Industrijske kabelske police

logo

Podjetje Marchiol d.o.o. je že več let prodajni distributer svetovno znanega in zelo uspešnega proizvajalca ABB.

Ponaša se zlasti s tem, da je:

  • globalno gledano vodilna organizacija na področju energetike in avtomatizacije
  • največji dobavitelj industrijskih motorjev in pogonov
  • največji ponudnik generatorjev za veterne centrale
  • največji dobavitelj električnih omrežij po vsem svetu
  • vodilno podjetje na področju digitalne transformacije energetskega upravljanja in avtomatizacije v domovih, zgradbah, podatkovnih središčih, infrastrukturi ter panogah.

Poleg grebenastih ter močnostnih stikal, kontaktorjev in motorskih zaščitnih stikal podjetje Marchiol d.o.o. prodaja tudi industrijske kabelske police proizvajalca ABB, ki se uporabljajo predvsem v strojegradnji, za zaščito električnih kablov na postroju. Slika 1 prikazuje kabelsko polico modre barve, namenjeno mehanski zaščiti dovodnih in signalnih kablov do stroja.
Stopnja zaščite pri perforirani (luknjasti) izvedbi je IP20, pri polni izvedbi pa IP40, z uporabo posebnih dodatkov jo lahko povečamo tudi na IP44.

Kabelske police so izdelane iz pločevine, ki je pocinkana po postopku sendzimir (EN 10147 S250GD + Z200 MAC, po izdelavi se cinkajo), in so – tako kot vsi dodatni elementi – poleg cinkane variante dobavljive še v dveh barvah, RAL 7035 sivi in svetlo modri (Slika 2). Barvanje je prašno, povprečna debelina znaša 70–80 mikronov. Standardna višina kabelskih polic je 75 mm.

Posebna metoda, ki se uporablja za izdelavo in luknjanje, ne pušča ostrih robov, kar zagotavlja največjo varnost pri montaži in polaganju kablov. Širok nabor ostalih elementov, kot so kolena s kotom 90o, kolena s kotom 45o, ravna kolena, vertikalna kolena, križni elementi, odcepni elementi, reducirni elementi, zaključki in spojke, poskrbi za popolne in optimalne rešitve. Vsi vogalni in odcepni elementi so široki, polmer ukrivljenosti znaša 125 mm. Kabelske police sestavimo s pomočjo elementov, ki ne zahtevajo varjenja in zagotavljajo ustrezno prevodnost po celotni dolžini. Narejene so po standardu CEI 23-31+V1 in imajo IMQ izjavo o skladnosti. Inštalacija z industrijskimi kabelskimi policami ABB zadovolji tudi najbolj zahtevnega kupca.

Marchiol d.o.o.
Industrijska cesta 5A, Kromberk
5000 NOVA GORICA
Tel: 05/33-13-100
www.marchiol.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!