskim impulzom. To bistveno zmanjša potrebo po integraciji krmilnikov na višji ravni. Sistem je mogoče alternativno krmiliti tudi z zunanjim krmilnikom PLC/IPC. Z uporabo PFCi100 je tudi opcija direktne integracije v IPC okolje.

Podajani material se geometrično poravna v vodilih. Linearni transporter nato dele prenaša proti ločevalniku. S pomočjo senzorike se uravnava podajanje vijakov. V ločevalniku se dovedeni material loči in postavi v ustrezen položaj za izstrelitev skozi podajalno cev ali pobiranje z vakuumskim orodjem ali prijemalom.

Blaga manipulacija delov in koncept CleanFeed
Podajalni sistem prikazuje blago manipulacijo s podajnim materialom. Tresljaji se uporabljajo samo v območju linearnih podajalnih vodil. Takšna blaga manipulacija delov in nizko trenje zagotavljata absolutno minimalno nastajanje neželenih delcev. Kljub temu pa sistem omogoča tudi dodajanje sesalne opreme za izboljšanje tehnične čistoče na ustreznih vmesnih točkah.

Za vsak korak obdelave na sistemu »eacy step feed«, od manipulacije delov in podajanja do pritrjevanja, je na voljo tudi koncept DEPRAG CleanFeed, ki preprečuje, zmanjša in odpravlja abrazijo.

Koračni podajalnik je mogoče kombinirati tudi s sistemi za shranjevanje DEPRAG. Ti so idealna dopolnitev za optimalno obdelavo, saj zagotavljajo stalno raven napolnjenosti in daljše intervale med polnjenji. Sistem »eacy step feed« je seveda združljiv tudi z drugimi sistemi za avtomatizacijo podjetja DEPRAG, na primer s podajalno enoto DEPRAG DFM, funkcijskimi enotami za vijačenje DEPRAG in sistemom krmilnikov DEPRAG DCOS.

Visoka hitrost podajanja, dolga življenjska doba in majhna velikost (posebej za podajanje daljših delov) pomenijo, da je to dobra alternativa za vibracijske spiralne podajalnike in podajalnike z mečem (sword feeder). Najpogosteje se podajajo dolgi rotacijsko simetrični deli, kot so vijaki ali zatiči.

Prednosti:

 • samodejno podajanje in poravnava,
 • pogon z brezkrtačnim elektromotorjem,
 • tiho in blago podajanje z majhnim trenjem,
 • tehnična čistoča,
 • velika hitrost podajanja,
 • majhna velikost,
 • dolga življenjska doba,
 • malo vzdrževanja in obrabe,
 • zanesljivost brez nevšečnosti,
 • modularna zasnova,
 • servisiranje na kraju samem.

MB-NAKLO d.o.o.
E-pošta: andraz.potocnik@mb-naklo.si
Tel: 051 354 904
E-pošta: andraz.zupan@mb-naklo.si
Tel.: 040 253 500
www.mb-naklo.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!