HMI paneli JSmart: Ko se srečata estetika in funkcionalnost, se trg spremeni

logo

JSmart je idealen izdelek za namestitev na kritičnih območjih. Ponuja nabor od 5- do 21-palčnih zaslonov na dotik PCAP z visoko ločljivostjo in funkcijo »multi-touch« z robustno stekleno sprednjo stranjo.

Power-over-Ethernet (PoE) omogoča enostavnost povezave s standardnim CAT5 ožičenjem. Možnosti za integracijo naprave pa izboljšuje tudi vgrajen Wi-Fi vmesnik.

Družina naprav JSmart s popolno IP zaščito (IP67) in z uporabo namenskih pritrdilnih priključkov (od pritrdilne ročice do preproste luknje M22) omogoča kar največjo fleksibilnost pri umestitvi in montaži panela.

Izdelek vključuje celoten sklop gibalnih in okoljskih senzorjev, s čimer JSmart postane prava IIoT naprava za aplikacije 4.0.

HMI namestite natanko tam, kjer je potrebno
S popolno zaščito IP67 lahko izdelek namestite, kjer koli ga potrebujete, brez potrebe po dodatnem ohišju. Če odpravite potrebo po dodatnem ohišju, ne omogočite samo prožnosti za informiranje tam, kjer jo operater potrebuje, temveč hkrati drastično znižate stroške delovanja. Cena ohišja je lahko namreč višja od stroškov samega HMI panela. Za še lažjo pritrditev pa je EXOR razvil tudi obsežen niz pripomočkov za pritrjevanje in povezavo.

Družina HMI panelov JSmart dodatno vsebuje tudi Wi-Fi vmesnik. Povezljivost preko omrežja Wi-Fi deluje kot drugo omrežje Ethernet, poleg tega pa je panel mogoče uporabljati na razdalji do 100 m od stroja, kar omogoča neverjetne možnosti izbire lokacije.

Poleg kvalitetnega »multi-touch« zaslona, robustne izdelave in dodatnih možnosti povezljivosti pa se serija JSmart lahko pohvali tudi s svojo estetsko privlačnostjo, kakršne še nikoli nismo videli v industrijskem sektorju. Privlačno oblikovan panel ima namreč samo en ETH priključek, ki služi tako napajanju kot tudi pretoku informacij, poleg tega pa je dobavljiv v več barvnih kombinacijah.

Družina JSmart v kombinaciji s programsko opremo JMobile definira nov segment naprav »Smart Edge«
Medtem ko se industrijski svet osredotoča na funkcije v oblaku, tiho narašča potreba po zmogljivih in enostavnih ročnih napravah. Serija JSmart začne življenje z Wi-Fi povezljivostjo, notranjimi senzorji temperature in 3-osnim merilnikom pospeška, pa tudi z zmogljivim spletnim brskalnikom in grafičnim vmesnikom, ki omogoča razvoj nove generacije aplikacij.

Programska oprema za vizualizacijo in povezovanje JMobile omogoča inženirjem ustvarjanje enostavnih aplikacij brez predhodnega znanja programskih jezikov HTML5, CSS ali Javascript. To izjemno zmogljivo programsko opremo je razvil EXOR International za popolno dopolnitev strojne in programske opreme povezanih naprav.

JSmart z JMobile se zlahka poveže s katerim koli javnim oblakom, ki ga ponuja prek OPC UA ali MQTT. Industrijski oblak Corvina Cloud je dostopen tudi z aktivacijo z enim klikom. JSmart lahko deluje kot vmesnik za zbiranje podatkov iz polja in shranjevanje v oblaku.

Vse naštete funkcionalnosti, skupaj s privlačnim grafičnim uporabniškim vmesnikom JMobile, se združijo v popoln produkt za prenos, uporabo in krmiljenje podatkov – »Human Machine Interface«.

Glavne tehnične značilnosti:

  • barvni zaslon TFT velikosti od 5,0”do 21,5”
  • ločljivost zaslona do 1920 x 1080 s 16 M barvami in možnostjo zatemnitve ozadja
  • zaslon na dotik PCAP »multi-touch« s funkcijama »swap« in »zoom«
  • 10/100 Ethernet vrata, PoE enotni kabel za napajanje in Ethernet povezavo
  • povezava Wi-Fi
  • procesorska moč do ARM Cortex-A9 quad core CPU
  • popolna zaščita IP67
  • možnost pritrditve direktno na stroj ali v standardno 22-milimetrsko luknjo
  • vključuje senzor temperature in 3-osni senzor pospeška
  • možnost povezovanja do 100 m oddaljenega vira

EXOR ETI d.o.o.
Brnčičeva 51
1231 Ljubljana
tel.: +386 (0) 1 511 10 95
info@exor-eti.si
www.exor-eti.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!