FIPALIFT – Zaposleni vam bodo hvaležni

logo

Hiter tempo življenja se na žalost vse prevečkrat pozna tudi na delovnem mestu. Norme postajajo vse večje in ljudje se po službi vračajo domov čedalje bolj izmučeni.

Med svojim delovnikom morajo velikokrat dvigovati tudi težje stvari, saj mora proizvodnja delovati brezhibno in hitro. Prav pri hitrem dvigovanju pa velikokrat prihaja do poškodb hrbtenice. Dolge bolniške odsotnosti zavirajo proizvodnjo, zaposleni s poškodbo pa se ne bo rad vrnil na delovno mesto.

Pri nemškem podjetju FIPA se tega zavedajo in zato so v ta namen naredili vakuumsko dvigalo Fipalift.

Gre za čisto preprosto, ročno vodeno dvigalo, ki delavcu pomaga pri dvigovanju.

Fipalift BASIC
Fipalift Basic je vakuumsko dvigalo za najbolj osnovne potrebe. S svojim dizajnom lahko dvigne do 55 kg težke predmete. Poseben varnostni ventil omogoča dvigovanje predmetov, ki nimajo primerne površine za pritrditev seskov. Skratka rešitev, primerna za vse vrste površin.

Fipalift EASY
S svojo dvižno kapaciteto do 65 kg je Fipalift Easy primeren za vse vrste špedicij, kjer se razklada ali naklada pakete na kamione. S svojim dizajnom je najboljši za nakladanje predmetov na višja mesta, kar je z osnovnimi dvigali težje.

Fipalift SMART
Fipalift SMART je verzija dvigala, ki lahko dvigne predmete, težke do 65 kg. Največkrat se ga uporablja za premikanje in zlaganje stvari, vendar njegova uporabnost presega ti dve panogi. S svojo vrtljivo glavo je primeren tudi za najzahtevnejše izdelke.

Fipalift EXPERT
Za najtežje in zahtevnejše predmete pa so pri FIPI naredili Fipalift EXPERT, ki dviguje bremena od 30 do 230 kg. Med drugim je primeren za keramične predmete, lesene materiale in težke vreče.

FIPA SPIDER
FIPA Spider je vakuumska traverza, ki postavlja standarde na področju manipulacije bremen. Zahvaljujoč njeni lahki aluminijasti konstrukciji je traverzo FIPA Spider izjemno lahko obvladovati. Njena modularna konstrukcija in številni pripomočki omogočajo raznovrstno prilagajanje in hitro namestitev. V primerjavi z ostalimi ročnimi rešitvami na trgu je njena prednost v lahki uporabi brez intenzivnega učenja in povečani delovni varnosti.

Lastnosti traverze FIPA Spider:

  • primerna za horizontalno rokovanje s ploščami
  • enostavno upravljanje, za dvig tovora je potrebna samo ena oseba
  • enostavna namestitev: obesimo – priključimo – uporabljamo
  • lahka lastna teža zaradi aluminijaste konstrukcije
  • dve verziji: dvig bremen do 250 kg in do 500 kg
  • vključena je DT.5 vakuumska črpalka
  • z uporabo ergonomske obratovalne ročice lahko dolžino krmilnega droga prilagodimo do 2 m
  • izvedba na način, ki ščiti material in ne povzroča škode
  • hitro in učinkovito delo z opustitvijo pritrjevanja

Uporablja se zlasti v lesni, kovinski in steklarski industriji. Traverzo lahko prilagodimo vašim potrebam z različnimi dodatki:
signalna lučka za optično opozorilo v glasnih delovnih okoljih
tečaj za fleksibilno nadzorno ploščo zagotavlja pokončen položaj tudi pri nizki delovni višini
dodatne prečke zagotavljajo veliko sesalno območje in izboljšujejo podporo materialov
velika izbira seskov, odvisna od uporabe

Svetovanje in načrtovanje
Podjetje Top Teh vam bo v sodelovanju z ekipo FIPA GmbH z veseljem svetovalo pri izbiri prave rešitve za vašo industrijsko panogo. FIPA ponuja tudi verige, žerjave in ostale pripomočke, združljive z vakuumskimi dvigali. Poskrbimo lahko za celoten sistem, od načrtovanja do namestitve na ključ. Pokličite nas še danes in hrbet vam bo hvaležen.

Top teh d.o.o.
Tel: 01 787 16 61
E-pošta: info@topteh.si
www.topteh.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!