Industrijske kabelske police

logo

Podjetje Marchiol d.o.o. je že več let prodajni distributer svetovno znanega in zelo uspešnega proizvajalca ABB.

Ponaša se zlasti s tem, da je:

  • globalno gledano vodilna organizacija na področju energetike in avtomatizacije
  • največji dobavitelj industrijskih motorjev in pogonov
  • največji ponudnik generatorjev za veterne centrale
  • največji dobavitelj električnih omrežij po vsem svetu
  • vodilno podjetje na področju digitalne transformacije energetskega upravljanja in avtomatizacije v domovih, zgradbah, podatkovnih središčih, infrastrukturi ter panogah.

Poleg grebenastih ter močnostnih stikal, kontaktorjev in motorskih zaščitnih stikal podjetje Marchiol d.o.o. prodaja tudi industrijske kabelske police proizvajalca ABB, ki se uporabljajo predvsem v strojegradnji, za zaščito električnih kablov na postroju. Slika 1 prikazuje kabelsko polico modre barve, namenjeno mehanski zaščiti dovodnih in signalnih kablov do stroja.
Stopnja zaščite pri perforirani (luknjasti) izvedbi je IP20, pri polni izvedbi pa IP40, z uporabo posebnih dodatkov jo lahko povečamo tudi na IP44.

Kabelske police so izdelane iz pločevine, ki je pocinkana po postopku sendzimir (EN 10147 S250GD + Z200 MAC, po izdelavi se cinkajo), in so – tako kot vsi dodatni elementi – poleg cinkane variante dobavljive še v dveh barvah, RAL 7035 sivi in svetlo modri (Slika 2). Barvanje je prašno, povprečna debelina znaša 70–80 mikronov. Standardna višina kabelskih polic je 75 mm.

Posebna metoda, ki se uporablja za izdelavo in luknjanje, ne pušča ostrih robov, kar zagotavlja največjo varnost pri montaži in polaganju kablov. Širok nabor ostalih elementov, kot so kolena s kotom 90o, kolena s kotom 45o, ravna kolena, vertikalna kolena, križni elementi, odcepni elementi, reducirni elementi, zaključki in spojke, poskrbi za popolne in optimalne rešitve. Vsi vogalni in odcepni elementi so široki, polmer ukrivljenosti znaša 125 mm. Kabelske police sestavimo s pomočjo elementov, ki ne zahtevajo varjenja in zagotavljajo ustrezno prevodnost po celotni dolžini. Narejene so po standardu CEI 23-31+V1 in imajo IMQ izjavo o skladnosti. Inštalacija z industrijskimi kabelskimi policami ABB zadovolji tudi najbolj zahtevnega kupca.

Marchiol d.o.o.
Industrijska cesta 5A, Kromberk
5000 NOVA GORICA
Tel: 05/33-13-100
www.marchiol.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!